Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи джип, моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първи джип, моля за съвет

Привет на всички. Дойде и моето време за джипка. От година, две чета из форума, разбира се с възхищение, главно с информативна цел. (Ей тоя форум е най якия в цялата вселена ако не-поне в света!) Не съм си и мечтал, че ще имам възможност и аз да се сдобия с макар и скромна джипка, но ето, 4е можело. Дъъъъълго гледах обяви, четох информация за хъбове, амове, раздатки и цели мостове, но така и не разбрах много. Аз не искам да качвам Мусала, поне за сега, и имам нужда от по-скоро градски джип. Бюджета ми е скромен, но все пак.. И така-изискванията ми (до колкото мога да изисквам) са-евтина подръжка, каквото мога-сам, със съвети от ваша страна, разбира се, и почерпка от моя, в сервиз колкото се може по-рядко. Уф, мисля, че не се изразявам много правилно, но се извинявам за което.
    Значи първото е това ...#@$&@!%..., цената е съмнително ниска, и имал спукана тръба на климатроника. Изглежда ми приятна джипка. Изчетох за двигателя 2.5...мъка, ама искам да си го коткам, и гледам, и поддържам правилно, с цел многогодишна служба. Моля за мнения като разход (мнооого важно, възможно проблеми и др), както и съвети относно обслужване, и каквото се сетите..
    Втората възможност е Land Rover-4е от тея малките...Freelander, с климатик и газ..
    Ако се сещате за други възможности-отворен съм към предложения. Много ми хареса една Фронтера, продава се във форума, яка, вдигната, с газ, метан и всичко, но е стара година..Иначе е супер..А, да, и май няма климатик. Търсим значи нещо, да е след, или около 2000г. Искам да е с четири врати, наследство нали, дай-боже чакаме..с малко по-голям багажник, поне за едно дого аржентино, и една пушка, с климатроник ако не-поне климатик, и да гори малко...и с малак данък, и то сега всички ще почнете, ама то ни можи хем тей, хем душата в рая..Знам, колеги, но са съжаление съм притиснат и от обстоятелствата. Нямам планове за големи калища, локви, няма да качвам никой връх, най-много по черен, но утъпкан път да се пробвам. За рибка, това-онова..Благодаря предварително на отзовалите се, Наздраве! И друго, сега ще кажете: Поне двама разбирачи да има на огледа, ама аз не познавам никой с джип. Само вас. Така, че разчитам на всякаква помощ, при възможност, и аз ще помагам!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-06-13, 18:33. Причина: cars.bg

От: Първи джип, моля за съвет

Е ся ако вземеш да напишеш и от къде си и какъв ти е бюджета ще стане по лесно, иначе Черокито изглежда много лачено за тази цена, ако и останалото отговаря на истината го отнасяй.

Коментар

Като за начало напиши от къде си, макар че като гледам обявата явно си от Варна. Там със сигурност има колеги които биха помогнали. За точно тази машина явно си прочел негативите, е ти ще си я коткаш, но ако този преди теб не я е коткал....
      Малко да гори и с малък разход - дълга витара може би. Или нещо дето е регистрирано като товарно. Сигурно знаеш, че за първото обслужване ще ти заминат още към хилядарка. Можеш да погледнеш лендровър дискавъри 200 или 300 тди (чувал съм добри отзиви) Още нещо, в този форум е забранено качването на такива линкове и предполагам модераторите до няколко часа ще са го изтрили, та за другите колеги да кажа - машината от линка е Чероки 2.5тди цена 3099лв
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

От Русе съм. Витарата не ми харесва на външен вид, какво е да е регистрирано като товарно? Поздрави, извинявам се за линка. не знаех. Голям ли е проблема с климатроника на черока? Дали е отстраним...Питам, ако е нормален проблем, да знам..Относно Land rovera? Поздрави...(много яко да ти отговорят..аз за трети път пиша в някой форум, де..супер!)

