Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки и Лосовият тест !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки и Лосовият тест !

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
    Стига бе, лосови тестове и платени статии.... Кое му е опасното? Е ако минаваш Стара река - Елена с газ до ламарината и с WRC автомобил ще е опасно. Кой идиот кара така такъв тип автомобил, на такъв участък и с така скорост?

П.С. То в нета има и клипове с извънземни-вярвате ли им?

Тоя тест(за избягване на неочаквано препятствие) май от зор е измислен.
    Лоса не е шега работа и хора умират като го шибнат, защото е висок и влиза през предното стъкло на колата да каже здрасти на шофьора. При СУВ/трък проблема е туширан заради височината на превозното средство, ама си остава проблема да се шибнеш в нещо тежащо 200-700 кг. България не е от страните с лосова популация, но по други места си е проблем. Караш си със 100 км/ч по магистралата(права, няма завои) и хоп нещо с размерите на кон се окаже пред теб.
    Ето линк към едно изследване на University of New Brunswick по въпроса. Малко е старо но дава някаква идея
    http://www.unb.ca/research/transport...l-highways.pdf

По отношение на конкретния тест. Не знам дали е коректен и не ме вълнува, дотолкова доколкото нямам този модел автомобил. Ако го имах бих продължил да си го ползвам, но бих имал едно на ум при управлението му. Познатата слабост е половин слабост.
    Toyota Land Cruiser BJ70 1985
    Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
      ... България не е от страните с лосова популация ...
      Караш си по пътя и изведнъж иззад храстите от черен път ти изскача пенсионер с жигула. Трябва ли ти лос?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе кво го мислите толкова?! Собствениците на Грандове въобще не заобикалят препятствия, те ги ПРЕГАЗВАТ

Навремето имах нещастието да притежавам Чероки '96. След едно ходене до морето и обратно, имаше участък в който Гергана трябваше да кара (от Албена до Каварна и обратно), та след това минаха години преди да я убедя да се качи на Паджерото или нещо друго високо, но способно да дрифти без проблеми.
        А иначе, скандинавците много държат на този тест, защото статистиката им показва (поне във финландия), че на второ място по смъртност (след алкохола) са катастрофите с лосове. Тук си имаме крави, коне, идиоти и още много подобни.
        За да не стане драма, че жените не могат да карат или че съм антифен на Джиип, ето едно клипче, в което се вижда, че Гергана не се притеснява особено от дрифтене:

Зима иде

Коментар

в един стар брой на Аутобилд имаше избрани снимки на коли заснети в най-критичният момент от теста - едни от най-впечатляващите бяха Хюндай Галопер, Лада 2104 и миниван Е10 на Субару... Х-я беше не на 2, а кажи-речи на 1 гума! Това е поради комбинацията от високопрофилни гуми и меко окачване...

Някой по-горе спомена "кой идиот би карал такъв автомобил (Гранд Чероки?) с такива скорости?" Само дето такива тестове се правят с ниска скорост - не повече от 70-80кмч и симулират аварийна ситуация, а не умишлено каране с висока скорост по път със завои...

На мен докато съм бил зад волана на пътя са ми излизали доста БГ-животни - от куче до Камаз и автобуси (веднъж Чавдар и веднъж Икарус)... Чавдарът го заобиколих, но с икаруса се затрудних (зае всички платна), но за щастие успях да спра...
          Докато съм се возел пред колата са излизали кон и елен-лопатар... Във вторият случай животното се движеше адски бързо и нямаше никакво време за реакция... За щастие успя да мине на косъм пред колата...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Според мен тестът си е съвсем реалистичен. На мен лично ми се е случвало да изкочи пред колата кошута с малко еленче на главен път (на 2 км. от Созопол). Спуснаха се по един сипей от лявата страна на пътя и точно пред колата кошутата се плъзна на асфалта и падна по "задник". Карах с около 80-90. Натиснах спирачките яко и направих маневрата от клипа и успях безпроблемно да я избегна. Карах Субару Аутбек и си беше доста страшничко. Представям си ако бях с нещо по-високо. Ситуацията си е съвсем реална и животозастрашаваща.
            А защо никой не коментира пукането на гумите на Черока в края на клипа. Шест спукани гуми от седем опита... Това за мен е страхотия...

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Днес ми попадна това клипче:
              в тази връзка поздравявам хАмериканците с това клипче снимано от техните талантливи приятели:

http://youtu.be/-2ssPYwB6Cc

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
              Гледал съм това клипче и за мен отговорът е ясен. Лосовият тест е за леки коли и джипове тип леки коли. Тия джипове дето стават за гората, в това число слагам и старите истински джипки като Вранглер, Дифендър, FJ70 и т.н., всички те ще се обърнат на тоя тест ...
              да, ама не...
              Виж има и тест на Мицубиши Л200 - успешен... а паралелно с него Хайлукса се (почти) обръща!
              Последно редактирано от alex_markov; 08-01-13, 07:49.
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Комбинацията А рамена отпред с цял мост на пружини отзад е най чувствителна към стабилност на колата при разпределение на товара.
                А рамо отпред с ресори отзад е в пъти по устойчива.
                В зависимост от многообразието на окачвания, може да се теоретизира доста.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Черок сток

А според тия клипове излиза, че ZJ се мачка по-малко отзад от WJ

Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                  0888/00-55-37

Коментар

Grand Cherokee вече е реабилитиран от шведското списание Teknikens Värld - новият модел се справя отлично с "лосовия тест":

http://fakti.bg/technozone/85233-shv...aign=firstpage

Коментар

От теста и писането в шведското списание е имало ефект който каквото ще да си говори...

Коментар

И истинският "лосов тест" на новия Гранд...

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И после лоса не бил птица.Като го ритнеш виж как полита!
                          Няма страшно в умирачката...
                          Страшното е да си жив!...

Коментар

Не показват какво е станало с горкото животно. "Гранд Черокито" застрахователят така или иначе ще го плати.
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Е какво да покажат ти не гледаш ли.Продължи си по пътя.Хлъзна го и завъртя щото явно беше мокро,а и лоса има висок център на тежеста и го завъртя около оста му.
                              Ей как научно прозвуча.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

На 16та секунда се вижда как става лоса. Което не значи че не е "повреден" де. Като нищо може да се е гътнал няколко метра извън обхвата на камерата.

А тоя джипчо или е чаткал смс докато е карал, или това храстче което изглежда толкова малко от гледната точка на снимащия е било достатъчно голямо да скрие лоса. Като гледам къде му почна спирачния път...
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X