Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип за състезания ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип за състезания ?

Не мисля, че Гранд 5,2 в стоковия си вид (според изискванията на Т2) става за рали рейд (виж ми подписа). този мотор е повече за трофи или траял според мен (малко кончета като за такава кубатура, хубав въртящ момент). Степента му на сгъстяване е само 8,5 и то си говорим за нов... Отрепал се е за турбо кит или суперчарджър поради тази причина, ама вече няма да си в Т2! Обобщено за това след мотора - твърдо не става, ако е след 96-та (скоростите са слаби, окачването - също, и е такова и преди 96-та...) Мотора става атмосферна пила за под 2000$ (без труда и престъргването) само със смяна на смукателен колектор, клапани, разпределителни валове, бутала и генерация. На финала ще имаш мотор, който безпробремно се развърта до 8000 об/мин (срещу 5000 в оригинален вид), степен на сгъстяване между 10,5 и 12 - в зависимост от избора ти на бутала, и 350+ к.с и 700+ Nm... Проблема е там, че нищо заводско (серийно) не може да му устиска (скорости, раздатка и т.н.) и пак няма да си в Т2...
    Огледай се за 5,9 - по-близо е до истината...

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
      Ако пита Рижия ще му каже Патрул, ако пита Тенев-Мерцедеса ще е великата машина, Ако пита Герчев -Тойота е космически кораб.
      Само си чешете езиците в момента.
      Гледам че Нитро е член на форума от 2006г., ако за толкова време не се е ориентирал коя 4х4 машина какво може то с тази тема ли ще му се помогне.

Разбира се, че аз си имам фаворити. Но не ги пиша по две причини - първо за да не откланям темата в посока различна от смисъла и, а втората - защото както писах по-горе за съжаление не съм карал нито един от изброените джипове. А не е сериозно да даваш оценка за нещо което не познаваш. Поне аз никога не го правя.

Има няколко основни неща, които пораждат много въпроси. Например къса или дълга база. Всички твърдят, че дългата е по-добре, но пък най-легендарната рали рейд бегачка - Еволюшъна е къса база ??? От друга страна пък всички истински професионалисти на Дакар карат с по-голямо междуосно разстояние от на късите бази ... Параграф 22
      Разбира се при някой марки тази главоблъсканица липсва поради липсата на къса база.
      Друг въпрос е парт-тайм или фул-тайм. Самото поведение на джипа при висока скорост на сменящ се грунд ми е неизвестно и се опитвам да си го изясня с въпросите и коментарите тук. От хора които имат повече опит.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Огледай се за 5,9 - по-близо е до истината...
        Продават точно един в момента, но май бях чел тук в някоя тема, че този мотор имал склонности към прегряване когато е натоварен. Така ли е ?

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
          Продават точно един в момента, но май бях чел тук в някоя тема, че този мотор имал склонности към прегряване когато е натоварен. Така ли е ?
          Ако е изправно всичко - твърдо не!

П.П. Имай предвид, че и на 5,2, и на 5,9 скоростите са само автомати (въпреки, че на 5,9 се води HD...), които не са мислени за тази работа (рали рейд), и за да си споко, и за да караш ти колата, а не тя - тебе, трябва да куплираш РСК (от дизелов Черок примерно...) и пак бягаш от изискванията на Т2. Не, че не можеш да си ръчкаш и автомата, но си мисля, че ще ти излезе много скъпо на края. Казано на кратко - Гранда е вариант за платформа, единствено ако си решил да правиш бегачка за Т1... Това е мое мнение, разбира се и не го налагам на никого.

П.П.П. Разбира се, че има и автомати дето стават за тази работа, но тръгват от $3000 нагоре....
          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 25-09-13, 10:29.

Коментар

някъде имаше тема и снимки за Черокито, с който караха близнаците, даже ако помня правилно си беше със стоковите мостове, ама пусто не я намирам............ та, искам да кажа че сам джипа състезание не кара, камо ли да печели.

Коментар

Тая работа с питане във форума няма да стане!!
              Потърси контакт с хора, които карат и правят бегачките. Поговори с тях. Ама на дълго и широко. После обмисли какво си научил, ама задълбочено! И нещата ще ти "светнат"
              Разбрахме, че не си склонен да дадеш много пари за първоначална инвестиция във возилото, а наясно ли, за да теглиш черата и да кажеш "Готово!" колко още ти трябват? От това, което си написал дотук ми се струва, че ти е тъмна индия. Предложението на Явор е много примамливо!!!
              Иначе тук всеки ще си хвали неговото гардже и т.н.
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                Тая работа с питане във форума няма да стане!!
                Потърси контакт с хора, които карат и правят бегачките. Поговори с тях. Ама на дълго и широко. После обмисли какво си научил, ама задълбочено! И нещата ще ти "светнат"

Колега, не си прочел заглавието на темата добре. Аз не питам как се правят бегачки, питам кой джип да избера като платформа... разликата е голяма.
                А относно разговорите - да, като му дойде времето, ако е нужно ще питам в друга тема.

