Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5 DSE или Isuzu Trooper 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Range Rover 2.5 DSE или Izuzu Trooper 2.8 TD

Тези дни изчетох де що имаше, дето се казва, по обсъдените по-форе въпроси.

Накрая реших следното
    - ще видя Исузуто, 2.8тд, ако не е изгнило - заслужава си за 2500 - дълга база, як мотор, нисък данък, 4 гуми и джанти за гората допълнително, а и няма да ме е страх да го надраскам в гората /той си е и надран и поочукан/ и не е проблем да го натрескам с половин кубик дъски да си сменя пода на рибарския фургон в дълбоката гора /само черен лош път се кара над 12км. в едната посока/.
    Ако някой от колегите, които четат тази тема има възможност в идната Сряда, 12.06, да дойде с мен до Монтата да го гледаме - ще бъда благодарен, аз не съм запознат и като ида освен да се мушна отдолу да видя за гнило по шасито и купето незнам какво да правя. Съвети?

- ако не става тоя дядо, ще видим щерка му - някоя Фронтерка, с теглич и по възможност дълга база - за същите цели и приблизително около 3-3.5 цена.
    За фронтерите обаче до тук разбрах:
    1/ Да избягвам 2,5 тдс мотора - проблем с темеретурата, пука глава, скъпа поддръжка и т.н.
    2/ На късата база най като за сиромаси си е 2.0 115 с газчица.

В този ред на мисли, искам да попитам: 2.3 и 2.8 дизел добри ли са и съответните бензинови мотори - 2.4

Стига съм се мотал, време е да купувам, колко повече се чудя, толкова по-голям пущиняк ще взема като че ли...

Алекс ме стряска с тези ремонти, ама кола и жена - как ги улучиш, мъж и куче - как ги научиш. 3 години една фронтера А 2.0 115к. се кара по врачанския балкан, по селата и с ремарке за дърва, късичка и дърта. За 3 години мой приятел - нейния шофьор - смени един семеринг като част. /верно, някакъв скъп беше, около 180лв./ И накладки, масла и филтри. Айнщайн рекъл - всичко е относително, а аз да добавя - и на късмет.

п.с,

Да, знам и ми се ще едно ТЛК ми се ще и на мене, но се отказах. Дето се казва всички ако можехме да караме само мерцедеси, ама на... Екземплярите до около 3-4х.л. са в ужасно състояние, без задни седалки, все пак когато искам ми се ще жената и детето или двама-трима помощника да си взема, а ТЛК е да се натовариме двама тупани и да си се возиме по гората - ок, ама не го взимам само за разходки и експедиции.

Поздрави на всички!

Коментар

Има една Тойота във Враца в мобиле-то за 3500...верно,че седи от няколко месеца,но поне е пряснобоядисана! Една задна седалка все ще намериш, а спрямо горните две е доста напред!!
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Моята е 2.4i
        Затова ще ти споделя впечатления. Виждам, че се справяш добре с ваденето на изводи
        Разни колеги (с други марки и модели джипки) се хвалят, че 1-ва бавна изобщо не им се било налагало да включват. Джипката си имала достатъчно сила да върви по каквито и да било терени и наклони на 2-ра бавна. Е, с Фронтерата не е така. Аз първа бавна си я ползвам често. Дали е заради маломощен двигател или заради нещо друго - първа бавна си трябва и се ползва.
        На 5-та бърза много трудно набира, а на баир почти винаги се налага да минавам на 4-та. Бях свикнал с предишната кола от София до Пазарджик само на 5-та. Е, с Фронтерата не става.
        Иначе 2.4i е много хубав двигател. На моя тази година ми се наложи отваряне за гарнитура на главата. От там излязоха и нови клапани. Казаха ми, че двигателят не е бил отварян до сега. С оригиналната гарнитура от 1992-ра си е бил. А по състояние на клапаните двигателя бил на 300-350 хил. км.

Та в тоя ред на мисли за около 3000 си вземаш 20 годишна каруца с всичките й потенциални болежки тип "старост-нерадост".
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Благодаря на всички за дадените отговори и отделеното време. Мисля, че се ориентирах горе-долу...
          Сега като купя ще пиша пак и да се надяваме да е за "наздраве", а не за - абе тука нещо неще, тропа, съска и излиза огън... ))
          Е сега с оглед развитието на темата току-виж ви изненадам с една Нива...
          Да, ама не.... Майтап да става и малко да се посмеем. Днес гледах и едно Диско 2.5 - добри камиони, ама тоя е за скрап, а не за продажба, ама това е една друга тема!
          Лека!

