Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя марка е подходяща за лов и риболов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя марка е подходяща за лов и риболов

А какво му е неудачното на Субару за риболов ? Зимата се мъкна с цяла шайка по ски, имам предвид 3-4 човека поне, заедно със всичките такъми по черни, заснежени и заледени пътища, караме фрирайд по затънтени места като яз. Калин, вр. Ботев, южния склон на Витоша и други. За целта Субару-то е Форестер, ръчни скорости, редуктор, с голям автобокс отгоре, поемащ доста багаж, леко повдигнато-на около 20 сантиметра над оригиналното, с хубави зимни гуми. По язовирите лятото е без проблем с проходмоста, автобоксът поема всички кални и миризливи неща за да не омирисват купето....

Коментар

Явно не съм написал коректно,имам предвид точно обратното .Например като ходим за сомове на р.Ебро са 280 км автомобилен път и 30 км камънак

Коментар

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
        ... леко повдигнато-на около 20 сантиметра над оригиналното...
        Сантиметра? И тва е малко? Значи нормалното повдигане на Форестър е 30 сантиметра, но може и 50? Снатиметра
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ами риболова е 5-6 пъти за сомове по р.Ебро,там наистина се носи доста багаж,тъй като оставаме по 3 дни,но си го разпределяве в групата.Що се касае до въдиците -най-дългата ми е 3 метра от 2 части,останалите са по 2.70,мразя дългите пъртове,такива испанците ползват по морето,за да хвърлят стръвта надалеч от брега,ама какво става със същата като падне-един господ знае.Ние ползваме тактиката като за сомове-с гумена лодка си я пускаш на 150-200 метра в морето и колегата опъва от брега-резултата винаги е положителен.Останалото ходене е по язовири и реки в региона където живея-за шарани,бяла риба,костур и щука-затова си мисля,че къса база по ще ви върши работа,защото и пътчетата са теснички и багажа е минимален

Коментар

основният проблем на днешния БГ-риболовец са обезрибените водоеми и търсенето на по-отдалечени такива т.е. преходи от по 100-200-300км в едната посока, затова си трябва комфортен автомобил, а не стар джип... Аз след 10 години проба-грешка стигнах до Volvo XC70 - достатъчно висока за черни пътища, бърза и комфортна /600км за един ден не ме уморяват/... Не бъркайте риболова с офроуд разходки - ако тръгнеш да пробваш колко аджеба ти е проходим джипа, най-вероятно от копане и бутане няма да остане време за въдиците...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

То Volvo XC70 и Форестър са от един клас, общо взето. Лимузина извън пътя и опции за черни пътища плюс лек офроуд. Колкото до лифтинга-комбинирани метак/каучук подложки над макферсоните-15 см. Гуми-още 5 см.

Коментар

Здравей колега, щом ще сте доста хора в колата според мен /е вярно е , че съм пристрастен/, но терано дълга база ще е добре и като цена и като обем. Другото според мен е Патрул пак дълга база ще ви влезе в употреба и ще сте доволни. Мен лично форестера ми харесва, като вариант , но като цена е същата с Тераното, а все пак Тераното е по удачния вариант. Май всичко е до по запазените екземпляри и вече личните предпочитания. Хайде наслука и да споделиш дали има разлика във вкуса с нашенските риби.

Коментар

Нещо което да не те притеснява
                  - дали ще го одраскаш или ще го оклепаш
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от gkesov Преглед на мнение
                    Колкото до лифтинга-комбинирани метак/каучук подложки над макферсоните-15 см. Гуми-още 5 см.
                    супер, сега чакаме снимки.

на аутбека мах е 7 см. подложки , но спрях ходенето за риба и не съм го повдигал, интересно ми как дупничаните са сложили 15см. подложки.

Коментар

С всичко горе-долу високо ( и прежалено) можеш да отидеш за риба. Огромен плюс е ако МПС-то е джип
                      Имам приятели ловци и рибари всеки кара различна джипка фронтера, витара, вранглер, аз лично, тъй като нося повечко багаж си взех чероки, което ми върши перфектна работа за риболов цяло лято, че даже и кутия му качвах на покрива един път бяхме 4 човека за двудневен риболов и пусти въдици нямат събиране иначе.
                      Каквото и да си избереш от съвсем обикновените джипове ще върши работа.
                      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Тераното се прави в Испания, следователно би трябвало да е популярна джипка там. Това май ти решава въпроса.

Коментар

Така е,вече почва голямото мислене,Террано или Патрол къса база,докато днес един приятел по-вещ от мен в този клас автомобили ми каза-на Тераното двигателите не струват !!А не са ли подобни мотора 2.7 дизел този на Терано и Патрол GR 2.8 TD ?Каква е разликата ? Ще кажете ама то е старо-мен ново не ми трябва,трябва ми надеждно и просто за обслужване и ремонт,останалото е кеф да си го вкараш в пътя.Иначе благодаря за съвета,отива се на един от тези двата-какво ще ме посъветвате ?

Коментар

Първоначално публикуван от yonko.n Преглед на мнение
                            ...докато днес един приятел по-вещ от мен в този клас автомобили ми каза-на Тераното двигателите не струват !!...
                            Ха-ха-ха! Голям Смях. Особено за 2.7 дизел. Та това е един от най-читавите мотори въобще при джипките. Чугунен блок, чугунена глава, зъбни колела вместо ангренаж ... Виж, по-новите ТДИ 125 коня са с малко повече електроника по горивната уредба и там евентуално може да има някакви проблеми, ама чак да не струват ...

А разликата между Терановия 2,7 и Патролският 2,8 е в броя на цилиндрите. Съвсем различни мотори са.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Така е,вече почва голямото мислене,Террано или Патрол къса база ...
                              Терано дълга база ще е по-удобно за употреба, отколкото къс Патрол.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

...докато днес един приятел по-вещ от мен в този клас автомобили ми каза-на Тераното двигателите не струват !!
                                Е ти ме застреля това е първото такова твърдение, което срещам за този мотор. 2.7 дизел е един от най-простите като електроника и съответно супер здрав мотор, ако се зачетеш в под форума на Нисан ще видиш, че го нарича и "неубиваем"-сигурно има защо! Е може да се намери някой голяма "талант" който е успял да умори такъв мотор-я да го удави в някоя рекичка, я някакво друго извращение, но това не го прави по-малко надежден.

Успех в търсенето!
                                Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                                Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X