Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи джип, моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първи джип, моля за съвет

Скоро имах същата дилема за баща ми търсих малък джип около 2000 г с климатик и подобен на твоя бюджет . Спрях се на бензинова КИА Спортаж и вече около година баща ми си я кара и е адски доволен , според мен е по разумен избор от Ланд Ровър Фриилендър ! Ако имаш някакви въпроси можеш да ми звъннеш градски сме все пак
    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Нисан Патрул 3.3.......топло,топло........еле ако не е изгнил на варел

Слушай какво ти говори жената и вземи каквото си наумил ти,че с приказки после ТЯ няма да я ремонтира.Ако не вярваш питай моята жена.Като и го извьртиш тоя номер 3 пъти и спира да мисли дали си прав ма като клекне и почва Тая твоята кола се строши.........все едно ти я караш / може да не си се и качвал на нейната с месеци,строши ли се автоматично става твоята /.

Не се давай да не се псуваш,ще кара каквото докараш в къщи.Патрули такива 2 съм имал,камионесто едно такова,чак мило да му стане на човек.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        / може да не си се и качвал на нейната с месеци,строши ли се автоматично става твоята /.
        .
        Босе под това и аз се подписвам!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
          Под суап /swap-To exchange (one thing) for another/, Джамбазов има предвид замяна /в случая на двигателя/, а VM е абревиатурата на името на производителите на "известния" тук и недолюбван италиански дизел 2.5VM, вграждан в Jeep Cherokee(XJ), Jeep Grand Cherokee (ZJ), който ти си си харесал. Името идва от VM motori,. Абе, изобщо, събрал ти е в едно всички най "желани" неща в един джип, според мнението на повечето участници тук във форума.
          P.S. "желани" е в смисъл -"Вземи го ти, аз го не ща!"
          Бре Сашо, ти като един ПР на Джамбазов се изявяваш /не, че той има нужда/, ма ти ходи, да знаеш!
          Каквото и да съветвате колегата, трябва веднъж да "улети" с главата напред/личен опит/, и после ще започне да му се прояснява! Успех!
          "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
            Каквото и да съветвате колегата, трябва веднъж да "улети" с главата напред/личен опит/, и после ще започне да му се прояснява! Успех!
            Да, както и да псува, след "улитането с главата надолу". После и да му се прояснява, все тая!
            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
            First impression is not always true. Get inspired.
            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Така е, няма спор. Обаче/практиката го показва/ повечето, задали въпрос в този раздел, са с предварително направен избор за конкретна марка и модел, и сякаш тук търсят потвърждение и подкрепа за избора си. И е мнооого трудно да ги разубедиш и насочиш във вярна посока, та затова/мое мнение/!
              Сори за спама!
              "Make love, not war!"

Коментар

Привет колеги и извинени към колегата че му пиша в темата но мисля че няма нужда да разводняваме форума с триста еднакви теми, та така.
                Решил съм че е време да покарам и нещо по високо. От коли разбирам, но с офроуд машини нямам много опит, преди два месеца колега от форума ме повози с неговото Терано ІІ, и доста ме впечатли начина на преминаване, скороста на джипа, терена който пеодоля/мина през всички храсти, тръни, бабуни, дупки и каквото се сетите/представети си лицето ми при условие че с моята кола правя София - Кубрат за 3ч.и 20м. но по жълтите павета не минавам щото не мога да си го позволявам картери всеки ден, но поне веднъж годишно го правя. Разходката беше за риба до едно язовирче в с. Добрево, там видях и една Г-класа която също много допадна. Отделно Мехата и Чаро също много ме навиха за нещо доста проходимо с техните офроуд подвизи в Нова Черна/ върнаха ме в детството/ и така след тая прелудия на въпроса

Искам
                - високопроходим автомобил - писна ми да чюпя картери и да обикалям павета, релси, спящи полицай
                - къса база - по маневрен и проходим, за предпочитане двуврат
                - бензинов двигател - ще го газифицирам, ще челосам блока и ще портна главата лекичко.
                - 4х4 със бързи и бавни

- ръчни скорости че автомати в България правят на две три места и после много боли глава.

Така спрял съм се на Терано ІІ/ Меверик, Паджеро/не знам дали има бензинови ДВГ/, Витара евентуално, та моля за съвет.

Джипа ще се кара основно по всичко друго но не и по асфалт, за него си имам Фифи

Коментар

SBANKOV, ти си само за Wrangler 4.0 и нишо няма да челосваш и портваш

Коментар

Привет, благодаря за идеята но не ми допадна и по - точно не ме грабна. Незнам може би ако покарам малко нещо такова ще си променя мнението но за сега не е моя джип.
                    По скоро Патрол У60

Коментар

Първоначално публикуван от SBANKOV Преглед на мнение
                      с моята кола правя София - Кубрат за 3ч.и 20м. но по жълтите павета не минавам щото не мога да си го позволявам картери всеки ден ... Фифи
                      Колега, няма на идея какво е Фифи, но ако можеш да караш със средна скорост над 100км/ч по дупките из северна БЪлгария... не ми се чини да не можеш да караш по жълтите павета...
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Фифи е Фиат Барво 1.8, леко пипнат мотор и с коловърри на кони и на 5 см от асвалта, а пътя от Правец до Кубрат е перфектен, като изключим един участък около Добрево, след разклона за Старо Село. Казвам след Правец защото от София до там е ад по магистралата. Избягвам директния път от Русе за Кубрат именно поради същата причина.
                        В момента разглеждам разни Патроли У60 ама нещо не мога да намеря това дето го търся, скоро ще се чуе де.

Коментар

Имай предвид, че едно такова желязо ще гори от два до няколко пъти повече от фифи. Има доста с вече портнати глави...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от SBANKOV Преглед на мнение
                            ...
                            По скоро Патрол У60
                            Къс Y60 с фабрично монтиран бензинов двигател ... трябва да е голяма рядкост. А на дизелите не знам дали може да им "портнеш" главата, обаче може да я изпортиш.

Коментар

у60 ще бъде дизел то е ясно, па за това че ще ми гори ме е е страх, всеки който се е хванал да прави нещо подобно трябва да е на ясно че за да върви трябва да гори.

А фифи си нагорява бензинец не е като без хич,с тоя регулатор и дюзи.

Коментар

Аз имам jeep cherokee 2.5 crd 2002...
                                Много съм доволен от машината назад не знае,но като цяло е скъп за подръжка и градско си лапа едно 10 11 на 100 км но както казва колегата "SBANKOV" за да върви трябва да гори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X