Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола ще ми препоръчате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква кола ще ми препоръчате?

Първоначално публикуван от rossy_koleva Преглед на мнение
    Благодаря! Дано сега общуването ни потръгне добре и бъде ползотворно!
    Дано !
    ... и очакваме снимки на реализирания избор.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от rossy_koleva
      Звучи разумно, което казваш Сианга. Можеш ли да ми препоръчаш някоя марка?
      Базирайки се на някои практически изследвания едни от най-надеждните коли са немските и японските. Както и някои производни на немските като Шкода и Сеат. Като модели Фолксваген Поло, Шкода Фабия, Сеат Ибиса, Тойота Ярис, Мазда 3, Хонда Сивик, Хонда СРВ- почти джип. Корейските Хюндай и Киа също бих ги препоръчал. При този бюджет съвета ми е част от него да се запази при купуването на кола от непознат, а при купуване на кола от познат или официален представител, може да се инвестира повече в началото.
      Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
        Базирайки се на някои практически изследвания едни от най-надеждните коли са немските и японските. Както и някои производни на немските като Шкода и Сеат. Като модели Фолксваген Поло, Шкода Фабия, Сеат Ибиса, Тойота Ярис, Мазда 3, Хонда Сивик, Хонда СРВ- почти джип. Корейските Хюндай и Киа също бих ги препоръчал. При този бюджет съвета ми е част от него да се запази при купуването на кола от непознат, а при купуване на кола от познат или официален представител, може да се инвестира повече в началото.
        Може ли да ми кажеш, какво им е на Френските коли ? Говоря за Пежо и Ситроен.
        Един Ситроен Саксо, е перфектният женски автомобил.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Роси земи пусни една снимка, мани тия мечки.

А колата която ти върши работа е тази, която ти харесва на външен вид и като седнеш вътре ти е удобна. Останалото са глупости. Френски, италиански, японски и немски се чупят с практически еднакъв финансов резултат, особено в диапазона кошници за 2500 евро, предвид колко дават да кажем в Италия като си върнеш колата за скрап.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от rossy_koleva
            За Сеат какво ще кажеш? Струва ми се, че са доста популярни.
            Сеат=VW-това е най-разпространената марка в Б-я и Г-я.Имал съм 2 фолксвагена-прилични коли,но малко надценени.Произведени между 92 и 98 г. много ръждиви,а после по-добри,но с много по-скъпа поддръжка.Колкото по малко електроника,компютър и други играчки,толкова по-малко ще има какво да се поврежда.Добре е да има клима и поне 2 аербега,бензинова и с АГУ(въпреки че карам дизел)-по евтино е...И всичко може да се оправи,но ръждасала кола-супер скъпо и не си заслужава.Не препоръчвам кола,която трябва да се боядисва.От бюджета си извади 1000лв за регистрация,обслужване,гуми и др.Ако вилата не е на много високо и стръмно място не ти трябва джип или двойно предаване,а кола с предно предаване...И късмет

Коментар

Привет колежке, от безопасна гледна точка, при пресечени терени и не на последно място респект на пътя, определено джипа е по-добро решение..., независимо че сте млад шофъор, ако се чуствате уверена когато карате, дали ще е джип или лека кола, критерия ако Ви е по-голямата безопасност при еднакви условия с лека кола, джипа е с по-голямо предимство. Относно бюджета Ви - 5000 лв. поразровете се из сайтовете и вижте за тези пари какви джипки или леки коли най-масово се продават, след което като харесате дадено мпс на външен вид и интериор, тогава споделете какво Ви е харесало, марка, модел и от там колегите ще Ви дадат съвети за даденото Ви харесало мпс, плюсове и минуси Успех

Коментар

Я сега по същество на темата.

Ако досега не си имала никаква кола, хич и изобщо не се хвърляй с 5000 лева - няма смисъл. Тъжно ще ти стане като видиш след половин година на каква войнишка манерка е заприличала. Вземи (най-добре от познат!) някоя прежалена кола за 1500-2000 лева и се научи да я караш.

Идеята че е по-безопасно в джип при катастрофа е затрила много джипери. По-безопасно е в определени ситуации, по-опасно е в други, а което е най-неприятното - джип доста по-трудно се владее на пътя, особено в екстремни ситуации. Освен това с по-голяма кола нанасяш по-големи поражения върху другите участници в ПТП, което изисква допълнителна консервативност при управление.

Коментар

Това ми напомня за един колега перди 7-8 месеца, кажи каква кола да си взема, викам му някой кош максимум до 2 хил., той не - за 4-5. Взе си Хонда Сивик за 4 и нещо, и на първия месец спука едновременно две гуми + брак на едната директно, криви джанти. Преди месец - на паркинга на фирмата му направил чудна лайсна от преден калник, та до стопа, задна врата за смяна и всичко по пътя за тенекеджия, това в бетонната колона
                  п.п. Това му е първа кола, досега е карал 2-3 пъти откакто има книжка от преди 10 години
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от rossy_koleva Преглед на мнение
                    Дано сега общуването ни потръгне добре и бъде ползотворно!
                    Роси, ще потръгне, и ще е ползотворно, но

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Роси земи пусни една снимка , мани тия мечки.