Разбрахме, че не си склонен да дадеш много пари за първоначална инвестиция във возилото, а наясно ли, за да теглиш черата и да кажеш "Готово!" колко още ти трябват? ......Предложението на Явор е много примамливо!!!
                Понеже вече няколко човека ми казват да взема нещо готово ще ти дам един пример, но с нашите нежни половинки :
                -Както не можеш да накараш една булка да вземе първата и предложена рокля и да я лишиш от удоволствието да пробва 50 или 100 рокли преди да реши, така не можеш да накараш мъж като мен да се лиши от кефа да си поиграе няколко месеца с железа.
                Защото като роклята се избира три месеца и се носи три часа, така и джипа ще се прави три-четири месеца и ще се кара три дни на състезанието.
                Дано си разбрал.

От това, което си написал дотук ми се струва, че ти е тъмна индия.
                И да, това е от любимите ми неща - хора които не ме познават, разчитайки на два въпроса във форум да ти лепнат определението дали разбираш или не от материята

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  някъде имаше тема и снимки за Черокито, с който караха близнаците, даже ако помня правилно си беше със стоковите мостове, ама пусто не я намирам............ та, искам да кажа че сам джипа състезание не кара, камо ли да печели.

Вярно уникална им беше машината. В моят случай, за да спазя класа може би концепцията трябва да бъде като джипа на Колегата ТКЗС-Русе. Това естественно ако накрая се спра на Чероки за платформа.

А за карането има време. Да го направя, да минат няколко състезания, да оправим с навигатора ориентирането и тогава ще правим сметка как сме карали. Има време.

Коментар

Колега, не си прочел заглавието на темата добре. Аз не питам как се правят бегачки, питам кой джип да избера като платформа... разликата е голяма.
                    А относно разговорите - да, като му дойде времето, ако е нужно ще питам в друга тема.

---
                    Правенето на "бегачка" е силно свързано с избора на платформа...
                    Кое е дълга база и кое е къса база? Ориентирай се към междуосие.

На останалата част няма да ти отговарям. 2014 наближава.
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Вранглер......
                      ..... Всичко друго е забранено.
                      Беше ми спъцнат нета, че къртиците на "Райкомерс" изядоха кабела на БТК за АДСЛ-то ми....но се поправиха и пак мога да пиша свободно. При преброен бюджет "американците" (и "Вранглера" в частност) предлагат най-голям афтермаркет, т.е. стоки да си надджипиш машината, има снимки и цени. Ако внимаваш, съвсем точно може да кажеш(сметнеш) във всеки момент колко ще ти струва точно това подобрение....
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Както навремето един каза за американските автомобили: "Всичко почва от 100$"
                        С ограничен бюджет състезанията са обречени на провал.
                        Тръгнеш ли на истинско състезание трябва да имаш поне още една кола на части. В случая колата на Явор си е за предпочитане.
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Не забравяйте олимпийския принцип ! Важно е участието ! Разбирам го човека прекрасно и хвала му на ентусиазма , но освен една морална подкрепа друго не мога да му предложа !

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                            Не забравяйте олимпийския принцип ! Важно е участието ! Разбирам го човека прекрасно и хвала му на ентусиазма , но освен една морална подкрепа друго не мога да му предложа !
                            И мерси за което !

Между другото, докато си правя ресърч вече съм си намерил седалки, колани и договарям състезателните амортесьори - остава да видя коя ще е платформата за да не объркаме размера. Чудя се само дали ще ми е нужна лебедка на ралиджийска кола и затова ще я поръчвам най-накрая. Тя при всички случаи ще е с вътрешен монтаж.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                              С ограничен бюджет състезанията са обречени на провал.
                              Тръгнеш ли на истинско състезание трябва да имаш поне още една кола на части.
                              За бюджет не помня да съм говорил, а всеки за това ми напомня . Само казах до каква цена търся кола, за да не се предлагат в темата екзотики.
                              Колкото за частите - да, тези които можеш да смениш на полето или в бивака ще ги има, това съм го предвидил. Надали има много хора в нашия шампионат с взвод механици сменящи мостове, двигатели и раздатки по норматив в полеви условия. Да сигурно има, но са изключения.

Коментар

И мерси за което !

Между другото, докато си правя ресърч вече съм си намерил седалки, колани и договарям състезателните амортесьори - остава да видя коя ще е платформата за да не объркаме размера. Чудя се само дали ще ми е нужна лебедка на ралиджийска кола и затова ще я поръчвам най-накрая. Тя при всички случаи ще е с вътрешен монтаж.
                                Обзалагам ме се че само си чешем клавиатурите. А горе написаното няма да коментирам то говори само за себе си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X