Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избора на пикап...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избора на пикап...

Здравейте,
    Изправен съм пред дилемата "избор на работен пикап"...
    Ще се ползва за работа, теглене на машина из гората. Машината е с тегло да речем 1500-2000кг.
    Какво бихте препоръчали за тази работа. Гледам Л200 но не реших да се допитам до по знаещите
    Бюджета е малко ограничен за кола около 2000г, за това варианта с десен волан е приемлив.
    Благодаря,
    Поздрави.

От: Помощ при избора на пикап...

Какво ще тегли е доста важно.

Ако е леко-Хайлукс, Мазда=Рейнджър, Исузо, Навара.

Ако е тежко-Рам 2500нагоре, Ф2500 нагоре
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Виж кое по закон може да тегли 2.5 тона и после сложи още едни 30% на това или 50%,че си в гората.Това са едни 6000 по американския стандарт и отиваш на Ф250 и горница.

Мазда ше му носи резервната гума.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

пикап пък и за теглене само US
        dodge,ford,chevy.
        Pathfinder 4.0L

Коментар

На рейнджъра по книга му дават до 3,5 тона на фасвалт с ремарке със спирачки . Колко в гората ? Колкото ум в главата !
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от RIFLE Преглед на мнение
            пикап пък и за теглене само US
            dodge,ford,chevy.
            Титан
            Тундра
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Титан
              Тундра
              "Бюджета е малко ограничен за кола около 2000г"
              Pathfinder 4.0L

Коментар

"Бюджета е малко ограничен за кола около 2000г"
                И моя ма утре отивам да гледам още един 500 та това нищо не значи.

Ограничен до колко и за какво?А Тундрата и Титана са колкото Японски толкова и Американски,а за тегленето ги засечи с Форда да речем.Половината теглечи тук теглят с едно от тия.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

ok съгласен съм за теглене са хубави.Даже брадчеда в Бостън си взе Такума и е доволен,ама първо колегата търси нещо по бюджетно щом се заглежда и по коли с десен волан. А и ще влачи в гори,черни пътища и половината тундри едно,че идват скъпо, второ са на задно.
                  Ето това спшоред мен ще му е перфектно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1n8338
                  Даже мисля,че съм го виждал в маргела на ботевградско
                  Pathfinder 4.0L

Коментар

Аз цифра не видях,за ме скъпо за него евтино,а всяка такава тема с това трябва да почва.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

ok съгласен съм за теглене са хубави.Даже брадчеда в Бостън си взе Такума и е доволен,ама първо колегата търси нещо по бюджетно щом се заглежда и по коли с десен волан. А и ще влачи в гори,черни пътища и половината тундри едно,че идват скъпо, второ са на задно.
                      Ето това спшоред мен ще му е перфектно http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1n8338
                      Даже мисля,че съм го виждал в маргела на ботевградско

За гората и теглене трябва да е 2500HD/250HD най малко.Щото има и опция да си поръчаш 3500 комплектация с единични гуми отзад.Другото че за такъв тип задачи дизела е МНОГО по-добре.И задължително ел.спирачки на ремаркето.Да разхождаш за работа два тона из горските пътища не е майтап.А Такомата е доста слаба за това.От лятото търкаляме една та го знам от опит. Л-200 с такъв товар ще изкара един до два дни.А и такава тежест може и да го завлече в някое дере.И последно малките пикапчета не влизат в колеята на горските камиони а това вече найстина е проблем.Ако бюджета е нормален Шеви след това Форд и тн.Ако се търси работен чук без много екстри и тн. може и да се намери за цената на европейско пикапче средна хубост.В общото безпаричие и цените на горивата при нас този вид големи пикапи отиде при руската техника...само за специализирани задачи.
                      Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 03-01-13, 19:55.

Коментар

Благодаря за мненията
                        Бюджета може и да се увеличава... просто ни трябва машина която да върши работа.
                        Из английско ползват Л200 за дърпане на подобни машини (дробилки за дърва) но там "в гората" не е като тук "в гората"
                        Търсенето на джип донякъде е породено от това, че е доста вероятно машината да не може да се закачи на камиона защото е по висок...

п.п. Този шефролет подлежи ли на газифициране ?

Коментар

Дали няма да е добре да дадете още информация
                          Като: тая машина е на колела или се вози в ремарке?!? Какви разстояния трябва да се минават, само горски пътища ли са?!? ... и т.н.

'Щото ако е само за горско, дали няма да е добре да си намерите някое подходящо тракторче*
                          Вероятността да го счупите и да му вземете душата* мисля, ще е по-малка, а пък и силата им е да теглят.
                          Отделно тази дробилка (всъщност незнам дали за такова става на въпрос) с какво се захранва/задвижва
                          Един трактор може и да я върти*

Но пак да кажа, дай малко повече инфо.
                          Аз не се наемам да давам акъл, 'щот' не съм компетентен, ама тук има доста хора дето са по-наясно и ще кажат кое как.

Успех
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

А няма ли да излезе по-ефтино ако се направи коректор на височината та теглича на камиона? Или да се "наджипи" "дървояда"?
                            Пример - ей кат на тоз другар тук :

Коментар

Първоначално публикуван от amw Преглед на мнение
                              Благодаря за мненията
                              Бюджета може и да се увеличава... просто ни трябва машина която да върши работа.
                              Из английско ползват Л200 за дърпане на подобни машини (дробилки за дърва) но там "в гората" не е като тук "в гората"
                              Търсенето на джип донякъде е породено от това, че е доста вероятно машината да не може да се закачи на камиона защото е по висок...

п.п. Този шефролет подлежи ли на газифициране ?
                              Щом Л200 им върши работа това шеви с 5.3 мотор и с тея блокажи, ще го размята това ремарке из гората без да се замисли.Става да се газифицира защо не?Само че не при всеки газаджия щот това не е астра 1.4 а тук трябва малко по различен подход
                              Pathfinder 4.0L

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X