Обява

Свий
Няма добавени обяви.

молба за помощ за избор м/у гранд чероки или диско 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: молба за помощ за избор м/у гранд чероки или диско 2

благодаря за дискусията!доста интересна ми е.относно избора - продължавам да оглеждам 4.0 литровия.ще помоля колеги с такъв да споделят впечатленията си.реално какъв разход на газ да очаквам от него?4.7 ще ми дойде в повече като цяло.
    благодаря за мненията!
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
      ... продължавам да оглеждам 4.0 литровия.ще помоля колеги с такъв да споделят впечатленията си.реално какъв разход на газ да очаквам от него? ...
      С ГИ на магистрала (скорост около 130 на автопилот и включен климатик) - 14-16 л/100 км. На градско в София около 19 през лятото и до към 23-24 през зимата. Тези цифри обаче са доста относителни. На градско доста си зависи в кой град, колко и къде се кара. Стилът на каране също не е за пренебрегване. Моят далеч не е икономичен.

Имай предвид, че 4-литровият иде малко слабичък за това купе и това определено се усеща на баири, а също и при по-натоварена кола. Скоростната кутия, която върви с него, също не е връх на сладоледа.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-01-13, 00:12.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
        ................
        Доста по-безпроблемен от дизела Td5 на ЛР,с газифициране разхода ти на 100км измерен в пари,ще бъде по-евтин.
        .......................
        Я пак??? Може ли по-конкретно? Да речем при 1-ца безпроблемност на дизеловия петак, колко единици повече е по-безпроблемен бензиновия осмак? И примерче, ако може.
        И колега, отново ли сравняваме круши с моркови.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Приятелю, този раздел е точно за такива сравнения.....това му е смисъла, тук сравняваме всичко и си вадиме изводи дали това което сравняваме ни изкушава да си го купиме впоследствие, ползваме опита на колеги с такива круши или моркови и се консултираме взаимно, разсекретяваме всчкакви тайни в обслужването и разходите му, съвсем нормално е да се сравнява дори кон с кокошка.

За надеждността и безпроблемността на английските коли и конкретно на Ровърите.....всички знаят колко са безпроблемни, познавам много хора които изреваха от тази марка, един още се мъчи с дизелов Фрилендър, три дни кара и после една седмица на сервиз, има един сервиз в София който прави само Ровъри, като минавам покрай него все едни и същи висят, вероятно немогат да ги подкарат, всеки път се кръстя и се заклевам пред себе си никога да не поглеждам тази марка.

Та с осмака на JEEP ли да го сравнявам като надеждност че не схванах идеята, или ще ги състезаваме на пътя, може би дизела освен по-безпроблемен ще излезе дори малко по-бърз, за цената на поддръжката между дизел и бензин с газ да няма говорим, ааа може би зимата запалват по-безпроблемно и по-бързо тръгва парното, или е по-комфортен за возене, нещата са несравними.

Като претеглим всички плюсове и минуси, и като добавим че най-скъпото гориво нафтата от няколко дни има повишен акциз и стана още по-скъпа, аз бих избрал бензиново Гранд Чероки пред всеки дизелов англичанин, имам непоносимост към всякаква английска техника, предварително се извинявам ако съм засегнал някого, нищо лично.
          Последно редактирано от TOYO; 04-01-13, 09:43.
          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
            Приятелю, този раздел е точно за такива сравнения.....това му е смисъла, тук сравняваме всичко и си вадиме изводи дали това което сравняваме ни изкушава да си го купиме впоследствие, ползваме опита на колеги с такива круши или моркови и се консултираме взаимно, разсекретяваме всчкакви тайни в обслужването и разходите му, съвсем нормално е да се сравнява дори кон с кокошка.

За надеждността и безпроблемността на английските коли и конкретно на Ровърите.....всички знаят колко са безпроблемни, познавам много хора които изреваха от тази марка, има един сервиз в Люлин прави само Ровъри, като минавам покрай него винаги е затрупан и няма място за спиране пред него, всеки път се кръстя и се заклевам пред себе си никога да не поглеждам тази марка, та с осмака на JEEP ли да го сравнявам като надеждност че не схванах идеята, или ще ги състезаваме на пътя, може би дизела освен по-безпроблемен ще излезе дори малко по-бърз.
            Всъщност, идеята на подобни теми е хора с опит да го споделят. Само тава прави тези теми смислени, всичко друго е от типа: на съседката ми еди кой си казал, видях сервиза, прочее глупости.