А колата която ти върши работа е тази, която ти харесва на външен вид и като седнеш вътре ти е удобна. Останалото са глупости. Френски, италиански, японски и немски се чупят с практически еднакъв финансов резултат, особено в диапазона кошници за 2500 евро ...
                    А ако искаш не само да си общуваш с празни и еднообразни постове, прочети това

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ... по същество на темата.

Ако досега не си имала никаква кола, хич и изобщо не се хвърляй с 5000 лева - няма смисъл. Тъжно ще ти стане като видиш след половин година на каква войнишка манерка е заприличала. Вземи (най-добре от познат!) някоя прежалена кола за 1500-2000 лева и се научи да я караш.

Идеята че е по-безопасно в джип при катастрофа е затрила много джипери. По-безопасно е в определени ситуации, по-опасно е в други, а което е най-неприятното - джип доста по-трудно се владее на пътя, особено в екстремни ситуации. Освен това с по-голяма кола нанасяш по-големи поражения върху другите участници в ПТП, което изисква допълнителна консервативност при управление.
                    щото скоро и малцината дето те зимат на сериозно ще спрат.
                    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 26-04-13, 15:20. Причина: Пояснителна корекция

Коментар

Благодаря за загрижеността.

Ясен говори така щото никога не е карал кола за да кажем 15 000 лв, но теб това, разбира се, не те касае.
                      Ако държиш да ми кажеш нещо лично, има други начини. Благодаря за разбирането.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                        Сеат=VW-това е най-разпространената марка в Б-я и Г-я.Имал съм 2 фолксвагена-прилични коли,но малко надценени.Произведени между 92 и 98 г. много ръждиви,а после по-добри,но с много по-скъпа поддръжка.Колкото по малко електроника,компютър и други играчки,толкова по-малко ще има какво да се поврежда.Добре е да има клима и поне 2 аербега,бензинова и с АГУ(въпреки че карам дизел)-по евтино е...И всичко може да се оправи,но ръждасала кола-супер скъпо и не си заслужава.Не препоръчвам кола,която трябва да се боядисва.От бюджета си извади 1000лв за регистрация,обслужване,гуми и др.Ако вилата не е на много високо и стръмно място не ти трябва джип или двойно предаване,а кола с предно предаване...И късмет
                        Карах си курсовете със SEAT и ми хареса как вози. Харесват ми и на външен вид, но наистина, не искам да има много електроника и автоматика, искам да е просто. И да е на гас, ламя не искам да храня.
                        Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        Привет колежке, от безопасна гледна точка, при пресечени терени и не на последно място респект на пътя, определено джипа е по-добро решение..., независимо че сте млад шофъор, ако се чуствате уверена когато карате, дали ще е джип или лека кола, критерия ако Ви е по-голямата безопасност при еднакви условия с лека кола, джипа е с по-голямо предимство. Относно бюджета Ви - 5000 лв. поразровете се из сайтовете и вижте за тези пари какви джипки или леки коли най-масово се продават, след което като харесате дадено мпс на външен вид и интериор, тогава споделете какво Ви е харесало, марка, модел и от там колегите ще Ви дадат съвети за даденото Ви харесало мпс, плюсове и минуси Успех
                        Павел, благодаря! Тъкмо бях на път да се откажа от джипа.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-04-13, 19:52.
                        HR-V 4WD, 105hp, '99
                        Honda Civic'94

Коментар

Сигурност и сув (особено в диапазона 2500 евро) е като слон и балет. Физиката не прощава.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Я сега по същество на темата.

Да, за това не се бях замислила...

Моя приятелка има кола за 1700 и постоянно налива пари за ремонти по нея. Аз такова освен, че не мога да си позволя, не мисля и че е удачно. То докато придобия опит и направя колата на манерка, ще вкарам в нея пари колкото за нова. Пък и няма да карам като каруцарин, че да я правя на манерка, я! Щом на курсовете не блъснах нито веднъж колата, значи има шанс.
                            HR-V 4WD, 105hp, '99
                            Honda Civic'94

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Благодаря за загрижеността.

Ясен говори така щото никога не е карал кола за да кажем 15 000 лв, но теб това, разбира се, не те касае.
                              Ако държиш да ми кажеш нещо лично, има други начини. Благодаря за разбирането.
                              Ако коментара ти е към мен, не си ме разбрал !
                              #64 е до колежката, и вече е пояснително редактиран.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                                Роси, ще потръгне, и ще е ползотворно, но

А ако искаш не само да си общуваш с празни и еднообразни постове, прочети това

щото скоро и малцината дето те зимат на сериозно ще спрат.

Току що го прочетох и се респектирам от това мнение, защото поставя съвсем друга основа за размисъл. Просто както писах под този пост не искам да си взимам кола, в която постоянно да наливам пари за ремонти и да и треперя, че ще ме остави на пътя. На мен разчита болен човек и искам колата ми да е надеждна и икономична, не е от претенции.
                                HR-V 4WD, 105hp, '99
                                Honda Civic'94

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X