Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender или Mitsubishi Pajero 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Defender или Mitsubishi Pajero 2

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    .........Най хубавото на Дефендъра са невероятните за стоков джип ходове.
    Както и огромния багажен отсек, както и големите възможности на теглича /3.5т по каталог, а пробвано от мен при Д1 ~ 12 тона./ Алелуя!
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Попрочетох темата... Виждам ника на автора на темата, виждам и че всъщност иска бензинов Дифендър... Поправете ме ако бъркам, но според мен е редно да се спомене, че за в гората и описаните условия, Дифендъра не е с нищо съществено повече от старите руски джипки ГАЗ и УАЗ. В смисъл, да не се разминат нещо очакванията... Паджерото е съвсем друг джип, за други цели – в него поне можеш да се стоплиш и да ти е уютно и удобно. Дифендъра си е почти УАЗ, за който евтините части идват по пощата. Малкото му предимства по принцип, в случая за описаните условия не са съществени. Цената за покупка на Дифендър е неоправдано висока, особено с ляв волан. Той е за ценители-ентусиасти-мазохисти, които се наслаждават на специфичните му особености. В дизеловия вариант, мотора е още една причина да се предпочете от ценителите на дизела, но с малък бензинов мотор, да си го карат в Англия у нас смисъла се губи. За V8 се каза вече, а и да го имаше, е излишно голям за ловджийските нужди.
      Мисля че е добре, каращите такъв Ланд Ровър да пообяснят откровено за комфорта на джипката, а автора на темата да намери начин да се качи и да покара.
      Да обобщя. Ако искаш коренно различен джип от УАЗ, си взимаш Паджеро 2. Много по-комфортен, но по-малка проходимост(особено дългата база). Доста тежък джип. Здрав, но със сравнително скъпи части. С Дифендър взимаш спартански джип, не по-здрав и не много по-комфортен от руските такива, но пък доста по-скъп от тях при сравнимо състояние. Каза се вече, няма блокажи, но има междуосев диференциал, който е предимство но не и съществено за описаните цели и условия(вероятно ще се налага да е блокиран този дифернциал през голяма част от времето). Има значение каква база е, но като цяло не може да се каже еднозначно, че има съществено предимство в проходимостта пред УАЗ. Има читави дизелови мотори, но тук се търси бензин. Частите макар и евтини не се продават във всяка бакалия.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Цецо, ти си прав, ма ужазката има един основен недостатък. Тя става за нещо (евентуално) ако е правена в сряда
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

""Ама 2,8 го е мислил някой много зъл към клиентите азиатец.""
          Защо така,заради разхода ли само? Съвсем сериозно питам?

Коментар

А защо не Дискавъри! - поддръжка като на Дефендър, но по-комфортно, с добър дизелов мотор или мощен бензинов 3.9 v8.

Коментар

Дифендъра е по-яката кола за в гората. Но преди да го купиш, покарай го малко по чукарите, за да провериш дали е твоята кола. Аз съм 180 см и едва се побирам на шофьорската седалка, и трябва да карам със сгънати в лактите ръце, което е крайно неудобно, особено на дълъг път. Бих ти препоръчал да разгледаш Диско 1 или 2.
              пп. Дифендърите на старо обикновено са двойно по-скъпи от Диското, което не мога да си обясня по друг начин, освен че предлагането им е много по-малко.
              Последно редактирано от trapper; 12-01-13, 22:09.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                ... Мисля че е добре, каращите такъв Ланд Ровър да пообяснят откровено за комфорта на джипката, а автора на темата да намери начин да се качи и да покара.
                ...
                С Дифендър взимаш спартански джип, не по-здрав и не много по-комфортен от руските такива...
                Цецо, ти колко си карал Уаз и колко Дефендър? Аз карах втория 5 години всеки ден (на работа, с костюм) и обиколих България със същия. Още преди този форум да съществува. След това съм карал всички Уазки на братя Петрови, достатъчно дълго, с изключение на една (не е завършена). Техните Уази са еталон за това как трябва да изглежда и да се поддържа един Уаз. Ще ти кажа едно - с Уаз няма да обиколя България.