За информация на колегата, пуснал темата, английските дизели, в това число и TD5, имат много добра репутация и са по принцип безпроблемни мотори.

Коментар

Eee колега ТОЙО! Тъкмо се зачетох за чупливите 4,7 осмаци. И за малко да повярвам, ако не беше написам тая глупост за Ровърите и сервиза им.
              И да те питам-пред сервиза на Ровър, БМВта ли трябва да има или Тойоти?

Сега сериозно-имам ТД5. Мошен ,икономичен, безпроблемен. Лесно се "пипа" електрониката, което позволява с леки движения мощноста да стане до 180кс.Всичките му дребни ,но важни подробности в поддръжката вече са добре известни в България.
              А Дискавъри 2 е последния Ровър с старата конструкция от 70те години, разбира се оптимизирана до макс. И затова става за сериозен офроуд.
              Последно редактирано от rusev; 04-01-13, 09:04.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Осмаците не са трошливи, а няколкото счупени такива доказват че всичко може да бъде счупено, ако не се поддържа и не му се сменя маслото по над 60 000км., както правят в Италия, и втория извод е че не бива да се търси възможно най-евтиното от италианския пазар.

Специално ТД5 наистина не съм имал такъв, може да е изключение или остров на стабилността, но като цяло марката Ровър никога неможе да бъде символ на здравина, при леките да не говориме че няма един без духнала гарнитура, а това че Дискавъри 2 става за сериозен оффроуд е хубаво нещо, но тук питащия няма такива изисквания, за мен бензиново Гранд Чероки на газ е по-разумния избор в случая, особено при тези цени на горивата..
                Последно редактирано от TOYO; 04-01-13, 10:00.
                TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

определено не ми трябва машина за тежък офроуд.просто ми харесват и двата автомобила.както казах и по рано ,шофирах гранд и ми хареса държанието му.поне за мен стабилна кола.на колега теракана като го карах ,то беше люляне то беше чудо.за жалост не мога да намеря диско да го пробвам.поне за сега де.иначе в гранда ми харесват гъделите темпомат и автопилот.гледам на снимки на диско на таблото от дясно има три бутона един над друг.на най-долния има символ "магистрала".какво ще рече тва?и как стои въпроса с темпомат при диското?че държа да има,а не съм сигурен че е серийно.
                  благодаря!
                  0888854582

Коментар

...за жалост не мога да намеря диско да го пробвам...
                    Имаме 2 Диско-2 Тд5, едното се продава.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153893
                    Възможен е тест драйв.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Към автора: Аз отскоро взех един гранд 4.7, като фаворита ми за 4х4 беше съвсем друг, но така или иначе най-вече заради цената взех това. Колата не е никак лоша, имам някаква база за сравнение, немога да я определя като феномен обаче. Автоматика не е "моята" скоростна кутия, най ме дразни: спирането - този 4.7 как бута; паркирането - с ръчни скорости съм доста по-бърз.
                      Върви много, харчи МНОГО, ако вземеш такава рано или късно ще сложиш газова или ще я продадеш.
                      Една от основните причини да се ориантирам към бензина не беше цената на дизела, а това, че при стар дизел на неизвестно много километри и лоша поддръжка, рано или късно ядеш дървото (и то от много посоки), доказано многократно, независимо дали някой си го признава или не. Така че според мен трябва да се замислиш дали това което си харесал не е в рискова група. Другото нещо е да избягаш от вече доказано проблемни агрегати със скъпо решими проблеми. Не на последно място, пълна проверка на колата и стабилна сума за застраховки, обслужване, гуми и непредвидени ремонти.
                      Аз лично бих погледнал и Land Cruiser 90 - по-скъп, но по-хубав!

