Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за покупка на кемпер

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
    Това за изложенията ми допада. Знаеш ли кога и къде се провеждат подобни?
    Това работи постоянно (за разлика от други, които се провеждат веднъж годишно): Der Freistaat (Sulzemoos), намира се до Мюнхен:
    http://www.derfreistaat.de/
    Отворено е от понеделник до събота, имат 350 втора-ръка возила.

На уеб-страницата има и списък с кемпери втора ръка, може да се търси и по марка (Гугъл прави разумен превод) :
    http://www.derfreistaat.de/wohnmobil...elergSeite=100

Тези примерно са от марката Niesmann Bischoff:
    http://www.derfreistaat.de/home/fahr...ff-wohnmobile/

В Антверпен се провежда ежегодно шоу за каравани и подобни, втора ръка, Second hand Motorhome Salon in Antwerp Expo. Тази година беше през март, следващото е 22-23 февруари 2014. http://www.motorhomesalon.be/ не знам подробности, но ето ги телефон и имейл за информация: Tel: +32(0)477 800 880 info@motorhomesalon.be

В UK има доста малки шоута, внасят и европейски кемпери с ляв волан, но е малко далече.

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
      ... Според мен е много хамалогия /без да съм пробвал/ да отидеш с каравана за един уикенд на ски например, еле па ако има снежец по пътищата.
      ...
      Само за протокола, иначе не мога да помогна, защото не съм наясно с материята, която обсъждате :

Колегата идва на работа всеки ден с едно дълго дизелово Паджеро '93-а.
      Кара го защото поне 1 път в месеца закача караваната (4-местна) и е по крайбрежието, на караван-плейс, със жена си.
      Всички са чували за английските дъжд и мъгла (а ти говориш за снежец). Таа, почти всеки път, колегата разказва, как е вадил кемпери (т.нар. тук моторхоум) от калчицата, или мократа тревичка на караван-плейса.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
        Само за протокола, иначе не мога да помогна, защото не съм наясно с материята, която обсъждате :

Колегата идва на работа всеки ден с едно дълго дизелово Паджеро '93-а.
        Кара го защото поне 1 път в месеца закача караваната (4-местна) и е по крайбрежието, на караван-плейс, със жена си.
        Всички са чували за английските дъжд и мъгла (а ти говориш за снежец). Таа, почти всеки път, колегата разказва, как е вадил кемпери (т.нар. тук моторхоум) от калчицата, или мократа тревичка на караван-плейса.
        Това е защото само наоколо може да се паркира в калта или в подгизнала ливада.
        Колегата пита за кемпер, не за трактор.

Коментар

Изумителен спам се произведе в темата. Не като количество, а като качество!...Та за неразбралите: Приемат се съвети за КЕМПЕР, а не за каравана и т.н.....И за какво му е Паджеро , като си има много повече в тази посоконасока?....Та пак, става дума за КЕМПЕР

Коментар

Малко спам и от мен...
            Радо, аз се усещам, че ще се филмирам с нещо подобно - което на теб няма да ти върши работа, но все пак е кемпер.
            https://www.google.bg/search?q=vw+we...w=1280&bih=699

Коментар

Лошко, Пенчо пряви сте, тук питам конкретно за кемпери. И то най-вече за съвети при избора на такъв на старо.

Яро, това VW е супер класика, но прав си че не ме устройва

Като гледам как се движат мненията, да взема да пусна нова тема Каравана или Кемпер, та да си чешем езиците
              Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
              BMW F650CS
              Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Ето тука ми се стува интересно http://www.gebrauchtewohnmobile.de/
                BMW F650CS
                Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Още малко за сезонната експлоатация: някои кемпери са специално оборудвани за зимни условия, с двойно уплътнен под, така че резервоарите за вода са по-защитени понякога са и с отопление срещу замръзване. По английските стандарти добрата зимна изолация срещу замръзване се води "категория 3", , те са "зазимени", не знам дали немските стандарти са същите.

