Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква Първа Джипка ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква Първа Джипка ?

Здравейте.
    Студент съм.От скоро съм запален по джипове.Досега съм карал все коли с десен волан- Ситроен Саксо,Пасат 4 и Форд Фокус.Омръзна ми от ремонти по окачване и от тея дупки.Никога не съм карал оффроуд но ми се иска.Нямам никаква представа от 4х4 машини и никога не съм карал такава.Искам джип за да ми е удобно и широко,да мога да нося много багаж,да не усещам дупките по пътищата и да не ми пука за тях,да мога да ходя където си искам без да има значение дали има асвалт.
    Решил съм лятото да отида до Англия да си търся джипка.Заделил съм около 2000 паунда.
    До тук добре но сега имам нужда от вашата помощ.
    Иска ми се ако е възможна джипа да одговаря на тея критерий:
    -Евтина подръжка(евтини части и консумативи)
    -Данъка тук в Бг да не е висок
    -Да е здрав
    -Да е голям
    -Ако е дизел да е икономичен
    -Ако е бензин да е лесен и евтин за газифициране
    -По възможност да не е много стар
    Студент съм и разполагам с ограничени средства.
    Ще се използва за всекидневна употреба,главно в града.Планувам да пътувам с него и да разгледам цяла България затова е важно да е икономичен.
    Да имам джип е една моя мечта и съм съвсем сериозен в намеренията си.
    Поздрави!

От: Каква Първа Джипка ?

Лелееее ако намериш такъв джип и аз искам

Евтин
    Здрав
    Голям
    Икономичен
    Малък данък
    Евтина потдръжка
    И да не е стар

Егати, та ти нищо не искаш...
    LZ1PER

Коментар

Айде,почна се.
      Сега ще завалят предложения за жълт,зелен, червен...
      Кръгчета с Киа,която не се продава...
      Ще следя с интерес.
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Всички тези качества ги има,но за съжаление са на различни машини.

Коментар

Ако намериш нещо такова, искам и аз.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Уфффф....
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

и аз искам такъв, че нещо останах без джип

мога да изредя няколко марки/Диско, 4 Рънър, Чероки/ но бих ти казал следното: сигурно разглеждаш картинките в нета,,,,,, я кажи кои си харесал ти, после се поразходи по обяви и покарай различни джипки, то само ще си покаже кой ще ти хареса, а после пак ела с конкретни въпроси и ще получиш конкретни оДговори.

Коментар

оДговорът е, че при "джип" и "кола" за една и съща цена, ремонтите, разходът, възрастта и мн. други показатели са все в полза на колата...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

.Искам джип за да ми е удобно и широко,да мога да нося много багаж,да не усещам дупките по пътищата и да не ми пука за тях,да мога да ходя където си искам без да има значение дали има асвалт.
                  - купи с самолет, в краен случай някой вертолет, ама от ония с двете витла

Ще ти отговоря, щото като гледам напоследък всички се отегчихме от поредно питане " какъв джип да избера " и никой няма да ти отговоrи. Никой не си прави труда да използва търсачки или каквито и да били източници на информация.
                  Та.. основното свойство на 4x4 автомобила е :
                  - придвижване в пресечен терен;
                  - висок просвет(клиренс), позволяващ преодоляването на големи препядствия;
                  всичко останало е следствие. И колкото повече + имаш за извън пътя, толко повече стават "-" за асФалта.
                  До някъде те разбирам - млад си, имаш дужда от хоби в което да изразходваш енергията си, видял си някой с джип и ти се е приискало и ти да имаш, отишъл си до хижа XXXXX и си решил, че джипа е гоОлямо нещо. И да вероятно си прав.
                  НО, наистина помисли добре :
                  - колко пари можеш да отделиш зА гориво на месец, колко километра минаваш градско ?
                  - зависи от марката, но частите са на поносими цени, като повечето коли 10+ години;
                  - имаш ли нужда от нещо дето гори 2 пъти повече, върви 2 пъти по-малко от лека кола, само за 1 разходка в събота следобяд всеки 3-ти уикенд на месеца ?
                  Искаш да ти е широко - купи си витара
                  Искаш да не усещаш дупките - купи си ресьорен Вранглер, Тойота;
                  Искаш да ходиш навсякъде без да ти пука дали има асфалт - купи си добри туристически обувки ;

Не се занасяй, най-много да си вземеш някое Паджеро за 2000паунда на 30-40% изгнило и разбирасе с ДЕСЕН волан, което за в гората не е от значение, но за нормалната пътна мрежа е КРАЙНО ОПАСНО за теб и околните.

