Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде си купувате джипките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От къде си купувате джипките?

Аз съм сменил 35-36 автомобила няколко камиона , буса и десетина мотоциклета . Купувани най-вече от хора, и от София ,регистрирани или нововнесени но не от "търговци" в сегашният смисъл на думата.Последните години предимно от авто къщи или от автовоза на късмет включително и последната ми придобивка по коледа.
    Почти винаги разбирам коя кола е моята и никога не съм ги карал по сервизи или при майстори.Всичко е до нюх и късмет.Успех на търсещите.

Коментар

Всичките МПСта от подписа ми са от Дупница - може да съм невероятен късметлия, но нито едно от тях не ми създава сериозни грижи. Най-истинската ми кола до момента обаче, съм си я купил от Горубляне - Пежо Експерт, но не е за този форум и не съм я споменал. На обратния полюс са борсите по Карловско шосе до с.Труд - от там взех Витарата, която ми взе една година от живота да я приведа в нормално състояние. Мисля че статистиката /както обикновено/ води до грешни изводи и всичко си е въпрос на гол ...късмет!
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        .....Но при чисто новата цагубата на стойност през първите 2-3 години е жестока...
        Не се съгласих. За кой клас говорим? Има си достатъчно качествени и нови, които държат цена и след години, е не са по 25000лв, даже не евро.. Иначе е вярно, че колата като излезе от магазина и цената вече е паднала. Но само финансовия фактор ме спира, да не си купя един чисто Вранглер от вносителя, вместо 15г. Пажеро например. И това влияе на анкетата. Не е толкова въпрос на желание.
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
          Не се съгласих. За кой клас говорим? Има си достатъчно качествени и нови, които държат цена и след години, е не са по 25000лв, даже не евро.. Иначе е вярно, че колата като излезе от магазина и цената вече е паднала. Но само финансовия фактор ме спира, да не си купя един чисто Вранглер от вносителя, вместо 15г. Пажеро например. И това влияе на анкетата. Не е толкова въпрос на желание.
          Не го правете има прилични 2-3 годишни/до 5, а с разликата в цената/ написах по погрешка "жената" така де/ може да обиколите някой и друг континент, поне за 1 месец без крайно взиране в разходите...
          P.S. Повода да взема отношение е съвсем конкретен: Има наблизо една мацка, която ходи само на пазар и до кафето, с такъв, вече на една година Вранглер, едва ли минава и 50 км. седмично, а и почти не го изкарва зимата- щото не са монтирали твърдия покрив, или докато се стопи снега по пътя, след като го третират, минават няколко часа, знам ли... След година, две, а може и по-рано, познайте на каква цена ще го продадат?!
          Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 17:04. Причина: PS

Коментар

Re: От къде си купувате джипките?

За скъпа кола си заслужава човек да се разходи до Европата, за по-евтина и в БГ се намират оферти.
            Аз също предпочитам от частно лице. Един познат има подходящ лаф за случая: "на старо се купува от богати хора"
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
              Мисля, че отговора е добре известен на всички - диня, жена и кола се взимат на късмет.
              Успех.
              Не е верно, първо се чукат
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: Re: От къде си купувате джипките?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                За скъпа кола си заслужава човек да се разходи до Европата, за по-евтина и в БГ се намират оферти.
                Аз също предпочитам от частно лице. Един познат има подходящ лаф за случая: "на старо се купува от богати хора"
                ааааааааааа, е тва последното имах предвид... Иначе по-евтина, по-евтина, колко да е по-евтина?! И коя е евтина? Вкл. въпроса за джипките. Две, три годишни: Тойота, Ленд Ровър, Jeep Grand Cherokee WK2, или масовките тука - Q5, Тигуан - 20-30% надолу, ама това не е евтино. Интересните са след 5 г.
                Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 17:16.

Коментар

И нова от магазина може да създава повече проблеми от колкото да се кара..
                  Късмета си е късмет..
                  Аз от автокъщи 3 до момента, НО регистрирани вече в България, поради простата причина, че са били обслужвани и минавали преглед а не само автомивка и пране на салон..

Коментар

В началото на 90-те имах неколко неудачни покупки на секън хенд кола оттогава само нова, било то от официален дилър тук или от чужбина. Това в личен план, за фирмата при подновяване на автопарка е имало компромиси но никога от България.
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      В началото на 90-те имах неколко неудачни покупки на секън хенд кола оттогава само нова, било то от официален дилър тук или от чужбина. Това в личен план, за фирмата при подновяване на автопарка е имало компромиси но никога от България.
                      Не знам, но... за служебни има смисъл, в някои страни... Ама нова е 50 бона в евро, след 1 год - 40, след още една - 30 бона... и т.н
                      Това за 2 години са 20 000 евра е... сори, ама...
                      В по-малките гласове процентите са горе долу същите, но в пари е по-малко.
                      За високия глас е даже още по-драстично...
                      И се получава, че кола за 100 бона в евро - 300 коня и всички екстри на 3-4-5 г. струва колкото дамска малолитражка на 2 г. доста посничка... Не е ли пресилено, а?
                      Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 18:57.