Клуба на собствениците на каравани (и кемпери) в UK прави едни анкети сред своите членове, относно надеждността на возилата им и доколко са доволни от употребата на машината. Резултатите са следните:
                  - поне в UK се предлагат над 30 марки, т.е. доста голямо разнообразие за избор. Половината собствениците са "максимално доволни" от своето возило, а други 1/3 са "много доволни". Т.е. сравнително малък е шанса да попаднеш на лоша марка, дори при случаен избор (особено като се има предвид че някои от предлаганите марки идват от съвсем малки производители, вероятно те се провалят, но пък може лесно да ги избегнеш). Стандартите на производителите в този бранш като цяло са доста високи.
                  - най-висок рейтинг са получили марките Rapido, Pilote и Hymer.
                  - най-нисък рейтинг получили возилата произвеждани от група Trigano (Eura Mobil, Ci, Auto-Trail, Trigano, RollerTeam, Arca, Chausson, Autostar, Benimar, Challenger, Karmann and Font Vendome)

- предпочитан двигател е дизел или турбодизел
                  - автомобилната марка върху която е базиран кемпера не оказва почти никакво значение, но все пак най-доволни са собствениците на возила базирани на Фиат, следван от Пежо. Резултатите са от 2009, но същите отговори са се получили и от предишната анкета през 2002.

- 1/3 от собствениците са имали някакъв проблем, с кабината, шасито и колелата, и електрическото оборудване. (Това включва и козметични проблеми които не са от значение при експлоатацията). От тях: 40% от описаните проблеми са свързани с механиката и двигателите, а при 20% е имало проблем с навлизане на дъждовна вода, главно около прозорците. Основен виновник за течовете е марката Elnagh и групата Explorer. Най-малко оплаквания е има от марките Adria, Eura Mobil и Knaus.

- при сравняване на марките е трудно да се каже коя е най-добра защото всяка марка има силни и слаби страни. Andria са надеждни и евтини. Hymer са надеждни и са удобни вътре.
                  - предимство при закупуване на старо е че евентуално проявилите се проблеми ще са вече поправени.

Коментар

Попаднах на нещо любопитно: http://www.caravan24.ch/chde/Wohnmob.../detail/19871/

А сега сериозно. Asteri имаш ли наблюдение и впечатления за Buerstner като производител. Харесах един интегриран такъв и май-май ще го взема. Стига да ме изчакат малко.

Също ме интересува Eura Mobil - в горния ти пост англичаните първо не са доволни, после пък са най-малко недоволни. Според теб как са, че и такъв съм загледал - с двоен под.

Влезнах в няколко кемпера тези дни и преосмислих изискванията. По съвет на Крум заглеждам и интегрираните, които до сега чисто субективно отхвърлях. Другото което вече гледам е мястото за седене /не спане/ в кемперната част. Тъй като ислкам да се ползва и зимата за семейни ски ваканции, за мен е важно да има достатъчно място, където да може да се седне вечер /пред камината / с чаша вино и чай за децата.

Гаража много ме блазни, но пък кемперите с такива са много дълги и съответно тежки в задната час, зад задната ос. Това според приятел, каращ такъв определено затруднява придвижването зимата. За сметка на това видх супер хитра и проста за изпълнение стойка за мотор, която може да се прибира и вади при нужда.

Гледането и търсенето продължава.
                    BMW F650CS
                    Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Ти пък пишеш, все едно че имаш и кемпер, и каравана...
                      А има има днес го споходих да огледам караваната та май ще нося кило бонбони.
                      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Ако ще е за ски кемпера, ще е добре да е 4х4, но това ще ограничи избора и ще оскъпи покупката.
                        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                          Ако ще е за ски кемпера, ще е добре да е 4х4, но това ще ограничи избора и ще оскъпи покупката.
                          Една portable лебедка не е ли много по-евтино и практично решение?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Една portable лебедка не е ли много по-евтино и практично решение?
                            Ще си яка картинка като я опъваш по мантинелите напряко от завой до завой в някой италиански курорт Едни вериги може би...
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              Ще си яка картинка като я опъваш по мантинелите напряко от завой до завой в някой италиански курорт Едни вериги може би...
                              Имаш романтична представа за зимата в италианските курорти...
                              Зимата там не ги изненадва и така от десетилетия...

За лебедка имах предвид, ако кемпера ще се ползва и извън асвалта.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                                А има има днес го споходих да огледам караваната та май ще нося кило бонбони.
                                Докато прочета и.... Крум сигурно е изял бонбоните....
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X