Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде си купувате джипките?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От къде си купувате джипките?

Намислил съм да сменям това в подписа с паркетник. Изчетох форума, заедно с още дузина други, почти съм направил своя избор, но сега дилемата е ОТ КЪДЕ? Знам за Горубляне, за Дупница, бях и на двете места, съзнавам рисковете за покупка от там, обиколих и луксозните автокъщи, бях и при вносителите. В края на краищата, не намерих подобна тема, а и ясен отговор за себе си - ОТ КЪДЕ, аджеба, да си закупя заветната джипка?
    Та нека всеки да си каже анонимно от къде си е взел возилото, за да видим какво ще рече сухата статистика за Горубляне, вносителите, търговците, екскурзиантите за кола и т.н.
    116
    Автокъща
    24.14%
    28
    Официален вносител
    8.62%
    10
    Познат, който вкарва коли
    7.76%
    9
    Сам, от чужбина
    17.24%
    20
    Върнати от лизинг
    1.72%
    2
    От приятел/познат
    18.97%
    22
    Други
    21.55%
    25
    Hyundai Santa Fe, 2.0 CRDi, 4WD, 2005
    Toyota HJ 60, 4.0 Diesel, 1983
    0886500886
    LZ2TDK

От: От къде си купувате джипките?

Мисля, че отговора е добре известен на всички - диня, жена и кола се взимат на късмет.
    Успех.
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

А що трябва да е анонимно?
      Аз цъкнах "други", което не е вярно на практика, понеже коли (и "джипки") съм купувал от повечето изброени опции, според това какво ми е трябвало и харесало в конкретния момент. С Горубляне опитът ми е 50/50 - две много добри и две с кофти изненади. От приятел съм купувал само веднъж и не съжалявам. С "препоръчаните" търговци/вносители - 1 средна хубост и 1 една, дето все киснеше по сервизите. От автокъщи - 2 броя, уж читави, ама непрекъснато изкача по нещо дребно. От случайна обява - 1, от която не мога да се оплача, макар че не беше и особено велика.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
        Мисля, че отговора е добре известен на всички - диня, жена и кола се взимат на късмет.
        Успех.
        Не съм съвсем съгласен. Аз жената(нямаме брак) я тествам вече 12 години и още не съм я взел.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

В анкетата липсва един също напълно възможен отговор - От форума.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            В анкетата липсва един също напълно възможен отговор - От форума.
            Бих го сметнал за себе си в графа "Приятел/познат".
            0886500886
            LZ2TDK

Коментар

и що само по един отговор може да се избира???

аз от 3 места - официални, сам и върнати от лизинг...

на времето мотора си го купих от Дупница..

Сещам се още една опция със значителен % - от роднини първа линия...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                и що само по един отговор може да се избира???

аз от 3 места - официални, сам и върнати от лизинг...

на времето мотора си го купих от Дупница..

Сещам се още една опция със значителен % - от роднини първа линия...
                Вече пуснах анкетата, не знам и как да я променя, ама мисля, че коментарите в темата имат възможността да елиминират този недостатък. А и така няма да се разводни процента, ако всеки избере приоритетен начин на купуване.
                0886500886
                LZ2TDK

Коментар

Предпочитам да си купя джип от човек но, и двата пъти си ги взех от автокъща.Просто така се случи че, ми допадна и цената и конкректният екземпляр .Както казват и колегите по горе всичко си е до късмет.Успех в избора.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

и с какво ще ти помогне тази статистика или факта че аз съм я купил от братовчед ми например........... ти може да имаш само братовчедка и вече не е същото

ето ти едно мнение на знаещ човек
                    , аз го споделям напълно, даже като ходя да гледам кола, повече гледам продавача как се държи и какво ми говори, а не самата кола

Коментар

Аз не знам, колега. Щом си бил и при вносителите, както казваш, значи не си ходил просто да плакнеш очи, т.е. има някаква възможност да си купиш и нова кола.............или имаш предвид върната от лизинг. Ако това е така, то би следвало другите варианти, като Горубляне и Дупница въобще да не ги и упоменаваш. То не, че и от вносителите има сигурност (всичко се случва), ама като процентно отношение много по-голяма е вероятността, от там да вземеш по-читава и на реални километри кола, ако става дума за лизингова. За нова няма какво и да коментираме.
                      SUV

Коментар

Има ли някой, който не предпочита да си купи джипа нов от вносителя? Сещам се за един основен фактор, поради който купуваме я от автокъщи, я от познати, я по обяви, аз лично всяка кола която съм имала е купена по различен начин - в смисъл - едната си я внесох, друга от обява, трета от познат и т.н. Гледам колата да ми хареса.
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          Има ли някой, който не предпочита да си купи джипа нов от вносителя? ...
                          В БГ поне 90% предпочитат употребявани коли. За 20-25 000лв например има доста богат избор и от нови и от употребявани... Но при чисто новата цагубата на стойност през първите 2-3 години е жестока...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колите, които съм купувал "на старо", вкл. 3 джипа, са били само от обяви в БГ. Логиката ми е, че колите са с номера и документи, в движение, мога да ги тествам и проверя в сервиз. Българинът обикновено си поддържа колата, до колкото може и ако е занемарена й личи. Работил съм в странство. Там "гледаните" коли са на високи цени, а скрапа в моргите не става за каране, ако не мине през "някакъв сервиз"
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Има германци и германци, англичани и англичани, както и българи и българи, разбира се... + в чужбина сериозните търговци дават сериозна гаранция за проверен употребяван автомобил. И "еФтино и читаво" няма... После излиза двойно, поне...
                              Но чак такива "смешни" случаи като тука не съм виждал, може би не съм гледал много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X