Коментар

Хи, защо не погледнеш някой нисан терано 1 мисля , че горе долу в бюджета.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
              Хи, защо не погледнеш някой нисан терано 1 мисля , че горе долу в бюджета.
              +1 ама дизел 2.7 !
              - ръждата е главното за което трябва да се оглеждаш ;
              - двигателя е чук и ако няма явни и видими дефекти и шумове ще кара надълго;
              - търсиш къса база, че дългата е 2 идей по НЕ проходима

* Ако искаш "камионест" вид взимаш Nissan Patrol 3.3 diesel, качваш ресорите в/у мостовете и става камьон та дрънка

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                +1 ама дизел 2.7 !
                - ръждата е главното за което трябва да се оглеждаш ;
                - двигателя е чук и ако няма явни и видими дефекти и шумове ще кара надълго;
                - търсиш къса база, че дългата е 2 идей по НЕ проходима

* Ако искаш "камионест" вид взимаш Nissan Patrol 3.3 diesel, качваш ресорите в/у мостовете и става камьон та дрънка
                При единицата на терано няма къса и дълга база, има 3 и 5 врати.Както при Дискавъри 1
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Опаа.. мислех си за терано 2, първа генерация, преди "96 .

Коментар

Дорогие друзья, дето викаше един товарищ....

Събота и неделя пообиколих доста - скрап до скрап, мила моя майно льо...
                    Увеличавам бюджета на 4000, да видим дали ще изскочи нещо.
                    Land Rover Disco 1 с 2.5tdi не е зле... Особено ако е позапазен.
                    Toyota с подобни характеристики/поддръжка/багажно отеделение да ми препоръчате?

Коментар

Първоначално публикуван от tnt3 Преглед на мнение
                      Дорогие друзья, дето викаше един товарищ....

Събота и неделя пообиколих доста - скрап до скрап, мила моя майно льо...
                      Увеличавам бюджета на 4000, да видим дали ще изскочи нещо.
                      Land Rover Disco 1 с 2.5tdi не е зле... Особено ако е позапазен.
                      Toyota с подобни характеристики/поддръжка/багажно отеделение да ми препоръчате?
                      Дълга Тойота струва минимум три пъти бюджета, но къса по-може да откриеш..като тази за която ти писах по-горе!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Да, тази изглежда добре и наистина може да се сложи една седалка...

Има няколко 4runner и Hilux за към моя бюджет, дизели, големи камиони са - по мой вкус точно - да товариш чувалчета с пясък и цимент, да има и место за скарата, генератора и 5 въдици барабар с куфара ))
                        Гледам дизели - ама кои дизели са баш и кои са яваш-яваш?

Никой нищо не казва за Ленд Роувъра - добро или лошо?

Коментар

И Ранъра става, но запазените са около 6 к. Иди виж врачанската..отдавна стои и ще ти смъкнат цената!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Колега погледни и Нисан Терано 93-96 модел,за тези пари мисля че е оптимално решение,дизеловия мотор е много здрав.
                            Terrano 2 2,7td 1994
                            Keeway atv 100

Коментар

Бях тръгнал да гледам врачанската, но след разговор по телефона със собственика и тип горублянски тарикат се отказах - суеверие или не, купените коли от боклуци се оказват точно такива. Аз го питам подробности относно джипката, оня преживя и споменава как била чук, тесла, и редовните простотии, дето съм се наслушал...
                              Тераното съм гледал и карал - не ми допада.
                              Вчера купих Диско 1 200тди, 92, с 2 врати. Скоро - снимки и подробности по темата, първо малко да го постегна, че има теч от шибидасите, отдолу нещо капе /хидравлика?/, проблмеи по ел. системата /стъкло се не отваря без удар по кората/, климатика е за пълнене, кожения салон за миене и цялата за пастиране. Иначе пали и върви без да тропа и вие, раздтатки - скорости - всичко влиза като на млада булка, лети джанти, к. салон, климатик и ел. пакет, има на няколко места по ръжда и гнило, но като цяло е о.к. - 30 минути след взимането и вече се бе озовала в гората на път за р. Елешница за тест
                              Добро е камиончето, нищо особено, но пък дано да слуша.
                              Наздраве и благодаря на всички за изразените мнения!

p.s.
                              Защо не мога да пиша/чета във форума на Land Rover тук?

Коментар

честито, пусни и по една снимка да я видим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X