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg Преглед на мнение
                        Аз не знам, колега. Щом си бил и при вносителите, както казваш, значи не си ходил просто да плакнеш очи, т.е. има някаква възможност да си купиш и нова кола.............или имаш предвид върната от лизинг. Ако това е така, то би следвало другите варианти, като Горубляне и Дупница въобще да не ги и упоменаваш. То не, че и от вносителите има сигурност (всичко се случва), ама като процентно отношение много по-голяма е вероятността, от там да вземеш по-читава и на реални километри кола, ако става дума за лизингова. За нова няма какво и да коментираме.
                        За нови не става въпрос, за върнати от лизинг. Идеята за посещение при вносителите е, че понякога има гаранция, възможност за разсрочено плащане, евентуално проверени и обслужени автомобили, регистрирани и т.н.
                        Hyundai Santa Fe, 2.0 CRDi, 4WD, 2005
                        Toyota HJ 60, 4.0 Diesel, 1983
                        0886500886
                        LZ2TDK

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение

И се получава, че кола за 100 бона в евро - 300 коня и всички екстри на 3-4-5 г. струва колкото дамска малолитражка на 2 г. доста посничка... Не е ли пресилено, а?
                          Читав ТЛК100 8-10годишен е 20К коя е тая дамска малолитражка та било то даже и нова че не мога да се сетя, а това че цената пада със всяка година кво да правиш всеки си избира за него си какво ще кара, карал съм и евтини малолитражки карал и скъпи според ситуацията, дори и оня ден за коледата взех един HILUX за жената и то пак нов майната му че след 5 години няма да има цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                            Читав ТЛК100 8-10годишен е 20К коя е тая дамска малолитражка та било то даже и нова че не мога да се сетя, а това че цената пада със всяка година кво да правиш всеки си избира за него си какво ще кара, карал съм и евтини малолитражки карал и скъпи според ситуацията, дори и оня ден за коледата взех един HILUX за жената и то пак нов майната му че след 5 години няма да има цена.
                            Ето примери от немското мобиле от тези които държат цена, нали така:

Toyota Land Cruiser 3.0 D4-D aut.
                            ЕZ 04/2010
                            97.000 km
                            Diesel
                            127 kW (173 PS)
                            Automatik
                            27.500 EUR (Brutto)
                            22.727 EUR (Netto)

Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D
                            EZ 12/2012
                            26 km
                            Diesel
                            140 kW (190 PS)
                            Schaltgetriebe
                            28.950 EUR (Brutto)
                            24.328 EUR (Netto)

Нов от вносителя на Toyota в БГ:

Land Cruiser 150 Comfort
                            От 78 660,00 лв

Land Cruiser 150 Executive
                            От 91 260,00 лв

Ами това e, успех колега, с началото от 78 660 лв. - 91 260 лв и т.н.
                            Но аз бих се спрял на 24.328 EUR (Netto) преди 1 месец регистрирана, и заради 26 000 км, и с оглед на ДДС-то...

Близо до цената на Голф 6.
                            Volkswagen Golf BlueMotion 1.6 TDi DSG
                            31.200 EUR,- Neupreis
                            17.890 EUR (Brutto)
                            15.034 EUR (Netto)
                            EZ 02/2011
                            17.000 km
                            Diesel
                            77 kW (105 PS)
                            Automatik
                            Последно редактирано от ivied; 11-01-13, 20:35. Причина: примери

Коментар

Начина по който предпочитам да си купувам колите е че обикновенно излизат от гаранция още на първата година или малко след нея, и искам да разчитам на колата особенно при положение че вече ги правят така че да са с малък ресурс, обикновенно след 200К км. се сдухват отвсякъде това че ти предпочиташ било то малко или много карани и те кара да се рошиш из разните му мобилета си е изцяло твой проблем, Аз просто не купувам оттам как да ти го кажа по ясно. Нито съм джамбазин нито дилър и в чужди чаршафи не мога да спя.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                                Не съм съвсем съгласен. Аз жената(нямаме брак) я тествам вече 12 години и още не съм я взел.
                                Като оперативен лизинг. Въпросът е на последната вноска плащаш или връщаш срещу нова...
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X