Коментар

благодаря!определено ако взема гранд то ще е с газ.то и повечето така се продават втора ръка.макар че това е така при 4.7 повече май.при 4.0 има и с и без газ.ако се спра на гранд ще гледам определено да има и газ.спестяваш някой лев.
                        0888854582

Коментар

благодаря!определено ако взема гранд то ще е с газ.то и повечето така се продават втора ръка.макар че това е така при 4.7 повече май.при 4.0 има и с и без газ.ако се спра на гранд ще гледам определено да има и газ.спестяваш някой лев.
                          Мисля,че ако ще се кара на газ,най-добре е да се вземе автомобил без поставена уредба,т.е. да се търси такъв който не е каран на газ и след съответната профилактика да се избира и монтира АГУ. При Гранд-а,вероятно няма да е лесно,особено ако е каран в БГ.Разхода му е висок и почти всички са "газифицирани".Преди 1 година търсих Гранд с бензинов двигател около месец и не попаднах на нищо което да си заслужава-при 4 разгледани автомобила 3 бяха с АГУ от "гаражен" тип(като монтаж и работа на двигателя),а този който беше с "газов инжекцион" имаше някакъв проблем "по електрониката".

Коментар

благодаря!определено ако взема гранд то ще е с газ.........
                            ТираЖия и гаС си е класически пример за оксиморон. Никой не може да ме убеди в противното!
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

тираджия ама да беше с някой стар даф или ман.а са с тия компютри....то верно че едното колело се търкаля за теб ама не е квото беше.
                              а и оставам с впечатление че ако ще е дизел е по-добре да се хвърлям на диското.от друга страна гранда по ме кефи като визия.особенно интериора.абе бахти главоблъсканицата става.
                              и тенкю на всички дето пишат в темата ми.поздрави.
                              0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
                                Мисля,че ако ще се кара на газ,най-добре е да се вземе автомобил без поставена уредба,т.е. да се търси такъв който не е каран на газ и след съответната профилактика да се избира и монтира АГУ. При Гранд-а,вероятно няма да е лесно,особено ако е каран в БГ.Разхода му е висок и почти всички са "газифицирани".Преди 1 година търсих Гранд с бензинов двигател около месец и не попаднах на нищо което да си заслужава-при 4 разгледани автомобила 3 бяха с АГУ от "гаражен" тип(като монтаж и работа на двигателя),а този който беше с "газов инжекцион" имаше някакъв проблем "по електрониката".
                                Подкрепям!
                                Аз лично мислех да взема: 1 - да е с газ; 2 - да е с 16-ки, че имах гуми; 3 - да е в добро състояние - в смисъл не да е перфектен (не че има такива), но да не е пълна развалина (всъщност всички, които гредах преди моя бяха отчайващи); 4 - да е на добра цена (преди да се реша да взема такъв пред очите ми изчезнаха 2-3 бр. в добро състояние за нула време и на доста по-прилични цени от това което има в сайтовете - мобиле, карс, така че нямаше да взема някой добър, но на висока цена, просто изчаквах)
                                Като теглих чертата, разбрах, че няма как да стане това, затова взех: 1 - нов внос от Италия; 2 - с 17-ки джанти (каква ирония); 3 - без газ; 4 - на добра цена; 5 - изключително запазен (особено в сравнение с перлите, които бях гледал преди това)
                                Току що сложих газта след няколко дни ще имам и отзиви (исках даже метан, но не се намери и един човек или газаджия, който да каже ОК слагай/ме, всички викат: "по-добре недей, ще се прецакаш", като питам защо?, почват с теглото на бутилката и там стандартните работи, ако имаше поне един да беше казал "ЗА" сигурно щях да сложа, но може и да са били прави). Ако стигнеш до газта свиркай, че доста поразучих - да обменим опит!
                                Една от причините да успея да взема добър екземпляр беше бързата ми реакция (буквално на състезание за покупка, аз лично по принцип не си падам по изнасилените работи, но пък си е предизвикателство все пак). Бях направил заявка за бензинови грандове в мобиле и ми ги пращаха по мейла (т.е. на телефона), така че преди да пуснат снимките аз вече звънях, след като ги пуснаха - пътувах (беше в друг град и един приятел също голям фен на такива машини набързо отскочи да каже първи впечатения, после уреди сервиз и т.н. - за което много му благодаря) докато правех огледа, телефона на търговеца буквално прегря от звънене, даже още преди да му дам капарото изтри обявата и накрая ме пита "абе какво му е толкова уникалното на тоя джип, че ме побъркаха днес"!

Да допълня: взех точно това, което не исках да взимам (просто занимаването ми идваше в повече), не че съм недоволен постфактум!
                                Офф пак се сетих нещо: ако си от София можеш да минеш да видиш как върви този звяр, а аз посе ще те отърва от излишното гориво за печки!
                                Последно редактирано от noname12; 06-01-13, 10:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X