Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Lada Niva 4x4 2013

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Lada Niva 4x4 2013

Здравейте момчета, нов съм във форума и като цяло нямал съм кола до сега, но чичо ми се реши да ми купи кола и мислехме за 2-ра употреба G Class, но след това се отказа поради куп проблеми които може да създаде за това че е 2-ра употреба и в момента е нацепил само за НОВА и ми каза че ще е Лада Нива. Та искам да ви попитам не като за първа кола а като изцяло КОЛА добра ли е Нивата и мога ли да я направя нататък като ТАНК защото така заводски ми изглежда прекалено миловидна а не искам да и слагам някакви гъзарий а просто да стане като .. хъм как да се изразя. "Чудовище на пътя" примерно така :
    http://trendzona.com/wp-content/uplo...-4x4-green.jpg
    Та имам и други въпроси, но за сега с това ще остана

От: Lada Niva 4x4 2013

Втора употреба G, ще създава много по-малко проблеми, отколкото каквато и да било Нива.
    Да не говорим и за проходимост, комфорт и т.н.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Да ама ремонта на G Класа ако се скапе нещо не отиват по-малко от 500 лева и скачат на доста големи цени, докато при Нивичката е за джобни пари ремонта (както се казва)

Коментар

В момента карам втора употреба Г280 и чисто нова нива. Двете са несравними. Едното е автомобил (Г-клас), другото е много далеч от автомобил. Райковски го е казал много правилно. В момента не мога да се сетя за нещо положително в Лада Нива и за недостатък на Г-класа. Двете концепции са коренно различни. На ден минавам по над 100км с всяка една. Мнението ми на база на всекидневното ми каране по всякакви терени във всякакви условия.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Втора употреба Нива (на 4-5 години) винаги е била по-добра от нова Нива и това е откакто се произвежда Нива. Много, много, много детски болести.

Ремонт за джобни пари е възможен само със свои сили и силно ментеливи части. Ако искаш да имаш изправна, а не закърпена кола, цените са си еднакви за всички нови и не прекалено луксозни коли. Нива не е изключение.

Нива не е "джип", а лека кола с някои особености и има смисъл като такава. Никога няма да престане да е "миловидна", а ако много се засилиш да я туниховаш, ще заприлича на карикатура. Нивата на Путин е рекламен екземпляр, правен месеци наред в завода с бюджет, с който могат да се купят няколко нови стандартни екземпляра. И лебедката пак е почти декоративна (то истинска няма и къде да се завинти).

Мерцедес Г не съм имал и не знам как е. Освен че гори малко повече.

Коментар

Когато друг плаша и определя няма какво да се дискотира, или '' на харизаното магаре петалата не се гледат''.

Коментар

До колкото знам, една нова Нива в момента върви на цена от около 15/16 000лв. За тези пари има един куп машини, които макар и втора ръка, биха надживели всяка нива, било то и нова. Аз лично не бих дал толкова пари за Нива, бих си взел нещо истинско.
              Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Добре лесна работа мен ме навихте за G класа и аз си бях навитак много на G-то обаче ме е страх друго... Примерно ако взема някоя G и после се окаже че половината е за ремонт и да дам още 10,000 отгоре

Коментар

G клас за 15'000лв ще е и дърта и проблемна, части за тунинг няма, ако има са ужасно скъпи, трудно ще стане звяр на пътя. От друга страна и новата Нива няма да е безпроблемна, все още страдат от корозия, 2013г сме а руснаците не възприемат, че по тоя начин няма да стане. Части има и са евтини, но се сменяват често. Дори и да тръгнеш да я правиш, пак няма да стане кой знае какъв звяр, просто това са и възможностите.
                  За тия пари нещо различно от изброените, което лесно ще заприлича на както казваш " чудовище на пътя".
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Имай предвид, че в този Форум не можеш да пускаш линкове към сайтове за продажби.

Първоначално публикуван от Sunday Преглед на мнение
                    ако взема някоя G и после се окаже че половината е за ремонт и да дам още 10,000 отгоре
                    То ако си мислиш че нова Нива няма как да направи същия фокус, ...
                    Това го може всяка кола.

По всичко изглежда, че ще ти е първа кола. Въпреки че друг плаща, няма НИКАКЪВ смисъл да купуваш толкова скъпа машина. Все едно ще стане на войнишка манерка след половин-една година и продажната и цена ще е 1/3 от тази за която си я купил. Ако и толкова. По-добре свали бюджета тройно и си вземи нещо за 3000-5000 лева (може и Нива) да се научиш да караш и да схванеш какво ти трябва (по-голямо ли, по-малко ли, по-високо, по-мощно, по-красиво или каквото там ти липсва). Останалите пари задели за ремонти (ще има, вервайте ми) и за други полезни цели.

Самият факт че се колебаеш между две толкова различни коли идва да каже че нямаш никаква идея какво ти трябва.
                    Човек би могъл да се колебае между Нива, Витара, Рав4, Териос - близки по големина и предназначение машини
                    ... или пък Мерцедес Г, Нисан Патрул, Лендровер Дискавъри, някоя от големите Тойоти и подобни

Ама между Г и Нива няма нищо общо.

Коментар

То е ясно че няма и аз нямам колебания относно колата.... Чичо ми имаше колебания и за сега е нацепил за Нива... и като ми ги говорите сега тея неща осъзнавам че наистина 16,000 няма смисъл. Аз съм адски навит само за G Class или ML защото съм се качвал в ML (2003) и ми е адски удобна обаче него не го кефи формата на ML и искаше G обаче го е страх откъм ремонти и ако нещо е прецакано какво ще стане ии за това сега е твърдо решен за Нива

Коментар

Тва е вицът на седмицата - страх го е от ремонти и затова - Нива!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Тва е вицът на седмицата - страх го е от ремонти и затова - Нива!
                          Майтап ли е?! 16 000 и толкова голям избор на машини и да спреш на Нива си е направо трагедия. Колегата да не се обижда. Нямам какво да допълня към поста на Ясен със изброените марки/модел, освен, че лично аз бих се спрял на Патрул. Айде успех с избора и умната.
                          Последно редактирано от Metax; 16-11-13, 22:56. Причина: Мисля за Патрул, а казвам Терано

Коментар

Еми как да ти кажа ... един ремонт на G не е никак евтин Като си помисля за основни неща като бъг в трансмисията, бъг в двигателя, да е за нови дискове и накладки (дребна работа ама е 1,500 евро) Поне на един приятел ML-а новите дискове са му по 200 евро единия .. той сменя само 2 предни и накладките отиват ии страшна работа :Х

Коментар

Първоначално публикуван от Sunday Преглед на мнение
                              Здравейте момчета, нов съм във форума и като цяло нямал съм кола до сега, но чичо ми се реши да ми купи кола и мислехме за 2-ра употреба G Class, но след това се отказа поради куп проблеми които може да създаде за това че е 2-ра употреба и в момента е нацепил само за НОВА и ми каза че ще е Лада Нива. Та искам да ви попитам не като за първа кола а като изцяло КОЛА добра ли е Нивата и мога ли да я направя нататък като ТАНК защото така заводски ми изглежда прекалено миловидна а не искам да и слагам някакви гъзарий а просто да стане като .. хъм как да се изразя. "Чудовище на пътя" примерно така :
                              http://trendzona.com/wp-content/uplo...-4x4-green.jpg
                              Та имам и други въпроси, но за сега с това ще остана

Всъщност, гъзариЙ изкърти миФката.

За първа кола, вземи си нещо евтинко, първите бързо се чупят.
                              Голф единичка, 1.6 дизел.
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X