Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип за състезания ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв джип за състезания ?

Колеги, дойде му времето да си търся машина с която да се посъстезавам.
    И тъй като, когато видя дълбока локва или стръмно дере не изпитвам непреодолимо желание да цамбурна вътре, съм се ориентирал към Рали-Рейд формата.
    Имам два 4х4, но не стават за рали.
    И така, търсенето и мисленето започна, време има достатъчно - и да си купя джип, и да го подготвя. Но нямам нужната яснота какъв да е той. Трябва по план да е готов за сезон 2014.

Ето и някой от критериите важни за мен:
    - Първо - ценова категория около 5-6000 лева, айде ако излезе нещо много фешън може и до 7к но не повече. Защото предпочитам парите да ги вложа в ремонт и тунинг, а не в първоначална инвестиция за джип, който тъй или иначе ще е стар и с неясни проблеми.
    Само на прима виста търсене в мобилето за тези пари са над две хиляди обяви и даже като изключа откровенните паркетници предложенията са стотици и има от всички възможни марки.

- Второ - да е бърза, много бърза - колкото повече, толкова повече.

- Трето - няма никакво значение кой какви фабрични екстри има - всичко, което не върши работа ще бъде премахнато - джипа ще се кара само на състезания.

- Четвърто - ще ми се да се намират лесно резервни части и ако е възможно всяко болтче да не струва безобразни суми. В смисъл джипа да е масов, а не екзотика.

За сега е това горе-долу и ще оценя всеки коментар и съвет по темата. Още повече ако е и обяснено защо това или друго.

От: Какъв джип за състезания ?

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    ...

Само на прима виста търсене в мобилето за тези пари са над две хиляди обяви и даже като изключа откровенните паркетници предложенията са стотици и има от всички възможни марки...
    А ако ограничиш търсенето с "над 200 к.с."?

Коментар

Имам две предложения , едното НИСАН ПАТРОЛ другото е ПАДЖЕРО EVO . Първото се доближава повече до твоите изисквания за цена. И при двете има готова клетка по изисквания . Има и подробности които могат да се обсъждат на лични.
      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        А ако ограничиш търсенето с "над 200 к.с."?
        Разбира се, че съм го правил, но и тогава има поне пет или шест марки и модели. А аз за съжаление не съм карал нито един от тях. Камо ли да става дума да съм наясно, каква е здравината и издръжливостта на агрегатите.
        Логично да си имам фаворити, но за мен е важно да чуя мнения и опит.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
          Имам две предложения , едното НИСАН ПАТРОЛ другото е ПАДЖЕРО EVO . Първото се доближава повече до твоите изисквания за цена. И при двете има готова клетка по изисквания . Има и подробности които могат да се обсъждат на лични.
          Благодаря за предложенията. Но мисля, че Евото ще надвиши първоначалните ми финансови разчети (до колкото съм наясно с цените на подобни коли).
          А Нисана е чудесна кола - аз съм му фен, но е в категория Т1. А аз смятам, че трябва като за начало да започна в Т2 по ред причини.

Коментар

Разбира се, че съм го правил, но и тогава има поне пет или шест марки и модели ...
            .
            Аз не съм го правил, ама се сещам какво ще излезе - Гранд и Рейндж с V8. П2 3,5 едва ли ще излезе за такива пари. Другото трябва да е в точката "екзотика".

Коментар

мога да ти предложа един десняк рендж п 38 4.6 л 96г над 200 к.с под 5000 лв. добро техническо състояние,масов модел евтини части , много тунинг фирми
              100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Купуваш една стара сравнително неизгнила гега и я започваш, мотор, окачване, трансмисия - всичко подред - накрая пластмасови калници и преден капак - това ако искаш нещо по-сериозно, а иначе най-евтино ще ти излезе едно паджеро 3,5.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Вранглер
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Вранглер
                    За цената която съм писал по-горе ще е с ресьори предполагам. Това няма ли да е проблем при скоростно каране на черно ?

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Купуваш една стара сравнително неизгнила гега и я започваш, мотор, окачване, трансмисия - всичко подред - накрая пластмасови калници и преден капак - това ако искаш нещо по-сериозно.
                    И влизам директно в Т1, а не ми се иска. Първо Т2, а после ако много ми хареса и при "батковците".
                    В категория Т2 можеш да избушиш купето от глезотии, да сложиш клетка, да подсилиш мостовете, да сложиш защити и по два амортесьора. Май и малко изпускателната система може да се пипа. Всичко друго е забранено.

Коментар

За цената която съм писал по-горе ще е с ресьори предполагам. Това няма ли да е проблем при скоростно каране на черно ?
                      Нали споменаваш тунинг следователно това че заводски ще е с ресьори не трябва да те притеснява или правилата на класа в който искаш да се състезаваш не го позволяват.

Подкрепям предложението за вранглер заради големия избор на тунинг части, което в такъв проект би било полезно.Големият избор на части обаче е отвъд голЕмата вода това трябва да го имаш като идея.

Успех!
                      Последно редактирано от Vani4a; 20-09-13, 17:46.
                      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Не съм изобщо убеден, че някое заводско окачване е подходящо за рали. Изобщо за дисциплина рали си трябва сериозна подготовка - това, ако искаш да караш, а иначе ако просто искаш да минеш по маршрута е друга работа.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                          Нали споменаваш тунинг следователно това че заводски ще е с ресьори не трябва да те притеснява или правилата на класа в който искаш да се състезаваш не го позволяват.

По-горе съм го написал, но ще го повторя :
                          "В категория Т2 можеш да избушиш купето от глезотии, да сложиш клетка, да подсилиш мостовете, да сложиш защити и по два амортесьора. Май и малко изпускателната система може да се пипа. Всичко друго е забранено."

Сега се сещам, че може да се добавят фланци, но само до 30мм.

Така че заигравка с окачванията са забранени. Колите в категория Т2 са максимално близки до серийният си вариант и затова е от голямо значение за мен да си направя баланса между мощтност, тегло, здравина и безпроблемно намиране на резервни части.
                          Също съм чувал различни мнения за избор на къса или дълга база. Така че и тук ще е полезен съвет, но аргументиран. Защото виждам, че известни състезатели карат и с двата варианта.

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                          Не съм изобщо убеден, че някое заводско окачване е подходящо за рали. Изобщо за дисциплина рали си трябва сериозна подготовка - това, ако искаш да караш, а иначе ако просто искаш да минеш по маршрута е друга работа.
                          Затова има различни групи и правилата в групата са еднакви за всички.

Коментар

Има едно Паджеро във Варна,готово за твоите мечти.Собственика се казва Цонко и цената му е около 15000лв.Има го в Мобиле бг.
                            Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                            АСК Ален Мак

Коментар

А Нисана е чудесна кола - аз съм му фен, но е в категория Т1. А аз смятам, че трябва като за начало да започна в Т2 по ред причини.
                              Защо реши че Нисан Патрол е в Т1?
                              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                              Walter Rohrl
                              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X