Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЪВЕТ ПОКУПКА НОВ СУВ 4х4 /ЯПОНСКИ ИЛИ КОРЕЙСКИ/ БЮДЖЕТ 70-80 000 ЛВ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: СЪВЕТ ПОКУПКА НОВ СУВ 4х4 /ЯПОНСКИ ИЛИ КОРЕЙСКИ/ БЮДЖЕТ 70-80 000 ЛВ.

Тук има сравнение на всичките без маздата в "арабски" вариант.

Мисля че всичко остава до вкус. Не знам какво точно е "гримиран кореец", и не знам какви са експортните варианти в Европа и в България. Тук в Щатите црв по никакъв начин не може да бъде наречено "с по-добра изработка" от сантата, напротив. Но все пак местните црв-та са сглобени в Щатите, може европейските да са с други пластмаси.

Като цяло двете коли са съвсем различни. ЦРВ-то "малее" пред санта-та - в смисъл не че е малка, а че целенасочено е направена да изглежда по-малка. Седи като голямо комби. Санта-та седи като малък 4х4 (всъщност не толкова малък). Не знам какви са им точните размери, но не би ме учудило ако сантата тук таме изкара по десетина сантиметра вътрешно пространство повече. Просто това са си коли за различни вкусове.

Другото което забравих да спомена за санта-та, което може да е важно или хич никак, според вкуса, е че всичките и електроники (без абс-а) се изключват изцяло, и с бутон. Не е да натиснеш бутона и да изключиш половината ограничители, ама за да я изключиш цялата да трябва да натиснеш три пъти спирачка, два пъти да дадеш мигач, да пръднеш и после да изсвириш Марсилезата с клаксона. Бутона "изключи глезотиите" си я превръща в тъпо парче метал, както си му е реда и както аз харесвам. При другите коли в тоя клас не знам как е.

За сметка на това санта-та със сигурност не е лекичка. Двигателят ще е важен. Турбодизел предполагам ще я влачи без проблем, зер ще има въртящ момент, но 2.4ката бензин тук при нас с 200 коня и идва малко, в европейски вариант с 35 коня по-малко - направо не ми се мисли. "Нормалният" двигател за тази кола е 2.4ката турбо, 270 коня , който в САЩ идва на Соната, Дженезис купе и Санта Фе, а в Европа вероятно ще се намери под капака на Дженезис купе.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Црв от щатите никой не е казал че е по качествено, но от щатите има интересни хонди които тука ги няма НАПРИМЕР ХОНДА АКОРД CROSSTOUR така ми е легнала на сърцето и ще легне до 70-80х.лв ново а си е голяма кола стил 4х4 голямо купе.Още малко и догодина няма да питам във форума амржаи ще търся варианти за докарване , в хонда С.З. казаха че няма проблем да се поддържа , смес между акорд ,легенд и црв са му частите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:611938ae67b6e19634c357688bb6cd8c.jpg
Прегледи:1
Размер:139.9 КБ
ID:5517439
      Grand Vitara 2005g- за работа
      Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
      Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

О, в Щатите интересни хонди не липсват, но най-интересните са с Акюра етикет. Acura MDX до тазгодишното обновление беше най-красивия паркетник въобще.

Крос-тура лично хич не ми харесва на визия. Като ще взимаш гарга вземи я рошава. Acura ZDX прилича външно на кростура но е съвсем друга кола (на съвсем друга база, със съвсем друго 4х4, и на съвсем различна, двойна цена )

Коментар

те заради последното най-вече. един такъв кросстур излиза с по-малко от 10х.лв от по-скъпо от црв-то ми .ZDX много е хубав , конкурент на Х6 но доста по спортно и доста по- скъпо
          Grand Vitara 2005g- за работа
          Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
          Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Здрасти, да метна и аз моите пет стотинки тук.

Първата чисто нова кола, която карах 200к километра е Шевролет Каптива. Шумен е, муден, но комфортен за дълъг път. Нямам никакви забележки към него, а и бързо си научих урока, че хубавите гуми го правят проходим на практика навсякъде в твоя случай. Често ми се е случвало да вадя от снега някой или просто да го заобикалям. Не ти го препоръчвам, защото имаш по-висок бюджет а и третият ред седалки смалява багажника.

Сега карам Киа Соренто, пак чисто нова на три месеца и 12к километра. Висок клас на оборудване за малко пари, двигателя е много еластичен, 197 коня, безшумна е, но още не съм я тествал зимата. За дълъг път е прекрасна. Изминах 700 километра из България по маршрута София-Търново-Стара Загора-Димитровград-Чирпан-София и беше без никаква умора.

Каптивата харчи твърдо 10 извън града, а вътре 14.
            КИА-та харчи 8 извън, а вътре 12.

Видя ли Майкъл какъв линк ти предложи?
            Аз съм 190 см и 140 кила постоянно тегло, та на автосалона пък и преди това тествах всички SUV. Фиат имаше най-много място отпред за шофьора, после седнах зад себе си, но виж, багажника ме впечатли, защото повечето нови SUV-ове имат седалки в пода и нищо не може да се събере, а тук имаше простор.

