Обява

Свий
Няма добавени обяви.

7 местен проходим джип?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 7 местен проходим джип?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    GR Y61. Един от последните истински джипове на паза. Последния ред седалки е по-комфортен от предния на някой леки коли. Когато са монтирани почти не остава място за багаж. За тия пари не можеш да вземеш свестна Гелендия нито голяма Тойота. Освен Патрола, само Тойота може да предложи обем и проходимост но не знам дали ще стигнат парите за запазена. Мерцедеса за 15000 ще е с умрял мотор и спартански.
    Всичко останало са компромиси.
    Подкрепям-кратко, ясно и вярно!
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от nikogo Преглед на мнение
      Колега ако трябваше да препоръчаш нещо, което да отговаря на условията дори и не за тези пари кое би било? Искам просто нещо, което да ми върши въпросната работа, ако не, ще се наложи дори да изчакам известно време.
      Ти прочете ли всички мнения по темата? Защото има няколко, които са добре обосновани и ти дават отговор на въпроса. Едното е точно на Вальо, който си цитирал.
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

1.Дълъг патрол Y60 или Y61
        2.Дефендер 110
        3.Тойота - там нямам много идея,но си мисля за 80,100 или нещо от сорта
        4.Бусче Митсубиши L300 или Space Gear са с механика като на паджеро ако не се лъжа?
        Като цяло не си представям тежък терен със 6-7 души в колата,че е доста опасничко,пък и тежко,което натоварва автомобила.Аз лично не бих поел отговорност за толкова хора ма всеки си знае.Виж ако е некъв джуган или виетнамка по-става.
        M.P.

Коментар

За мен при така зададените критерии (финансови най-вече) - единствено Патрул - дълга база с голям бензинов или дизелов мотор (щом сте 7 човека ще си делкате парите за горивото, щото иначе...), като съм с превес за бензина, защото може да му се сложи газово и нещата да са по-приемливи като финанси при експлоатация. При всички положения ще трябват доработки (при Патрула - това му е хубавото, че общо взето най-малко са необходими - поема достатъчно големи гуми без да се пипа нищо), и най-вече в посока увеличаване на мястото за багаж - покривен багажник или ремарке! Останалото оборудване - ако разходките ви покажат, че ви е нужно. Друг вариант за толкова хора е бус WV Синхро. При него ще е нужен лифт, за да се сложат правилните гуми, щом се иска проходимост извън пътя! При всички положения, на каквото и да се спреш, няма да стане на принципа "От вратата за краката" и ще трябва набиване на допълнителни пари, за да може да се наслаждавате на пътуванията си, а не да псувате...

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1
            Смешно ти е на теб, ама в половината молове можеш само с Нива да влезеш, че ТЛК няма да успее да завие...........

п.п.
            По темата, мисля че стара гега и стара тойота от големите са едниствените разумни решения, изхождайки от бюджета все пак. Проходимите микробуси според мен не стават, че са много високи и лесни за обръщане, а пълни с хора които не са обезопасени ще е лошо нещо.
            Дали не става..?!!
            http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=178764

И лично съм виждал, че много става, особено с кални 31-ци...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Дали не става..?!!
              http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=178764

И лично съм виждал, че много става, особено с кални 31-ци...
              Марто, говорим за пълен със седем човека бус, който трябва да развърти калните гуми, докато преодолява баир с 30% наклон, с двигател 1,6 дизел.

Помисли си, ако това нещо го "лифтнеш", колко точно пируета ще прави надолу по баира, защото възможният бюджетен лифт е боди, а не на окачването.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                Марто, говорим за пълен със седем човека бус, който трябва да развърти калните гуми, докато преодолява баир с 30% наклон, с двигател 1,6 дизел.

Помисли си, ако това нещо го "лифтнеш", колко точно пируета ще прави надолу по баира, защото възможният бюджетен лифт е боди, а не на окачването.
                По празниците съм във Велинград и ако си късметлия, ще ти заснема няколко клипа, че и със седем човека ще го натоварим, та ако се обърнем да видиш, че си бил прав...

Коментар

Твоят автомобил който може да задоволи 80% от изискванията ти е
                  микробус УАЗ Буханка , пълноприводен автомобил!
                  Виждал съм и с климатик, малко ще си бърз на магистралата но ще го компенсираш извън пътя.
                  местата са 1+1+3+3, има масичка и отделно багажно.
                  С 8 маймуни буханката върви в кални коловози оптимално, разбира се все пак не е триос.

Коментар

Истината винаги е само една и Вальо(drukman) я каза, но гледам споровете продължават...
                    Бих посъветвал автора на темата да спре да чете,ами да започне да търси жипка и да пусне тема "тая става ли?"Щото, както казва Veni "джипка втора ръка се избира по-трудно от жена!"
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                      Истината винаги е само една и Вальо(drukman) я каза, но гледам споровете продължават...
                      Бих посъветвал автора на темата да спре да чете,ами да започне да търси жипка и да пусне тема "тая става ли?"Щото, както казва Veni "джипка втора ръка се избира по-трудно от жена!"
                      Тая истина е казана още в пост№6, Пламене, ма друго си е Вальо(drukman) да я каже.
                      И чак пък единствена..

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                        Тая истина е казана още в пост№6, .....
                        Правилно. Само уточних "Y61". Патроли разни. Y60, 260, 160 са прекалено тесни за толко много народ. Като проходимост и здравина са прекрасни, като цена- по-еФтини, но тесни. Разликата между Y60 и Y61 по отношение на вътрешния простор и комфорта е голяма. Дали ще вземе 2.8 или 3.0 е въпрос №2.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Дълъг Y60-около 6000лв
                          слагаш мотор Nissan Skyline-5-6000лв
                          леко повдигане-около 2000лв
                          лебедка 12000lb-около 2000лв
                          ако има пари за гуми -33ки

Мисля ,че това е достатъчно.
                          Аз сега влизам в този филм.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Правилно. Само уточних "Y61". Патроли разни. Y60, 260, 160 са прекалено тесни за толко много народ. Като проходимост и здравина са прекрасни, като цена- по-еФтини, но тесни. Разликата между Y60 и Y61 по отношение на вътрешния простор и комфорта е голяма. Дали ще вземе 2.8 или 3.0 е въпрос №2.

Коментар

Освен очевидните и споменати вече Нисан Патрул и Тойота 80-ятка (който мога да препоръчам 100%) има и УАЗ Буханката е перфектна, като изключим липсата на климатик и Блокажи! Но има и УАЗ Патриот - много оплют във форума (и с право) но много комфортен и на път и извън него, само дето трябва да си Майстор за да ги потдържаш в движение

И ако накратко Тойотата е номер 1, но за съжаление вече всички са над 20 годишни и са много тегави за потдръжка

Коментар

Уаз Патриот и надеждност трудно се вписват в едно изречение.
                                Освен ТЛК и Патрол, бих погледнал и дълго П2, по възможност 3.5. Що годе проходимо, достатъчно комфортно и надеждно. Седалките в багажника също са относително прилични.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X