Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква кола ще ми препоръчате?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква кола ще ми препоръчате?

Здравейте, уважаеми господа!

Много се радвам, че открих този форум - за разлика от повечето други, на които попадам, тук информацията винаги е компетентна, ясна и няма изблици на простотия. Та за това реших, че точно вас ще попитам: каква кола ще ми препоръчате да си купя?
    Съвсем скоро взех книжка но все още не съм карала друга кола, въпреки, че ръцете ме сърбят да въртя геврека . За да ви ориентирам, ще кажа, че в общи линии колата не ми трябва толкова за градско, колкото за извън - да мога да ида на виличката в балкана, да натоваря багажи, да отида на екскурзия. Идеалния вариант, за който си мечтая е да паркирам МПС-то под някое голямо дърво, да запаля огън в близост а за нощувка - в колата. Мислех си за джип, харесвам ги много, но такова едно "чудовище" ме плаши откъм поддръжка. Харчат много, имат високи данъци а и евентуални ремонти май няма да си ми по силите (имам голямо желание сама да се справям при нужда). Освен това, с голяма кола във Велико
    Търново ще ми е много трудно, тук колите са повече от листата по дърветата а улиците.... ужас! Въпреки това, обаче виждам един голям плюс, който ми пречи да отхвърля напълно джипа - освен, че много ги харесвам, ми се струва, че е и по-безопасно при евентуална катастрофа да си с такава кола. Така ли е?

Преди години в Италия се возих в един FIAT Multipla и въпреки, че не е първа хубост, ми се струва добра кола. Поне по външни белези, има мнооого място вътре, може да е и на гас, и не е с големи размери. Предполагам, че и поддръжката и не е скъпа. Вие какво мислите за нея?

Не познавам много модели коли, за това се надявам, че имайки предвид това което написах, ще ми препоръчате някой. Мои познати ми казват като за първа кола да си взема нещо какво да е, да мога спокойно да си я троша докато свикна. Аз обаче нямам възможност да си купя и втора кола, едва бих успяла и сега, така, че каквото взема ще ми е за дълго.

Е, благодаря на всички, които имаха търпение да изчетат до тук и на тези, които ще ми драснат след това!!!
    HR-V 4WD, 105hp, '99
    Honda Civic'94

От: Каква кола ще ми препоръчате?

До тук добре, но ще е още по добре ако определиш и ценови диапазон, бензин, дизел , някои изисквания за ТТ данни. Щом имаш желание сама да се справяш с поддръжката /малко ми е чудно за жена и първа кола/ би трябвало да си наясно.
    Щото коли много и от общите неща написани горе ще се объркаш от предложения.
    Що се отнася до Фиат, не мога да ти я препоръчам, защото тази марка за мен не съществува.

Коментар

Ей туй взех на мойта щерка за първа кола
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01032013216.jpg
Прегледи:4
Размер:104.8 КБ
ID:5475047
      За сега няма оплаквания
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Разбира се,че горещо ти препоръчвам Хондата,която продавам тук в момента ..здрава,непретенциозна за подръжка,хубав дизайн ,а и е на жената,така че ще има приемственост ...,а и е евтина,така че да не те притеснява като начинаещ шофьор..
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Първо-добре дошла. И да знаеш, че изблиците на простотия и тук не са непознато нещо.

За джипа-не е задължително джипа да е голям и страшен. Има и малки машинки, с малък данък и ъъъ, сравнително малък разход. Недостатък е, че няма джип който да вози меко, като лека кола, а и не е толкова пъргав. А знам, че за една жена това са важни неща.
          Поддръжката на малък джип не е толкова страшна, не е по-скъпо от обикновена кола. Само дето има един-два възела повече, но при нормално каране не правят проблеми.

Не си казала с какъв бюджет разполагаш, но за 3000-4000 може да се намери що-годе читава витара или фероза. Това са джипове с двигател 1600см3, данъка е 15 лева, разхода на газ-малко над 10, поддръжката не е нищо особено.