Може би, ако се напънеш малко ще може Тойота Лендкрузер да вземеш. Базата е 75К, но е спартанска, а добра машина е около 95К. Това също става за дълъг път и има багажник.

.............................
            Гласувам за Фиат, който всъщност е Додж, затова спокойно може да разчиташ на комфорта му.

Коментар

Видя ли Майкъл какъв линк ти предложи?
              Понеже съм свенлив и не добавих, че този джип на Фиат е всъщност Доджа който карам,
              но с друга емблема

Коментар

Благодаря на Майкъл за предложението, видях го още първия път. Фиат Фримонт е интересен, доколкото им много място, специално е пригоден за деца, но... дизеловия двигател при тестдрайв просто е много слаб за тази машина. Изключително тромава, поради което и отпадна за мен като вариант /жена ми се возеше отзад и се съгласи с мен/. Иначе е много добре насочен автомобил за семейства като моето.
                До кок4о1: днес бях точно в автосалона на Киа /на път през Субру, за да видя за аутбек дизел, по предложение от темата, който ми хареса, но нямали и никога нямало да имат автомобил за тестдрайв, което ме втрещи и отказа, както донякъде и цената - 76 000 лв. за дизел автоматик, което ми се стори малко много за това, което се предлага/. Видях Соренто, и ми направиха много добро предложение откъм цена за поръчка. Поне с 10 000 лв. по-малко от Санта Фе при идентичен двигател и трансмисия /197 к.с., дизел, атоматик/, ЕХ ниво на оборудване + автоматична система за паркиране. За тестдрйв ще ми се обадят до 10 дни, когато имат наличен аналогичен на избрния от мен автомобил. Доколкото разбирам, извън външността, Санта Фе и Соренто са идентични автомобили, като спрямо Санта Фе се губи плъзгането на втория ред седалки назад и напред и делението 40/20/40 на задните седалки. Печели се камера, система за автоматично паркиране и др. Доколкото цената, която ми предлагат за 7 местен автомобил е почти равна с тази на Маздата /ЦХ5/, която определено е по-малка, предложението става доста интересно. Щом имате този автомобил, може ли да споделите някакви проблеми или особености за него или за вносителя и марката, които следва да имам на предвид? Всъщност върпосът е към всеки, който има опит с Киа. Наистина ли Соренто и Санта Фе са идентични технически, и Киа добър избор ли е като марка, сервиз, вносител и гаранция?
                Благодаря отново на Гоблин, ще разгледам сравнителния тест.
                Приятен ден и се радвам, че стана дискусия, която се надявам е полезна и за други потребители!

Коментар

Ако си от София мога да ти дам да направиш тест драйф с моята КИА. Нивото ми на оборудваме май е такова. Също така мога да ти съдействам в КИА да са по-бързи и с някоя приятелска отстъпка.

Субару има смисъл да гледаш XV, те това си заслужава, но е малко, както и другите от марката като събиране на хора.

Санта Фе има страхотна външна визия, ама инак е доста по-скъпо.

Коментар

Соренто-то е почти същата кола, май късото шаси.

Това което ми е любопитно обаче е къде вкарват третия ред седалки. Тук в Щатите между другото по същия начин третия ред седалки на Сорентото е обикновена опция, не различен модел. Демек е същото като при вас.

Киа-та е с шасито на късата Санта. Вероятно заради опцията трети ред седалки не предлагат плъзгащи задни седалки.
                    Дългата щатска Санта е с 10см по-дълго междуосие и с 22см по-дълга като цяло. И пак - зад третия ред седалки няма особени излишъци място. Побира се прав куфар, ако не е много дебел. Сгъната детска количка, ей такива неща. В долната си част пространството е иди дойди (педя и нещо), но в горната - облегалките почти опират в стъклото и затварят триъгълника. Те си имат две положния де.

Да ти кажа честно - ако натовариш хора отзад, с това междуосие, ще трябва да имаш едно на ум - ще седят зад задните гуми, "на вилица" както му викат французите. Не че ще е страшно де.

Коментар

Колега 80 пари е солидна сума. Направи и един тур по лъвовете и сравни показателите там. По едно време имаше ТКЛ 120 за 84 пари, Туарег беше около 80 и той.БМВ имат коли на по 10 000 км ......

По отношение на качеството Киа и Хюндай са доста надежни, казвам го по мои индиректни впечатления от приятели и колеги.

И един съвет, изтегли си справка с най-крадените коли последните години и се съобрази с това.
                      Т5
                      Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                        Американските пропусна
                        Правилно са пропуснати ..... в повечето случаи дори и под 100 000 са си пълни боклуци.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                          Правилно са пропуснати ..... в повечето случаи дори и под 100 000 са си пълни боклуци.
                          Сега разби всички с Черокита и Вранглери

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                            Сега разби всички с Черокита и Вранглери
                            Имайки се предвид местоживеенето на човека, вероятно има поглед върху качествата на американките...
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X