Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5 DSE или Isuzu Trooper 2.8 TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover 2.5 DSE или Isuzu Trooper 2.8 TD

Здравейте колеги,

Имах дълга витарка преди, но я продадох, имаше ръждава болест в последен стадий...
    Сега пак искам джипка, но да е по-камионеста и широка, 80% по черни кални пътища /не говорим за чист и брутален офроуд/ и 20% по пътя (от София до край нея, където започва черното в гората).

Бюджет - ограничен /до към 3хил., та в него се вместват:

Няма към кого да се обърна за съвет "кое е по-най", като критериите не са кой знае какви - безпроблемна работа и нормална поддръжка.

Нито на състезания ще ходя с джипката, нито по асфалта ще съм Фитипалди - имам си лек автомобил. А ми трябва кеф автомобил, с който да си стигам до фургона в дълбоката река и да си ловя рибка на спокойствие там...

Очаквам с нетърпение да споделите вашите мнения, понеже за сега са налични и джиповте и парите за тях, за това бързам доде едното не го е хванало липсата

Естествено, гледам и към Фронтера къса база 2.0 115, има здрави изпънати екземпляри с газ за тези парици.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 03-06-13, 15:47. Причина: mobile.bg

От: Range Rover 2.5 DSE или Izuzu Trooper 2.8 TD

Ех, колега, колко има писано по въпроса... Както и да е, на Ровъра първо трябва да му махнеш тунинга, че може да ме докара до истерия. 2.5 DSE е номенклатура от следващото поколение, този се нарича Класик и е надарен с италиански дизел VM, принципно проблемен двигател, което не означава, че този конкретно е лош. Много дизели от този период са принципно проблемни.

Та не разбрах какъв е въпроса? Нали си гледал матрицата, всичко започва от правилно формулиран въпрос, следва интелигентен отговор. Със здраве.

Коментар

Благодаря за отговора, поне ще знам, че това е итал. дизел с проблеми, за които съм чел.

А за четенето - почетох, не е като да не съм, но в една тема "За/Против" определена джипка има колкото от първия, толкова и от втория "лагер", та накрая не става много ясно на мирно четящия съфорумец добро ли е возилото или не.

Въпроса е в първия пост: ""....съвет "кое е по-най", като критериите не са кой знае какви - безпроблемна работа и нормална поддръжка.", ерго кое бихте ме посъветвали да купя - Роувъра или Трапера. Описал съм и за какво ще се ползва, както и с кои двигатели са двата.

Бях посочил и конкретните две бройки, на които съм се спрял - конкретно, но линковете към конкретните возила са изтрити и в следствие на това въпросът става принципен относно марките и моделите.

И двата са дърти, на вид от снимки нямат гнило /на оглед ще се види, разбира се/ и продавачите твърдят, че работят безпроблемно. Дълги бази са и двата. Роувъра е определено по-запазен и външно, и като салон.

Коментар

Първоначално публикуван от tnt3 Преглед на мнение
        Бюджет - ограничен /до към 3хил.

За тоя бюджет май пак ще вземеш нещо я с ръждива болест,я с некоя друга хроническа болежка или ще е увиснала и уморена като на старец ...... -мъничък е.Както казват хората-"От трън та на глог".Събери просто повечко парици.
        Последно редактирано от gimax; 03-06-13, 16:36.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
          За тоя бюджет май пак ще вземеш нещо с ръждива болест
          А особено Исузу как не гние ...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            А особено Исузу как не гние ...
            Мога да ти покажа едно 89 набор-нема петънце,седят му заводските номера по шасито,ама да намериш такова е като шестица от тотото.

Абе казват,че американските били подцинковани,ама нема за 3 бинки.

Коментар

Имам 23 годишен Трупър внос от Италия без забележки по рамата с две кръпки отвътре на заден десен калник и отдолу на двата прага, така че зависи си от конкретната машина, а 2,8ТД е значително по икономичен и безпроблемен мотор от нисан, митсубиши, италианските и английски не подлежат на сравнение с него. Търси по-дълго време ще намериш нещо по запазено за тия пари, дори Фронтера има с този мотор 2.8 ТД, а там са решени проблемите с ръждата, но пък има проблеми с диференциали, абе няма идеален вариант "втора употреба"!

Коментар

За тези пари само Фронтера-та ще си заслужава, иначе другите ще са голяма занимавка! Има и предлагане, ама ти си знаеш!