Коментар

Колко е бюджета? Фрилендер в никакъв случай!!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Дизелово чероки и то с 2,5 мотора..........................или пък фрилендер.............най-недолюбваните в този форум.Дискавъри не е лош избор.
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

диското май не гори чак толкова много (кое е малко и кое много за теб?) Разход 9-10 не се надявай за никоя от изброените. Диско-то е с алуминиево купе и с доста по здрав двигател в сравнение с 2.5 дизел на чероки (до колкото съм запознат)
              Но нека по знаещите да кажат.
              Някои джипки ( а и не само джипки) се регистрират като товарен автомобил и данъка е много малък (14-15 лв) но пък минаваш технически преглед на 6 месеца
              Ако искаш чероки май по добре е да намериш с 2.5 бензин и да му сложиш газ.
              Сподели все пак какъв е бюджета за закупуване, но имай предвид и едни хиляда лева за обслужване.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_rs Преглед на мнение
                От година, две чета из форума, разбира се с възхищение, главно с информативна цел.
                А здрасти тогава,че и аз сьм така.

Кьде за последната година 2-3-5 си видял някой да хвали Черок дизел 2.5 или да е тропнал с крак и да е запьнал,че Фрилендьр може да се опре на какво да е,кьде да е кога да е???

Диско и гледаш да не е гнило,частите евтини,става за ремонт,вьв Варна е твоя човек
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Значи, купуваш си първия Фрилендър и за да го тунинговаш му правиш един суап с първия VM който намериш, но го търсиш задължително в морга от Дупница или Монтана.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Страшни сте! Заклевам се..Относно бюджета, около 4000 лв, при условие, че ще ми останат 1000 за регистрция евентуално, и обслужване. Само толкова спастрих, и искам и да го карам, де..не само да стои в двора..Това значи, да гори малко. Дисковерита с бензин няма много..Имам една обикновена газова в мазата, имам и кой да я сложи. Единственото, което ми хареса в фреелендера е разхода, и по-съвременната визия. Няма да карам тежък офроуд засега, искам дето се вика-малко по-висока кола. Омръзна ми да чупя спойлери, един вид. Иначе съм мераклия, в смисъл имам основни познания, искам да се уча. Изискването за по-нова визия, и по нова година не е мое, ама трябва да се примиря. Дет се вика- Аз не сам мъж под чехъл, а съм пеперуда под ботуша на живота! Ко да прайш..Жини.. Така де..Ориентирам се към основно градски джип.Наи много до Мазалат да ида, ама там трактори много..Майтапя се..Четох за таа виско муфа-не разбрах много, ама не е и скъпа. Искам да питам г-н Джамбазов, какво значи да тунинговам със суап и какво е VM..За разхода, колеги, само коли сам карал, и 10 на 100 мисля, че е бонбон..бензин, дизел, газ още по-добре... Искам Нисан патрол 3.3, ама...незнам и дали ще се справя с тая кола...Като за първи джип нещо..без много кал..Абе, сега знам, че половината ще ме отсвирите, но все пак, кандидат камикадзета сме...Аз още юнуша бледен..Поздрави и много приключения, с никакви ремонти желая!

Коментар

Джамбазов ти е събрал на куп "най- доброто", но е забравил, че трябва да е жълт.

Коментар

Страшни сте! Ко да прайш..Жини..
                        Ето по тази точка, ако не постигнеш консенсус със съществото....си погубен..и всякакво действие ще води до по-лош резултат! Съвета ми е да попиташ пак след време, когато нарасне бюджета, че с тези 3000 лева ще се вкараш в приключение!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

......Абе, сега знам, че половината ще ме отсвирите.....
                          Що не ми звъннеш......
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от ronny Преглед на мнение
                            Джамбазов ти е събрал на куп "най- доброто", но е забравил, че трябва да е жълт.
                            Като добавим към изискванията, извадената от мазата ГУ, аз бих препоръчал суапа да не е с VM, а с К20** на Хонда, заедно със задния диф, което автоматично решава проблемите с раздатката и виското.
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Значи, купуваш си първия Фрилендър и за да го тунинговаш му правиш един суап с първия VM който намериш, но го търсиш задължително в морга от Дупница или Монтана.
                              Под суап /swap-To exchange (one thing) for another/, Джамбазов има предвид замяна /в случая на двигателя/, а VM е абревиатурата на името на производителите на "известния" тук и недолюбван италиански дизел 2.5VM, вграждан в Jeep Cherokee(XJ), Jeep Grand Cherokee (ZJ), който ти си си харесал. Името идва от VM motori,. Абе, изобщо, събрал ти е в едно всички най "желани" неща в един джип, според мнението на повечето участници тук във форума.
                              P.S. "желани" е в смисъл -"Вземи го ти, аз го не ща!"
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X