Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип за състезания ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв джип за състезания ?

Ето ти тема за размисъл, намираш си навигатор палиш и газ.

3.5 бензин, клетка, 2 трипмастера, пожарна система, 3 резервоара, 7 гуми BFG MT, разговорна система, лебедка с вътрешен монтаж и синтетично въже, сигурно забравям много други неща.
    Най-важното е окачването, предното е напълно преработено с пространствена конструкция с 2 FOX2" на колело, задницата е с 2 FOX2,5"

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:575995_105562782965624_1168533783_n.jpg
Прегледи:1
Размер:163.1 КБ
ID:5519972

10 000лв без коментар като имам и много ама много части към него

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
      Благодаря за предложенията. Но мисля, че Евото ще надвиши първоначалните ми финансови разчети (до колкото съм наясно с цените на подобни коли).
      А Нисана е чудесна кола - аз съм му фен, но е в категория Т1. А аз смятам, че трябва като за начало да започна в Т2 по ред причини.
      Нисана се предлага в четири опционални пакета , един от друг по-интересни. Относно категориите Т1 и Т2 ще ти кажа че можеш да си караш бавно в който клас си искаш , никой няма да ти се разсърди.
      ПП. Пак окъсняхме тази вечер ...лека нощ.
      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

От 5-6к сумата отиде на 15к,за каква сума се търси джипката?

Коментар

Пробвай с една Рав 4 дълга база.Видях една такава на Бреслау Балкани 2013 или Паджеро 3500.
          Нека силата да бъде с нас!
          Suzuki Grand Vitara
          +34 642 91 4154

Коментар

Американките защо ги отхвърлихте?
            един Гранд с 5.2 няма ли да свърши работа?
            с десен волан се намират за доста под 6000лв
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Аз мисля , че въпреки изискването машината да не е била в боя предложението на Явор Вромоса е перфектно ! Ако аз търсех джип в ниския ценови диапазон веднага бих огледал неговата
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                Аз мисля , че въпреки изискването машината да не е била в боя предложението на Явор Вромоса е перфектно ! Ако аз търсех джип в ниския ценови диапазон веднага бих огледал неговата
                +1
                Само доработките прехвърлят няколко пъти обявената цена. Който не се е занимавал- той не знае за какво иде реч.
                Ама вземи си стоков джип, ''немъчен'' , пък почни: гуми, джанти, лебедка, клетка, седалки, колани, трип, окачване... някой може ли да смята?
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Метала Преглед на мнение
                  Пробвай с една Рав 4 дълга база.Видях една такава на Бреслау Балкани 2013
                  Рав4 май са само пластмасите, останалото прилича на 80-ка.
                  “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                  Walter Rohrl
                  GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                    Рав4 май са само пластмасите, останалото прилича на 80-ка.
                    A двата Фрийлендъра разгледа ли ги? Те какво са ?Не вярвам да е останало много от оригиналите...
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                      Той иска да не е мъчена- ако може да е от някой доктор или адвокат.
                      Много вярно попадение И тъй като жена ми е лекар, много добре знам за какво става дума

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                      .. пък почни: гуми, джанти, лебедка, клетка, седалки, колани, трип, окачване... някой може ли да смята?
                      Смятал съм. Също така съм смятал, че ще се наложи във времето да се смени я мост, или двата, или кутия, или раздатка ... или всичко. На всичките разходи не можеш да им правиш точна сметка - каквото дойде, това.

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                      A двата Фрийлендъра разгледа ли ги? Те какво са ?Не вярвам да е останало много от оригиналите...
                      Съдейки само по снимки мисля, че са Desert Warrior - предишното поколение бегачки подготвяни от тези хора - http://www.rallyraid.co.uk/
                      Но може и да са други. При всяко положение не отговарят на това, което търся - нито ценово (там е лудница), нито по категорията в която искам да участвам.

