Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избора на пикап...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при избора на пикап...

Корекцията на височината е вариант който се проучва в момента
    Бензиновите зверове отпадат за сега...

Машината изглежда като на снимката :

Коментар

Тази машина като я гледам хич не ми прилича на АТВ нито като тежест за спиране нито като товар на теглича.При американските пикапи има възможност за лафет.Тогава всичко става много по лесно.Основния товар не пада на най задната точка и маневрите са песен.Има едно важно правило в екстремното теглене и то е че няма начин да контролираш адекватно тежест равна на влекача.А много ясно че колегата няма да тръгне по кози пътеки с тази машина.Ако Тундрата ти е била за работа съмнява ме да не мине по горски път където са минавали и други работни камиони.Проблема на Л-200 не е само в тежеста но и в запаса на основните агрегати.А за съединителя да не говорим той на празен леген при зор почва да пуши.Проверете и на точката за теглича каква максимална тежест дават производителите на малки пикапи.Защото тази машина е невъзможно да се тегли с "лапа" като за ремарке за прасе.За това теглича изглежда по съвсем друг начин.С лодка малко под два тона сме брали такива ядове с всичко по малко от Ф-250 Додж-2500 и тн. че не ми се говори.И това при пускане и вадене по язовири и плажове не в гора.Вижте и торга на дизеловите американски пикапи.Например на Додж редовия Къминс.Но няма значение всеки има право на мнение.

Може директно на машината да се направи такъв вид лафет като на снимката.Един вид да се монтира към машината само предния клюн.Това с реглажа на теглича надоло не е за предпочитане.Започва да оре в грунда ако има натоварване на окачването или коловоз.Качването и спускането на наклон от или на равен път също е под въпрос.Тогава и цялата композиция може да се докара по къса.Не знам само по страничните наклони дали ще е добре но може да се пробва.Гледам че машината е достатъчно широка.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9446alh_27.jpg
Прегледи:1
Размер:26.3 КБ
ID:5444627

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:74186dm_27.jpg
Прегледи:1
Размер:15.5 КБ
ID:5444629

Ето къде стъпва лафета..По този начин тегленето е много по лесно и безопасно.
      Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 17-01-13, 22:09.

Коментар

Оная машина горе на снимката с какво я теглят?На каква полянка е снимано и какво я влачи?И това за отправна точка.

Или як тунинг на спирачките на Л200,примерно от новата Секвоя или Тундра,че поне да я спре и да не потрошите машината,за тръгването Близнака го е казал.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          ...Или як тунинг на спирачките на Л200,примерно от новата Секвоя или Тундра....
          Ха ха ха, уби ме. На Тундрата спирачките са колкото гумата на Л200. По скоро тук значение има масата, колеята и от там и сцеплението с грунда. Имам три ремаркета от които последното натоварено стига и над 3.5т. Е 60ката го тегли, но спускането и спирането са не много лесни. С Хайлуксите съм теглил подобни по асфалт и мога да кажа, че дори и на асфалт си е приключение, а в гората не ми се мисли. За тая машина си иска "свински" пикап за да си сигурен. Или джипка. Проблема с пикапите при теглене е както каза Близнака неправилното разпределение празни. Ако ще е нещо леко по добре е джипка с як мотор. Иначе и на Витара да я закачиш все донякъде ще стигне, въпроса е докъде.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

По принцип тези машини са правени за теглене от трактор или камион,даже някои са с привод.Много зависи прехода по асфалт какъв е.Реално единственото което горе-долу отговаря на камиона са пикапите за американския пазар.Все пак щом има камион,не е ли по-рентабилно да му се направи теглич?
            M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от PajeroExtreme;2091826 в гората и то не гора а родопски джендем с около [B
              4 кубика дърва -което около 3 тона идва , на Л200 закачено не видях проблем[/B] .
              Една снимчица да имаш?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Аз доколкото знам 1 кубик дърва е към 400кг, но не претендирам за експертност. Качвал съм 5 кубика акация на ремаркето и можеше още. Иначе с моя пикап и 3 тонно ремарке съм карал около 3,5т товар(разпределен в ремаркето и багажника), като високите скорости(над 80км/ч) си бяха проблематични преди всичко заради ускоряването и заради стабилността на композицията(люлеене заради ямите по пътищата) При строителството на къщата, материалите(с изключение на един камион с прицеп за тухлите), кофража(по 3т на курс), дървенията - всичко с моята кола и ремаркето съм карал, при това в доста кална среда, че строителството си беше на къра и път нямаше. Ако въпросната клонотрошачка е до 2т собствено тегло, мисля че и еднотонен пикап ще може да я тегли. Преди време като избирах марка, проучванията показаха, че за теглещ автомобил в сегмента на 1т пикапи, модела като моя е без конкуренция, най-вече заради издръжливостта и лесното потегляне на баир(даже имаше някакво спечелено съревнование в Англия). Всъщност това беше една от основните причини да взема от този производител пикап. В края на краищата работата ни изисква редовно ползване на ремарке. Другото ми изискване беше за надеждност и икономичност. Засега вече 7,5г го потвърждава. С двуосно ремарке и 2т товар на дълъг път от Германия през Румъния до България колата ми гори 10/100 при 80-90км/ч. Луксозността и комфорта никога не ме е интересувал и не съм се водил по количеството "екстри". Ако по някаква причина избора падне върху 1т пикап, е силно препоръчително да е с 3л дизелов двигател.
                Тегленето на ремарке или друг прикачен инвентар е много полезно, но и отговорно, особенно при лоши пътища.
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

В ГОРАТА е темата,2 тона на всякакво време по пьтища или не в гората.

На пьтя и аз сьм си теглил дьлгия дизелов Патрол сьс Субару Джьсти на педя сняг и то до Симеоново,а с Нисана сьм теглил и Татра с ремарке доста над стандартните тонове / Чех с платформа лунапарк / ма идея сьм нямал това да е в гората и то постоянно.

2 тона в гората,е тук е балалайката,3 тона в гората на Л200 искам да ги видя,не постоянно,само ведньж ми стига,ако може и мокро да е,може без кал.Не се бьзикам,не се заяждам,не си правя майтап................но от моя скромен опит из горите нещо не ми се врьзват или килата или теглилото.

WebRep

currentVote

noRating
                  noWeight
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

И аз да изкажа мнение, имайки предвид скромния ми опит с пикапите и по-конкретно с Л200. Не знам какво имате предвид под горски пътища, но аз живея в Родопите и може би представите ми са други. Но по никакъв начин не мога да си представя Л200 да тегли тежест от 2 - тона по нашите горски пътища. Имайте предвид, че задницата на пикапите е много лека, с такъв товар и наклон просто нито ще се катери, нито ще може да се спусне това Л200 при положение, че собствената му маса е около 2 – тона(ако не се лъжа). А още повече при спускане и не дай си боже да е кално, задницата на пикапа веднага ще тръгне настрани, а си представете да има и река от едната страна на пътя. Нямам опит с американските пикапи, но със сигурност са далеч по-удачен вариант за такъв вид работа. Kолкото по-голям и тежък, толкова по-добре. А относно Тундрата на колегата, в случая проблема може би е, дали е прежалена достатъчно.
                    А и още нещо, колегата BENZBOSS е прав, тегленето по равен асфалтов път е доста по-различно от тегленето на товари из горите. Поздрави!!!
                    Кораб, стоящ на пристанището, е в безопасност, но НЕ за това са направени корабите...

0886023885

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X