Коментар

Благодаря за отговора, поне ще знам, че това е итал. дизел с проблеми, за които съм чел.

А за четенето - почетох, не е като да не съм, но в една тема "За/Против" определена джипка има колкото от първия, толкова и от втория "лагер", та накрая не става много ясно на мирно четящия съфорумец добро ли е возилото или не.

Въпроса е в първия пост: ""....съвет "кое е по-най", като критериите не са кой знае какви - безпроблемна работа и нормална поддръжка.", ерго кое бихте ме посъветвали да купя - Роувъра или Трапера. Описал съм и за какво ще се ползва, както и с кои двигатели са двата.

Бях посочил и конкретните две бройки, на които съм се спрял - конкретно, но линковете към конкретните возила са изтрити и в следствие на това въпросът става принципен относно марките и моделите.

И двата са дърти, на вид от снимки нямат гнило /на оглед ще се види, разбира се/ и продавачите твърдят, че работят безпроблемно. Дълги бази са и двата. Роувъра е определено по-запазен и външно, и като салон.
                  Италианския дизел лесно се различава, защото е с 4 или 5 отделни глави. Слагат го и на Тойота, Гранд, Алфа и други. Като нов е бил феноменален за времето си двигател, а как върви... Изметне ли обаче един път главите е много труден за оправяне.

Казах ти да задаваш конкретни въпроси, защото сега темата се превръща във "всеки хвали своето". Такива теми има десетки.

Мога да се изкажа за Ровъра - изглежда читав (за тия пари), комфортен, климатика сигурно е със стария фреон, много внимателно огледай двигателя. Внимавай за прекомерен луфт в трансмисията. Повевечето Ровъри нямат проблем с гниенето.

За тия пари читав джип няма да намериш. Успех.

Коментар

Eто и снимките на конкретните джипки:

А иначе всеки ми казва да си взема някаква Тойота или Диско 1 на нафта, има ги за около 4000 х.л.
                    Може би са прави хората.

Коментар

Бягай далеч от VM-ската идиотщина..Исузу-то е доволно кърпено и мацано по това, което се вижда от снимките! А АКО намериш Тойота за тази цена, която да ти харесва, не се чуди и минута! Успех!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

.....

Въпроса е в първия пост: .....

.....Сега пак искам джипка, но да е по-камионеста и широка......
                        Естествено, гледам и към Фронтера къса база 2.0 115, има здрави изпънати екземпляри с газ за тези парици......
                        Последно : по-камионеста , или късата Фронтера ?

Тия екземпляри , дето са на снимките ще ти излязат двойно - който и да вземеш . Чорбата им е изпита още в миналото.
                        Що се отнася до Фронтерата : къса , изпъната и на газ , за 3 бона ...... може единствено да се повозиш на моята
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Лошо няма, тъкмо да видя возия, вървене и един вид демо на Фруктиерата, гледам колега си от София, таман бира ще пийнеме, само да се уточним кога...
                          Ами да, за около 3 наистина се намират, или както казват "изпадат" горе-долу читави екземпляри, особено сега, лятото.
                          Казвате, че тия двата двойно ще ми излязат, пийнати сосове са, ам? Ами то и Тойота-та ще да дойде на тия години като Исузу-то, но предполагам имате предвид нейната посоловична здравина и безпроблемна експлоатация?

Коментар

Ами то и Тойота-та ще да дойде на тия години като Исузу-то, но предполагам имате предвид нейната посоловична здравина и безпроблемна експлоатация?
                            Виж как знаеш!
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Лошо няма, тъкмо да видя возия, вървене и един вид демо на Фруктиерата, гледам колега си от София, таман бира ще пийнеме, само да се уточним кога...
                              Ами да, за около 3 наистина се намират, или както казват "изпадат" горе-долу читави екземпляри, особено сега, лятото.
                              Казвате, че тия двата двойно ще ми излязат, пийнати сосове са, ам? Ами то и Тойота-та ще да дойде на тия години като Исузу-то, но предполагам имате предвид нейната посоловична здравина и безпроблемна експлоатация?
                              Аз моята Фруктиера я взех за 2700 преди 2 години. До тук съм налял 3500 за ремонт (гуми и масла са отделно). В момента ме чака сериозен ремонт за 600-700.
                              Не казвам, че Фронтерите са кофти коли. Но, ако за около 3000 си намериш читава, ще си е голям късмет.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X