Те така, като си изясниш концепцията пиши пък някой може да ти отговори

А иначе - Терано след "96 2.7тди, Чероки XJ 4.0, някое Диско, ама незнам за тия пари дали ще нацели добро. Аа.. и Гранд чероки може пак 4.0 или 5.2 Разхода на дизела и газифициран бензин в пари е почти еднакъв, а звукаа..
                  Последно редактирано от I.Stoyanov; 16-03-13, 17:23.

Коментар

Малко и от мен. Моята първа джипка е Форд Маверик ( терано ) 1996, дизел но не харчи 6-8 а 12-13. Извънградско не е излизал (освен по гората). Купих го преди около 2 години, но попаднах на поразвален. До сега са хвърлени над 2500лв, без застраховки и т.н. и без гуми. Карам с 2ра ръка A/T гуми. Много неща съм сменил сам по джипа, но и с помощ от приятел ( баща ми ). На 21 съм студент, но повече работя отолкото уча. Джипа само аз го карам и си го зареждам. Ако не зареждам ходя пеша, но до сега не се е случвало освен като е бил в бокса.
                    Та ако мислиш, че съм ти помогнал ок, за това е този форум и за хоби естествено.
                    Като цяло съм доволен от джипката.. вече след толко ремонти, затова ако купуваш нещо гледай да не хвърляш пари на вятъра.

Поздрави
                    Nissan Terrano 2.7 TDi
                    ----------------------------
                    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

А тея 2000 паунда си ги заделил само за закупуването, за купуване + транспорт до БГ, за купуване + транспорт + регистрация + обслужване?
                      Имай на предвид, че обслужване на джип (масло двигател + филтър, масло скорости, масло преден и заден диф, въздушен и горивен филтър) отиват към 1000лв.
                      Евтин данък - джипа да е регистриран като товарен, но пък тогава имаш преглед два пъти в годината.
                      Не се заблуждавай, че като караш джип - той няма да се чупи по дупките. Вярно е, че по рядко ще кривиш джанти и ще пукаш гума от дупка, но що се отнася до другите части от окачването... и тях си ги боли, защото те може и да са по здрави от на лека кола, но пък и товарът им е значително по голям от на лека кола (джипа тежи 2 пъти повече от леката кола)
                      Да вози добре и да има място за багаж - Дълга база, но пък дългата база е тежичка и иска голям мотор, а големия мотор харчи, има голяма гражданска и тн.
                      Икономичен и с малки разходи - къса витарка но пък забравяш комфорт и място за багаж.
                      Това което си описал в изискванията си (да не е старо, да е комфортно, проходимо, евтино, здраво, да не харчи, да върви и тн) е мечтата на всеки един от нас, но за съжаление не съществува, поне не в един и същи автомобил.
                      На скоро имаше една тема на колега който си докара паджеро спорт и само транспорта му излезе над 1000лв. Та помисли си какви пари имаш, какви можеш да дадеш за джип, какви ще ти трябват за да го докараш, да го регистрираш и обслужиш.
                      Ползвай търсачката и прочети какво има изписано тук във форума, едва ли има марка и модел които да не са обсъждани. Но трябва да отделиш 3-4-5-6 дена за търсене и четене. Не се надявай, че някой ще отдели същото това време, за да ти систематизира цялата тази информация в твоята тема вместо теб. И това не е защото хората не са услужливи, а защото на ден има поне по 2-3 теми като твоята и на хората им писва да пишат едно и също, при положение, че вече го има написано, обсъждано, дъфкано многократно.
                      Поздрави.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Привет, от опит да ти кажа как аз съм избирал джип, първото което трябва да направиш, е да си харесаш дадена марка и модел който да те кефи на външен вид и да ти хареса като седнеш вътре и я покараш пробно, това е важно за да имаш мотивация за бъдещи подобрения и емоции, след като си харесаш дадената марка и модел, почваш да четеш в форума ни и четеш за конкретната марка, аз така направих, преди да закупя джипката четох поне 3 месеца всички слаби места, части, подобрения, с една дума всичко, и след това като ходих да си купувам джипката, благодарение на прекрасния ни форум, бях сам но знаех вече къде да гледам като я купувах, и вече 2-ра година, да чукна на дърво нямам изненадващи проблеми. За 2000 паунда както колегите ти казаха също, освен нещо горе-долу 10-20 годишен джип, бъди сигурен че ще налееш още толкова за да го стегнеш нормално и да разчиташ на джипката си. Успех и сподели какво си харесал

Коментар

Ще уплашите и откажете човека!

Коментар

Няма,те патилите така почват със съветите.
                            Първо пробат чувството за хумор.
                            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Единствения джип, за който се сещам да отговаря на изискванията ти, е Лада-Нива. Е, не е много широк, но за двама ловци с раници, пушки и глиган в багажника е екстра.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X