Не, че карам витара(то само един външен вид остана), но за жена това е най-подходящия джип. Вози по-меко от ферозата, като е от същия клас. Малка, компактна, лесна за паркиране, но с почти никакъв багажник. Леко по-добре е дългата база, но пак не е нищо особено. Ако се махнат задните седалки(или се изправят отзад-има си такава възможност фабрично)-има място за багаж, но пък могат да се возят само двама човека.

За повече място се иска по-сериозен джип, а там както се страхуваш-данъци и застраховки стават големи, разхода също става по-неприятен.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Щом ти трябва обем и да стига до някое дърво, значи ти трябва малък джип като Хонда HR-V.

Коментар

Уважаема Роси, като първи критерий препоръчвам по-малка кола с икономичен двигател. Мечтата за нощуване под голямото дърво не ми се връзва с представите за сама жена в нашата действителност. Ако виличката в балкана не е на трудно проходимо място джип не се налага да си купувате. Съществуват и малки джипове с доста добра проходимост. Наблягам на малки коли с идеята, че при един и същи бюджет за купуване малките коли могат да бъдат по-нови и по-запазени. Освен това разходите за поддръжка - масла,гуми, гориво, резервни части, данък и застраховки за по-евтини. За сега се ограничавам само с общи препоръки. Не е лошо да се пробва подобна кола, ако някой приятел се престраши да я даде за проба. Фиат Мултипла е доста рядко срещан модел, а освен това донякъде подкрепям мнението на колегата писал преди мене.
              Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Тя простотията си е навсякъде, еле па тука - бол, ето и от мен простотия - щом харесваш Фиат, нека да е Панда 4х4. Ако си дребничка , даже ще може и да спиш в нея, а има и комби вариант.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Малка,под 100 к.с., да е много разпространен модел и да има много донори в авто моргите-марката(почти) няма значение-важно да е поддържана,в добро състояние и обезателно да се провери преди закупуването от доверен автомонтьор,нищо че ще струва нещо.При покупката не се турсят ньй-евтините екземпляри,а добро състояние и не се гледат километрите,а състоянието.Много често новият внос е по-зле от добре поддържан тук екземпляр от сериозен собственик.Идеалният вариант е да се намери "луд с пари за харчене",който просто иска да си смени добрата кола с по-нова или голяма...И подръжката на накои коли е в пъти по-скъпо,отколкото на други.След като се насочи човек,може да попрегледа форумът на съответната марка за предимства и недостатъци(въпреки обичайните пристрастия)

Коментар

А Mitsubishi Pinin не става ли? Много е симпатично жипчето.

Коментар

Добре дошла! Що ли си мисля, че Киа Спортидж, ще ти върши перфектна работа ?
                      Много ще си допаднете.

Има дълги

Име:2002_Kia_Sportage-2.jpg
Прегледи:1
Размер:14.4 КБ
ID:5475061

Има и къси

Име:2002_kia_sportage_convertible-pic-8864.jpg
Прегледи:1
Размер:154.8 КБ
ID:5475062
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

За първа кола, жена и .. без познания по устройството на автомобила, откровенно бих препъръчал лек автомобил от компактен клас.
                        Немски или японски.

Не съм гледал точно Хондата препоръчана по горе, но съветвам да се погледне сериозно на този вариант.

Първо натрупай опит на пътя .. а след време и извън него.
                        Успех в избора и безаварийно шофиране.

Коментар

На кратко:
                          Subaru Impreza 1.6 90кс/1.8 115кс/2.0 125кс - всички са 4х4/имат бързи бавни скорости (демек можеш да "пълзиш по камъни или да издърпаш нещо доста по тежко) /струват по 1500-3000лв/комби/части кеф ти менте-кеф ти по качествени или ламарини втора употреба/ харчи малко повече от кола с предно или задно, но е бая проходима.
                          Това се сещам за КОЛА, джипката е с по скъпи гуми, по тромава, по тясна (предвид ценовия диапазон) и харчи повече.
                          Golf III Syncro също става за разходка по черен път и да не те е жал да го поужулиш.

Като закупуваш, вземи си "капацитет" със тебе да огледа колата.

Коментар

"Жена" не предполага непременно "малка колица". Бюджета е решаващ.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              "Жена" не предполага непременно "малка колица". Бюджета е решаващ.
                              Не предполага непременно, но ще е по-добре ... пак за бюджета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X