Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля дайте съвет за покупка на джип.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля дайте съвет за покупка на джип.

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
    Я май ще науча нещо ново. Кой Патфайндър е с двигател на Рено?
    Това за двигателя го добавих просто да избегна предложения на Кашкай, Витара (май те имаха някои Рено двигатели) и други подобни. За Патфайндъра нямам представа дали е с двигател на Рено, но някой от обявите който разглеждах, видях че има двигатели DCI и затова предположих така. Иначе ако това не е така, той наистина най-ми хваща окото, а и струва ми се покрива изискването ми за седалките.

Дискавъри 3 също много ме радва. Как е той със седалките и като цяло м/у тези два, кой е по-добър? Също нищо не казвате за скоростите (ръчни или автомат)?

Коментар

Колега, като ти чета постовете разбирам, че нямаш никакво понятие от 4х4 машини. Изискванията, които си заложил, изобщо не налагат покупката на джип/без връзка с марката/! Карал ли си някога такова "нещо", интересувал ли си се какви са му подръжката, разхода, "+" и "-"? Пишеш, че имаш ван, ами замени го с ван 4х4, и ще си удовлетвориш желанията, без да влизаш в нови приключения. Успех!
      "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
        Колега, като ти чета постовете разбирам, че нямаш никакво понятие от 4х4 машини. Изискванията, които си заложил, изобщо не налагат покупката на джип/без връзка с марката/! Карал ли си някога такова "нещо", интересувал ли си се какви са му подръжката, разхода, "+" и "-"? Пишеш, че имаш ван, ами замени го с ван 4х4, и ще си удовлетвориш желанията, без да влизаш в нови приключения. Успех!
        Качвал съм се и съм карал доста време джипове на приятели. Не знам как да ти го обясня, но от тогава просто искам да карам джип и нищо друго. Съвсем наясно съм, че всеки автомобил си има разходи, а и вероятно при такава машина разходите са по-големи. Въпреки това, мисля че съм си направил сметката.
        От друга страна, се опасявах че ще пишат и хора дето ще тръгнат да ме увещават как не ми трябвало джип. Благодаря за съвета, но темата която съм пуснал е "какъв джип", а не "дали джип или не". Затова, предпочитам да се придържам към това.
        В страни от това, другото което виждам че е има доста и най-различни предложения. Предполагам че всеки си държи на неговото, от което малко се опасявах. Виждам че Тойотата май има превес и от опита ми при автомобилите им, съм сигурен че е с право така, но поради спецификата със седалките, тя отпада. Сега, ако има някой колега тук, който наистина има преки впечатление от останалите предложения, или пък някое неспоменато тук, много ще се радвам ако каже нещо по въпроса. Може да го направи и на лично съобщение, ако ви дразни поради някаква причина това, че наистина не съм запознат детайлно със 4х4 машините и коментарите ми, се струват на някого смешни.

Коментар

Поредната тема от поредния незнаещ какво иска...
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Поредната тема от поредния незнаещ какво иска...
            Защо да пуска тема, ако е решил точно какво иска?
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              Защо да пуска тема, ако е решил точно какво иска?
              Не исках да му отговарям, понеже не ми се иска да си разводнявам темата с безполезни спорове. Мисля че съвсем ясно, се разбира какво точно искам, ако някой си направи да прочете няколкото ми поста в темата. Но за улеснение ще ги обединя пак тук главните неща:
              -сравнително проходим джип. Няма да карам тежък оффроуд (пък и не мога), но искам да мина черен път ако се наложи.
              -7 местен джип, с възможност при сгъване на втори и трети ред седалки, да се получи равен под.
              -цена м/у 20-30 000 лв втора ръка, както както казах в първият пост, може леко да ги надвиша стига джипа наистина да си заслужава
              -да не е с двигател съвместна разработка с Рено
              Като цяло, предпочитам да е някакъв доказано надежден модел, който повече да е на път отколкото в сервиз. Наясно съм че поддръжката не е евтина, но то пък какво ли е евтино вече.
              Надявам се, че сега е по-ясно какво търся и ще избегнем спам относно това, дали ми трябва джип или не. В крайна сметка не съм обидил никой в темата си, а постове като този на Scrapheap, звучат точно обратното. Търся сериозни предложения, понеже ми се иска да взема МПС което да ми служи за поне 6-7 (а може би и доста повече) години напред, без да се налага да му робувам. Това е целта на темата.

Коментар

Честно да ти кажа колкото и позитивно да се опитвам да се настроя все си мисля, че това с равния под на третия ред е малко безмислено. Така не само стесняваш кръга, а и влиза в противоречие с другите изисквания. Вземи например ЛК120 - перфектна кола, но не е с равен под...и така ще отхвърлиш нещо добро...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Ланд Ровър Дискавъри 3
                  +1

В този клас няма друг СУВ който да отговаря на другите критерии и да е с по-удобни седалки (не само на 3ти ред) от Диско 3.
                  Седалките се стъват в пода. А и не са направени за джуджета.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                    +1

В този клас няма друг СУВ който да отговаря на другите критерии и да е с по-удобни седалки (не само на 3ти ред) от Диско 3.
                    Седалките се стъват в пода. А и не са направени за джуджета.
                    Да и аз горе-долу май се спирам на него. То като гледам явно и няма много други алтернативи в тия критерий (поправете ме ако греша). Можете ли да споделите повече инфо за този джип. По принцип бих предпочел автомат, но какво ще кажете вие? Ако има тук собственик на такъв джип, много ще съм благодарен ако сподели преки впечатления от него.

