Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква Първа Джипка ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква Първа Джипка ?

Toyota 4-Runner 2.4 TD. Покрива всички изисквания, почти.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Извинявам се за спама, ама колега те такова животно дето ти търсиш- икономично, здраво, голямо, евтина подръжка пък и на всичкото одгоре да е по нов за около 2к паунда-НЯМА. Както ти го написаха по горе другите колеги, се спри на дадена марка и след това използваш тук търсачката и почваш да ровиш и търсиш, ама изка наблягане и четене, за 1 следобед няма да стане, ще отделиш поне 1-седмица минимум. Избираш, сядаш, четеш, ровиш, търсиш и т.н. ако след това нещо не ти е ясно тук във форума е мястото на което ще получиш одговори на въпроите си. Успех в търсенето

Коментар

Здравей stelio,
        Ако си нормален студент, значи си млад, а щом си млад значи е прекалено рано да се рзочароваш от живота. Ако финансите са ти ограничени аз лично те съветвам да не правиш тази грешка и да вземеш стар евтин джип, защото ще му се радваш много малко, а след това почват проблеми, ремонти.
        Ако все пак твърдо си решил, седни и си направи една сметка, но честна, не лъжи себе си колко ще ти струва подръжката на една такава кола (можеш да ползваш форума за информация като харесаш нещо) за година. Почни от най-елементарните неща: регистрация, обслужване, гориво, гуми, каско, гражданска, винетка и остави една сума за подводни камъни.
        И защо, защо от Англия, на бригада ли ще ходиш или имаш приятели? В България има толкова скраб, чий ще го дириш там?
        И аз съм бил студент и мен ме е сърбяло, и още ме сърби, но бъди разумен! Когато губиш, незнаеш какво печелиш и обратното!
        Ще ти дам един съвет, незнам колко ще е полезен, но погледни тук сузуки витара и кия спортидж, това са май най-бюджетните смислени решения, опит с тях нямам никакъв, но като гледам колко ги хвалят...

Коментар

Aз също съм на мнението на колегата отгоре,да не се взимат прибързани решение и да се погледне и тук за какво става въпрос,кола от алглия според мен би дошла по-скъпа,отколкото нещо от България.Най-малкото ще спрестиш транспорта,а пък и левия волан си е къде,къде по-доброто решение за България.Пожелавам ти успех в търсенето,но наистина прочети малко и тук,аз чета форума от 2 год. и повярвай има още много,мотора си го избрах заради форума,Тойота при мен доминира при джиповете,не само заради форума,но и той играе голяма роля,така че и той кажи речи от тук е избран!
          Последно редактирано от qnis; 17-03-13, 09:25.

Коментар

Витарата отговаря доста добре на повечето от критериите...Е не най-големия и добре возещ джип ,но е икономична,лека,здрава и евтина за поддръжка...
            може къса ,може дълга ,а ако искаш повече комфорт погледни и КИА ,но тя е малко по-тежка от където произлизат съпътстващите разлики...
            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Привет!Благодаря на всички за бързите отговори.
              Свикнал съм да карам само десен волан.Понякога лятото ходя да работя в Англия и затова винаги си купувам коли от там. Сумата от 2000 паунда са само за закупуването на джипа.
              За критериите ми:
              Джипа ще се кара ежедневно най вече в града и по малко извън него но на дълги разстояния,затова може да харчи или повече Газ или малко Дизел.
              Примерно под икономичен имам предвид на 100 км като цена за гориво(газ,дизел) да давам около 15-20 лв в града и 10-15 лв извън него.
              Не искам цената на частите и консумативите да са много по скъпи от на лека кола.Досега никога не съм имал или карал дизел.Ако е бензинов джипа ще гледам да има ГИ.
              От джиповете които гледах досега ми харесаха най много:
              -Hodna CR-V след 2002 година
              -Suzuki Vitara след 2000 година
              -Toyota Rav 4 след 2000 година
              -Мислил съм и за Лада Нива само левият волан ме притеснява малко и това че много смесени мнения съм чел за нея(или много лошо или хубаво)
              Поздрави!

Коментар

Стига простотии бе мамо,.Беден студент с 2000 паунда за джип, който иска да обиколи България(в един евтин американски филм ни бяха нарекли Бълхария),с десен волан и да не гори много(сигурно с десновъртящи въглеводороди поляризирана светлина).
                Поредната спорадична поява в уважаемия Форум и ние трябва да се кефим.
                Впрочем,сега ми дойде наум....що не си вземеш от уилър дилърс.....
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Примерно под икономичен имам предвид на 100 км като цена за гориво(газ,дизел) да давам около 15-20 лв в града и 10-15 лв извън него.
                  - такъв филм НЕМА, каквото и да вземеш ще повече, може би само на метан може да се побереш, но предвид обиколката на България и малкото метан станции идеята отпада.

Я си помисли пак, левият волан те притеснява , досега не бях виждал човек да се притеснява разположението на нормалната (ЛЯВА) страна на шофьора Хмм... Ако не е тайна къде си студент ?

Поздрави !

Коментар

Достатъчно!
                    steliobg да прочете повече за моделите, които си е избрал и ако има конкретни въпроси да отвори нова тема в съответния раздел.
                    LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X