Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VIN анализатор за JEEP - нещо странно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: VIN анализатор за JEEP - нещо странно

Отиваш в КАТ с ВИНа, плащаш си таксата за проверка, или едно кафе ако познаваш точния човек и след месец или след три минути (сещаш се за точния човек, нали) ще имаш коректната информация.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Определено вече нямам вяра на анализаторите. Днес проверих още 2 VIN-а на Грандове - отново не излезе нищо. Всъщност се обадих за един автомобил, като обясних на продавача че искам VIN-а за да проверя историята на колата. Даде ми го и ми даде още един - на автомобил, който сега влиза в страната и още не е качен в сайтовете. Продавачът е абсолютно убеден, че джиповете не са бракувани. Сетих се, че мога да чекна и сегашните 2 автомобила в семейството ( Рено-Меган) и пак нищо. Като проверих обаче Сценик, купен лично от мен от Булавто-Варна през 2007 и ми каза че е Ford от 2003-а ... Както и да е. Някой може ли да ми каже със сигурност кой декодер наистина разпознава Гранд от 2006 3.0 CRD, сглобен в Австрия? Пробвал съм вече всичко (почти), което Google ми вади.

Коментар

А декодера на официалния представител какво казва?
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Имаш предвид БалканСтар ли? Там не откривам декодер. В сайта на Jeep не се занимават с европейските екземпляри май..А тези, които проверявам са европейски, сглобени в Австрия ( WH ).

Коментар

Първоначално публикуван от jozan Преглед на мнение
            Имаш предвид БалканСтар ли? Там не откривам декодер. В сайта на Jeep не се занимават с европейските екземпляри май..А тези, които проверявам са европейски, сглобени в Австрия ( WH ).
            Не така де. На скапани VIN-ове..., сайта им виновен....
            Моят вожд е австрийски и VIN-а си го показва. Контролна цифра 9 и т.н..... всички данни излизат. Някъде или бъркаш с проверките или наистина попадаш на фалшиви VIN-ове. Разбери се с някой от форума, дето разбират къде и как да проверяват, дай им виновете на ЛС и те да проверят, в смисъл, неможе всички коли дето попадаш да са гепалки...
            Последно редактирано от Savador; 14-02-13, 06:34.
            Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
            O8867З7I78

Коментар

Странно или не , но при мен с този (http://jeep.avtograd.ru/VIN/vin.asp) - същият декодер излиза всичко както е в действителност.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнение
                Не така де. На скапани VIN-ове..., сайта им виновен....
                Моят вожд е австрийски и VIN-а си го показва. Контролна цифра 9 и т.н..... всички данни излизат. Някъде или бъркаш с проверките или наистина попадаш на фалшиви VIN-ове. Разбери се с някой от форума, дето разбират къде и как да проверяват, дай им виновете на ЛС и те да проверят, в смисъл, неможе всички коли дето попадаш да са гепалки...
                Това имах като идея. Има ли някой, който да се отзове? Всъщност повечето анализатори разчитат правилно VIN-овете ( с изключение на руския ), контролната цифра е ОК. Когато поискам обаче платена история, не разпознават номерата. Декодерът от вторият ми пост ми каза първоначално, че имат records за този VIN, но като си купих код за изтегляне не тази инфо, пак същата история - няма такъв VIN! Това си е подвеждане.

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                  Странно или не , но при мен с този (http://jeep.avtograd.ru/VIN/vin.asp) - същият декодер излиза всичко както е в действителност.
                  Явно работи за WJ. За WH се бърка и не разпознава моделите и моторите. Може би им трябва доработка на руснаците.