За Тойотата 120, както казах аз съм много голям фен на тази марка. И дори бих се спрял на този джип, без да се замислям и да пускам тема тук, стига да не държах толкова на това със седалките.

Коментар

За целите които си упоменал, Паджеро 3 и 4 дълга база, ще ти вършат перфектна работа.
                      Отличен комфорт, отлично пътно поведение, динамика по-добра от на повечето леки автомобили.
                      Проходимост за черни пътища достатъчно добра. Надеждност - има няколко неща, с които са възможни проблеми, но не са болка за умиране. Като цяло изключително добро голямо комби с повишена проходимост и с цена на поддръжката доста по-ниска от ТЛК 120, която също е прекрасен автомобил. Несравнимо по-добро от англичанките.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от cveteca Преглед на мнение
                        ...
                        Това което е задължително като изисквания е следното:
                        -7 местен джип.
                        -като е пълен да може да се качи на планината по асфалт и хубав черен път. Чак Оффроуд не ми трябва. Хубаво е обаче да мога да го кача на някой бордюр
                        -да бъде автомобил на който може да се разчита, понеже ми се иска да взема нещо което да ползвам за доста време.
                        ...
                        - Ако изискването за 7-местен е само от данъчни съображения, коя да е дълга база с фабричен 3-и ред седалки ще свърши работа. Ако наистина се очаква да се возят 7 души, трябва да се има предвид, че в повечето случай 3-ят ред е крайно неудобен и става само за кратки разстояния.

- Никой джип няма да има проблем по асфалт или хубав черен път. Т.е. това не може да бъде критерий за подбор.

- Надеждността е силно разтегливо понятие при автомобили втора употреба. Историята на конкретния автомобил става не по-малко важна от "генетичните" предпоставки. Дори да си вземеш кола от марка и модел, които са в челото на класациите по надеждност, нямаш абсолютно никаква гаранция, че няма да имаш сериозни главоболия. Зависи какъв ти е късметът и колко добре си гледал, преди да купиш ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          - Ако изискването за 7-местен е само от данъчни съображения, коя да е дълга база с фабричен 3-и ред седалки ще свърши работа. Ако наистина се очаква да се возят 7 души, трябва да се има предвид, че в повечето случай 3-ят ред е крайно неудобен и става само за кратки разстояния.

- Никой джип няма да има проблем по асфалт или хубав черен път. Т.е. това не може да бъде критерий за подбор.

- Надеждността е силно разтегливо понятие при автомобили втора употреба. Историята на конкретния автомобил става не по-малко важна от "генетичните" предпоставки. Дори да си вземеш кола от марка и модел, които са в челото на класациите по надеждност, нямаш абсолютно никаква гаранция, че няма да имаш сериозни главоболия. Зависи какъв ти е късметът и колко добре си гледал, преди да купиш ...
                          -не е заради данъчни облекчения. Ще се возим 7 души понякога (разбира се не всеки ден, наясно съм че не е особенно комфортно отзад).
                          -имах в предвид че се надявам да може да стигне до някоя забутана полянка в планината примерно. Там не винаги черният път е достатъчно хубав. Разбира се изключвам такива оффроуд пътища, каквито снимки разглеждах из форума.
                          -в такъв случай, посъветвайте ме какво най-вече да гледам при покупка на такъв джип. Освен това, все пак предполагам че си има марки, който са по-ненадеждни като цяло, със повече слаби неща и точно тези неща, са скъпи за ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от cveteca Преглед на мнение
                            -не е заради данъчни облекчения. Ще се возим 7 души понякога (разбира се не всеки ден, наясно съм че не е особенно комфортно отзад).
                            -имах в предвид че се надявам да може да стигне до някоя забутана полянка в планината примерно. Там не винаги черният път е достатъчно хубав. Разбира се изключвам такива оффроуд пътища, каквито снимки разглеждах из форума.
                            -в такъв случай, посъветвайте ме какво най-вече да гледам при покупка на такъв джип. Освен това, все пак предполагам че си има марки, който са по-ненадеждни като цяло, със повече слаби неща и точно тези неща, са скъпи за ремонт.
                            Добре де,тойотата,какво като и се свалят седалките,аз пък ще ти кажа от опит,че тва е по-добрият вариант понякога,първо по-голям багажник,второ като не ти трябват,си седят в гаража и багажника наистина е доста по-използваем,правя сравнение между 120 и 150,на който му се прибират седалките,другото дет много ме дразни в 150ката е,че не може да имаш леген в багажника и вдигнати седалки,малките като седнат отзад става мазало за секунди,иначе и санта фе имаме на него също се вадят,така както ти искаш,но в 120ката одзад казват,че е по удобно,а и качването в 120ката е много-яко направено,в хйундая също става,в 150 е доста по-неудобно и тясно,някой по-едър ще си му е мъка даже..ама пусти нови коли,само ги развалят..
                            Последно редактирано от qnis; 21-04-13, 02:15.

Коментар

Додж Дуранго

Коментар

Volvo XC90 не е ли с точно такива седалки?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X