Малко повече споделяйте от личен опит и по-малко какво сте чули на опашката.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Аз съм 180 см и едва се побирам на шофьорската седалка, и трябва да карам със сгънати в лактите ръце, което е крайно неудобно, особено на дълъг път.
                  Колега - за 180 ръст ли говорим или за 180 гръдна обиколка?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Цецо, ти си прав, ма ужазката има един основен недостатък. Тя става за нещо (евентуално) ако е правена в сряда
                    Така е Петьо, ама за цената на някакъв Дървендър, може да се намери правена в сряда. Даже и правена няколко среди подред, т.е. доизкусурена мераклийски, с все гуми и каквото там... Като ще го ползваш за лов или прост превоз от точка А до точка Б, емблемата на капака не е много съществен плюс, нито че си го платил двойно или тройно. А като се счупи, за едното поръчваш части, за другото просто отиваш до най-близкото село. С Дефендър нЕмаш избор дали да членуваш в клуба на Ленд Ровър. Абе, все едно да си в Англия и да караш УАЗ или Нива(мога само да си го представям)... Т.е. "нема я ползата от файдата"

Яро, за личния опит... Карал съм УАЗ. Без поддръжка, не само един и не само един модел. Дефендъра съм го пробвал за едно кръгче, дизелов 110-ка от полицейските преди години(много занемарен екземпляр). Т.е. за Дефендъра нямам големи наблюдения, затова писах да кажат тези които имат, имайки предвид и теб. Писах и че има предимства, но за условията и за изискванията от темата те не са съществени. Няма да се обикаля България, очертава се предимно горска експлоатация, доколкото разбирам. Ти си карал чисто нов Дефендър с TD5, служебен, с поддръжка на макс, допълнителна суха печка и т.н. Такъв едва ли може да се намери за парите на Паджеро 2... В сайтовете за коли, бройките са малко, цените високи... частите са в Англия, търси се бензинов екземпляр... Да изброявам ли още защо написах това, което написах?
                    Аз не искам да кажа, че много ги разбирам и моето мнение е най-най-... Просто искам да се погледнат нещата и от чисто практическата им страна, за да няма разочарование за питащия тук. Не си налагам мнението, а го споделям. Ако не съм прав, поправете ме с подобаваща обосновка, допуснал съм го още в първия си пост по темата.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ето го батко бе.

cars. bg/u871023

Ся мотора е мъртвец, ама пък и цената е ниска, а и щом е талянка гаче да не е мега изгнил.

ПП За софт аз лично бих взел мицу2, а за несофт (ако трее да избирам само между тия двете) е те това

ППП Ловците всъщност са турбо софт, квото и да разправят.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Ето го батко бе. cars. bg/u871023
                        За какво му е тоя? Да взима този на kupona - направо си е и с насаден осмак.
                        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Да сравняваш Дефендър с Ужаска е все едно да сравняваш Истински Ролекс с китайската му реплика. Уж едно и също, ама не съвсем...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И двата джипа са добри,но са различни като практичност и сложност на подръжка.Не напразно спецовете от САС са на Ланд Ровъри от Втората световна ,при положение ,че имат голям избор/не е само до национална гордост и етика/-елементарни ,прости ,непретенциозни и сравнително евтини за подръжка от всеки механик с инструментален куфар .
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Колеги отново съм ви изключително благодарен за отделеното време!Вие сте прави имам Газ 69, но винаги съм искал да притежавам дефендер.Дефендера един вид трябва да е заместиник на Газката, така че мисля че дефендера е доста добър заместник на руснака.А и като сравнявам газката с дефендера, дефендера е съвсем по друг джип, един клас по нагоре..това е мое разсъждение все пак.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...63#post2031663
                                Не съм искал да спамя, а да накарам хората да кажат откровено за плюсовете и минусите от такава покупка за да няма разочарование след това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X