Коментар

Чета чета и не знам за какво ли чета..........аз също така реших да си "преправя"джипката за трофи ....и кво сметките никога не излизат верни!4 линково окачване ,койловъри,мостове,механична лебедка,електрическа отзад,хидро управление,седалки,радиатори тръби клетка почти две години ядове с различни "специалисти"и още куп други неща...и кво уж с буджет десетина хил.а те отидоха към двайсетина...повярвай ми по добре е да си вземеш подготвен автомобил,ще си спестиш много ядове.....
                        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Малко по-горе не го ли посъветвах същото.
                          С този бюджет само нещо готово може да си вземе и пак ще му трябват още средства. В момента подготвям автомобил за Трофи и уж с минималните подобрения (средства за защита и още това онова) на автомобила цената скочи двойно като имаш в предвид че не слагам труда.
                          Друг е въпроса че виждането ми е следното: екипажа(пилот и навигатор) сами трябва да си сглобят автомобила болт по болт, да го познават детайлно и в ситуации да се справят бързо с повредите. Това за "специалистите" не е в речника ми, не ползвам такива. Всеки си има виждане по материята (относно концепцията за автомобола)и моето си е миродавно за мен но може да не е същото с твоето виждане (което не значи че твоето е грешно).
                          Относно казуса с Нитро: той няма собствено виждане относно автомобила и заради това е по добре да ползва челния опит на другите. Препоръчвам му да вземе сам решение ако изобщо иска да се впуска в битка.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Колеги, благодаря за съветите и повярвайте ги оценявам. Да, най-лекият път е да се вземе нещо готово и да се кара. Може би накрая ще се получи така, но на мен ми се ще да се пробвам сам на какво съм способен - аз и майсторите на които ще разчитам.

Коментар

Иначе това са марките и моделите върху които расъждавам.

Jeep Cherokee - R6, 4,0 литра, 185-195 k.с. (1500 килограма)
                              Jeep Grand Cherokee(ZJ) - V8, 5,2 литра, 220 k.c (1850 килограма)
                              Jeep Liberty (KJ) - V6, 3,7 литра, 210 k.с (1819 килограма)
                              Nissan Patrol(Y60) - R6, 4,2 литра, 175 к.с (2020 килограма)
                              Mitsubishi Pajero 2 - V6, 3,5 литра, 208 к.с (1740 килограма)
                              Range Rover 4.0/4.6 - V8, 4,0 или 4,6 литра, 188 или 225 к.с (2180 килограма)

Ако погледнем съотношението "конски сили на тон" положението е следното:
                              1. Jeep Cherokee - 130 к.с на тон
                              2. Jeep Grand Cherokee(ZJ) - 119 к.с на тон
                              3. Mitsubishi Pajero 2 - 119 к.с на тон
                              4. Jeep Liberty (KJ) - 115 к.с на тон
                              5. Range Rover 4.6 - 103 к.с на тон
                              6. Nissan Patrol(Y60) - 86 к.с на тон
                              7. Range Rover 4.0 - 86 к.с на тон

Ако приема, че теглото на ролбара е константно и горе долу еднакво количество тапицерия ще
                              изхвърля, положението ще остане почти непроменено.
                              Вярно, само цифри, но за рали (и изобщо за моторните спортове) е изключително
                              важен параметър.

От тук нататък идват въпросите, заради които пуснах темата.
                              А именно - кой в реални състезания е по-издръжлив и доказан.

Колегите Бакалов и Русев си казаха мнението, за конкретни машини, за което им благодаря.

Коментар

+1 за покупка на подготвен джип.. Има ги много, най-различни, все нещо ще ти хареса и може би ще влезе в бюджета..
                                А след едно състезание като я вкараш в сервиза за ремонт ще видиш как летят парите.. Не, че те отказвам, просто искам да ти кажа, че трябва да предвидиш и тези разходи.. Не е само подготовката на автомобила, има и ремонти..

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X