Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender или Mitsubishi Pajero 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Defender или Mitsubishi Pajero 2

Здравейте колеги искам малко помощ от вас за избора ми на джипка Колебая се между горепосочените джипове.Джипа главно ще се ползва за превоз на някакви товари и за лов.Интересува ме кои джип е по-здрав,надежден и лесен за обслужване
    Мерси на отзовалите се

От: Land Rover Defender или Mitsubishi Pajero 2

Сега всеки който има някой от посочените ще го хвали...Аз нямам нито един от двата ,но пък съм сортирал мнения от собственици на такива машини като ходим да караме по горичките...Значи различни концепции са първото...Едното Английско с цели мостове малко по-дървено, надеждно ,но някой възли са по-слаби ,но пък не е скъпо за поддръжка и от части има на доста разумни цени...Паджерото пък Японски представител с хубаво независимо окачване с което определено би било по-комфортно за асфалт и по добри пътни характеристики...също надеждна машина с малко по-скъпи части и проблеми с корозията...трябва по внимателно да се оглеждат...Не знам дефендъра как е от тази гледна точка...Другото което е ,че не е лошо да се посочи към какъв мотор е насоката. Дифендър най-често е дизел и доколкото чувам мотора не създава много ядове като същото може да се каже и за Паджеро дизела...Дифендъра имат и бензинови ,но са по рядко и лакоми ..Паджеро имат също доста бензинки ,но също не се славят с икономичност...Кое е подходящия избор не мога да кажа аз ,но се надявам ,че мнението ми ще да е от полза и не е заблуждаващо...Ако греша нека ме поправят тей като не мога да претендирам за 100% вярност само от приказки
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
      ....но някой възли са по-слаби ...
      И кои са слабите възли?

п.п. То концепцията на Дифендъра си го написал:
      за превоз на някакви товари и за лов..... по-здрав,надежден и лесен за обслужване
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Всяка кола си има сляби звена, но зависи как се ползва. Който реши да счупи Дефендър може и Паджеро, както и обратното. Според мен Дефендъра е по евтин и по- лесен за поддръжка. Двигателите са с достатъчна мощост и с малко пипане стават много добреНай-хубавото е че е алуминиев
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

За Дефендъра
          + Много, ама много по-евтин за поддръжка. Оригинални амортесьори от Англия с куриер до вратата - 36 паунда парчето.
          А имаше и по 18...?!
          Гори малко - 9-10 л. Гори почти всичко дето може да мине и не съвсем за нафта... Говоря за по-старите дефендъри - 90-98-а. Мотора е дуракоустойчив и неубиваем! Но отзивите и за следващите Td5 са добри.
          - неудобни, нерядко без климатици, откъм парно
          Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 15:19. Причина: цени

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            И кои са слабите възли?

п.п. То концепцията на Дифендъра си го написал:
            Е имах си аз да има слаби възли ...Но както и другите казват всичко е евтино и най-важното ремонто-пригодно
            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

На нашия Дифендър 110 се товарят поне два кубика дърва и си върви перфектно.

10 на сто на нафта. Със скорости и раздатка от УАЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                ...но някой възли са по-слаби...
                И кои са слабите възли?...
                Раздатка и де има шлици по трансмисията. Моя бивш от нов се разхлопа на няма 40.000. Слаб заден диференциал при 110, когато не си доплатил за големия мост. Никакво парно и куп други дребни недоразумения, които обаче не струват много (към днешно време... Преди 10г. олелеее боожеее).

Коментар

Първоначално публикуван от GAZ_UAZ Преглед на мнение
                  Здравейте колеги искам малко помощ от вас за избора ми на джипка Колебая се между горепосочените джипове.Джипа главно ще се ползва за превоз на някакви товари и за лов.Интересува ме кои джип е по-здрав,надежден и лесен за обслужване
                  Мерси на отзовалите се
                  Как да сравниш два джипа, между които няма почти нищо общо? Коренно различна концепция. При Паджеро 2 е наблегнато на комфорта, при Дифендъра - комфорт колкото в УАЗка. Колкото до обслужването - надали има по-лесен и евтин джип за обслужване от Дифендъра.

Коментар

Паджеро имат също доста бензинки ,но също не се славят с икономичност
                    Не че дизелите са много икономични,но ако става въпрос за асфалта и за гората, по добре Паджеро.А относно поддръжката,не може и това в това и душата в рая.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                      Как да сравниш два джипа, между които няма почти нищо общо? Коренно различна концепция. При Паджеро 2 е наблегнато на комфорта, при Дифендъра - комфорт колкото в УАЗка. Колкото до обслужването - надали има по-лесен и евтин джип за обслужване от Дифендъра.
                      Има, Диско... А и с няколко идеи може да се доближи до мицуту, особено ако е 2ка...

Коментар

Колеги, страшно съм ви благодарен за коментарите!Всичко клони към Дифендъра!Може ли някои да каже Дифендърите с какви бензинови мотори са говоря за моделите след 90 мисля?И Дифендъра има ли Блокажи някакви?И все пак някои ако има нещо друго да каже по темата да се включи.Отново много ви благодаря

Коментар

Дифендър по принцип е на пазара от 1990г. Преди това е просто Land Rover 90 и 110. Къс Дифендър ще се намери с 2.0 бензин, който е доста куц. Дълъг V8 не съм виждал. Има Land Rover 110 3.5 V8, мо това е преди 1990г. Дизелите от 90те насам са достатъчно добри.

Коментар

Един познат има диско с бензинов двигател 3,9, V8. Казва, че като пари му гори колкото дизелово дискавъри, но пък когато се наложи-има мощност колкото му потрябва. Все пак са 180 коня срещу 113. Цифрите са по спомен. А и тътена на V8 двигателя не може да се замени с нищо друго.
                            Така, че ако аз имам подобна дилема-изобщо не бих се замислил.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

От 15 години карам само Паджеро 1 и 2 не съм имал проблеми имат и много недостатъци но всичко зависи от експлотация и подръжка. Машина която да не се троши още не открита в света.Успех
                              Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X