Коментар

Защо имам чувството че се пише за 2 различни неща в темата?
                    Автора на темата явно говори за история на колата по ВИН-а. (Нещо от сорта на: купена е на 12.10.2004 в ХХХ. 01.01.2006 продадена и т.н.)
                    Останалите участници (включително и моето предишно мнение) са за ВИН декодер - да ти покаже кога и къде е произведена, с какъв мотор, скорости и раздатка е, какъв е цвета на итериора и т.н. Това може с малко играчка да се направи и по многото таблици из нета, не само с автоматизиран декодер. Примерно първата буква е за държавата, 7-та за година и т.н. (пиша ги за пример, реално идея си нямам коя цифра за кое е)

Ако съм прав за по-горното, то мисля, че е напълно нормално тези сайтове просто да нямат архива какво се е случвало с дадените автомобили, но това да не значи на 100%, че са проблемни.
                    Лошото е ако както беше моя случай декодера казва че имаш дизелов черок само със задно, а реално колата е 4.0 с 242 раздатка...
                    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                      Защо имам чувството че се пише за 2 различни неща в темата?
                      Автора на темата явно говори за история на колата по ВИН-а. (Нещо от сорта на: купена е на 12.10.2004 в ХХХ. 01.01.2006 продадена и т.н.)
                      Останалите участници (включително и моето предишно мнение) са за ВИН декодер - да ти покаже кога и къде е произведена, с какъв мотор, скорости и раздатка е, какъв е цвета на итериора и т.н. Това може с малко играчка да се направи и по многото таблици из нета, не само с автоматизиран декодер. Примерно първата буква е за държавата, 7-та за година и т.н. (пиша ги за пример, реално идея си нямам коя цифра за кое е)

Ако съм прав за по-горното, то мисля, че е напълно нормално тези сайтове просто да нямат архива какво се е случвало с дадените автомобили, но това да не значи на 100%, че са проблемни.
                      Лошото е ако както беше моя случай декодера казва че имаш дизелов черок само със задно, а реално колата е 4.0 с 242 раздатка...
                      Благодаря за уместното уточнение. Действително се получи преливане към друга тема. Просто след разчитане на VIN-а(което си минава успешно и е същността на темата) ти предлагат да си купиш историята. Това наистина са различни неща, макар и тясно свързани.

Коментар

Ако тези сайтове са щатски, а колите са произведени и ползвани тук в Европа, не виждам нищо притеснително да нямат никаква история за тях.
                        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

В руския си излиза всичко както трябва ако е верен VINа . А Тоя дето гледахме с НИки беше с различни ВИНове даже, камо ли да говорим за какво излиза вобще на декодера

Коментар

Rady1st, сигурно ли е, че автоград-а разпознава WH? На няколко VIN-а на WH ми дава еднакви грешки (2.5 литра, 4 цилиндъра, редови) и не разпознава модел и модификация, но минават контролната цифра. Декодерът от 2-рия ми пост (и той подозирам е руски) разчита VIN-овете като също си минават чек-номерата без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от bobydimi Преглед на мнение
                              От подписа подразбирам, че си с WJ или се бъркам? Ако да, това обяснява нещата.

Коментар

Ако искаш информация за конкретен автомобил се регистрирай в сайта на производителя - това е за Jeep /От тук също може да започнеш, като избереш първо марката/ Трябва да въведеш конкретен VIN за кола, която да е твоя. Ще ти поиска и действителен ZIP код в USA, актуален email. След такава регистрация можеш да получаваш информация за колата, както и за нови или стари незавършени сервизни акции /unperformed or incomplete recalls initiated by Chrysler Motors Company/ и т.н. Независимо, че моят е дизел и е произведен за Европа, а там /в Калифорния какъвто код аз съм използвал/ не се произвежда вече, VIN-ът си е актуален, минава си проверката, излизат си всички safety recalls. Нямат само CARFAX® инфо, защото не е експлоатиран в USA. Това би могло да е информация, с която разполага само официален сервиз. Друг е въпросът тук /в БГ/ те дали ще ти я предоставят и срещу какво.
                                Останалите VIN анализатори, макар и да имат големи претенции, не разполагат с кой знае каква информация, а наличната не винаги е меродавна, особено за по-нови автомобили. Дори за моя Jeep Liberty /края на 2004г./ в руския VIN декодер нямат информация за скоростната кутия и още куп други такива подробности. Затова не разчитай на тях да са 100% достоверни и на тях да се позоваваш при вземане на крайно решения - дали конкретна кола е крадена или е легална.
                                Ето какво получих аз за моя Liberty:
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Safety Recall L27 Rear Susp_Lower Cont_Arms.jpg
Прегледи:1
Размер:107.5 КБ
ID:5453931
                                Поздрави!
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X