Обява

Свий
Няма добавени обяви.

молба за помощ за избор м/у гранд чероки или диско 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• молба за помощ за избор м/у гранд чероки или диско 2

здравейте!току що се регистрирах.молбата ми е да ми помогнете в избора.до сега съм карал само леки коли и камиони.в момента съм с нисан примера 1998г 150кс.нямам забележки към колата но от полвин година все повече ми се забива трънчето за "джип".харесаха ми двата автомобила от заглавието на темата ми.гранда е с 2.7 двигателя на мерцедес след 2004г а диското е ТД5 след 2003 с по-новите фарове.искам да е автоматик.няма да ги ползвам за тежък оффроуд.ходя за риба и на вилата която е в стара планина ботевградско.карах на един приятел чероки 2002 и ми хареса.принципно залитам по повечко коне.карах на един колега хюндай теракан.двг ми хареса но интериора и екстериора изобщо.диско съм карал точно 1км и не можах да придобия големи впечатления от двг.инак съм 50/50 между двата автомобила.от изчетеното оставам с впечатления че диското е по добро като цяло.черокито ме привлича с тия 163 к.с.и интериора ми допадна.от друга страна ТД5 е с по здрав двг ама може би ще ми дойде слабичък.имам още около 4 месеца за чудене.ще помоля ако може да обсъдите двата модела.
    благодаря предварително.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
    0888854582
    Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
    Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

От: молба за помощ за избор м/у гранд чероки или диско 2

Здавей колега и Честита Коледа, моите симпатии са към Диското. Това е многофункционолен и евтин за поддръжка автомобил особенно ако знаеш от къде да пазаруваш. Ако ти се стори слабичън еди чиптунинг го вдига до около 170кс.

Коментар

да,извинявам се!Честита Коледа на всички.
      0888854582

Коментар

За какво мислиш, че ще са ти малко конете?
        За 140 по магистрала? Извън пътя има значение въртящият момент. А на ТД5 е достатъчен за доста повече от това, което ще го правиш.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

по магистрала и сега не карам с повече от 130.притеснява ме единственно изпреварването когато ми се наложи.може би ми е и професионално изкривяване.тираджия сьм.като пробвах гранда останах доволен от ускорението като го настьпиш.ускорение колкото за едно изпреварване.при диското не знам как е.и още нещо се сетих.при диското има ли серийно темпомат както е при гранда?
          благодаря!
          0888854582

Коментар

За мен Гранд Чероки предлага по-голям комфорт
            Защо не погледнеш бензиновия двигател V8-4,7 след 2004г,а преди това и V8-5,2
            Раздатка Quadra Track
            Доста по-безпроблемен от дизела Td5 на ЛР,с газифициране разхода ти на 100км измерен в пари,ще бъде по-евтин.
            220к.с и 390Нм въртящ момент-повече от достатъчни.
            Cherokee WJ 4.0L- NP242
            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Един глас за Диското по голям вътрешен обем,евтини части,приличен разход даже има такива с 7 седалки(фабрично)които се прибират много елегантно,но гледай да е след 2003г

Коментар

В работата имаме такова диско и черокита XJ.чесно да си кажа черокито ми е по удобно отвсякъде.Плюса на дискавърито е,че в як офроуд е по добро къде сме го катерили не е изтина.А и е по идиотоустойчивоне съм карал кола с по идиодски скорости,ако не си му свикнал хиркат на всяка предавка,а и е по тегаво в града с него.
                Та и моя съвет е гранда ама в8 звука е уникален конете и нютоните са ти в бонус с един ГИ става поносим разхода.
                Последно редактирано от RIFLE; 28-12-12, 19:11.
                Pathfinder 4.0L

Коментар

В работата имаме такова диско и черокита XJ.чесно да си кажа черокито ми е по удобно отвсякъде.Плюса на дикавърито е,че в як офроуд е по добро къде сме го катрили не е изтина.А и е по идиотоустойчивоне съм карал кола с по идиодски скорости,ако не си му свикнал хиркат на всяка предавка.
                  Та и моя съвет е гранда ама в8 звука е уникален конете и нютоните са ти в бонус с един ГИ става поносим разхода.
                  Pathfinder 4.0L

Коментар

разглеждам и бензинов гранд с 4.0 литровия двг.около 2004та.вярно че с газова кат сметнеш излиза даже по-малък разхода отколкото ми лапа сега примерата.11/100 градско.а и този 4.0 литров е по безпроблемен доколкото разбирам от прочетеното тук.
                    0888854582

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
                      разглеждам и бензинов гранд с 4.0 литровия двг.около 2004та.вярно че с газова кат сметнеш излиза даже по-малък разхода отколкото ми лапа сега примерата.11/100 градско.а и този 4.0 литров е по безпроблемен доколкото разбирам от прочетеното тук.
                      +1

Коментар

Наистина редовия шестак с 4.0 литра е по-безпроблемен, карал съм такива WJ и си върви доста прилично, за съжаление 4.0 л. харчи почти колкото 4.7 V8, с няколко литра разлика, което е към 10% при разходи около и над 20 на 100 , осмака естествено върви значително по-добре и звука е заразителен, но за осмак задължително трябва да имаш добри финансови възможности, не само заради разхода а по ред други причини които изникват впоследстви.

Около мен има доста осмаци на приятели и колеги, само WJ 4.7 1999-2000г. предимно внесени от Италия и подбирани с възможно най-ниска покупна цена, те ме заразиха да купя такава кола ( моята беше с възможно най-скъпата покупна цена на пазара), за съжаление на повечето ми приятели се счупиха моторите и минаха през основен ремонт който изобщо не е евтин, само гарнитурите са над 500 лева, труд поне 700-800 и т.н..

Дали се счупиха защото са гледани лошо в Италия, или тук им дойде много юркането незнам, повреждат едно и също бутало което се намира пред жабката, някой спират да качват масло към разпределителните валове а коляновия си има налягане и т.н., аз продължавам да вярвам че този осмак е много здрав дуракоустойчив мотор, но явно всеки един мотор може да бъде счупен, така че избирай внимателно и си прецени риска и възможностите, избора е съвсем прост - душата в рая и майната им на парите.......или по-предвидим компромис !!!
                        Последно редактирано от TOYO; 03-01-13, 08:04.
                        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                          .....повреждат едно и също бутало което се намира пред жабката, някой спират да качват масло към разпределителните валове а коляновия си има налягане и т.н.,......
                          Я разкажи че ми стана интересно......Колко счупени двигателя има, кой и къде ги прави, че имам един с течащо отзад масло (задния край на главата от към пътника) немога да го локализирам с камерата, и ще се налага разглобяване.....
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Я разкажи че ми стана интересно......Колко счупени двигателя има ....
                            И на мен ми стана интересно ....
                            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

В момента се ремонтира един 4.7 на колегата ми, преди месец на извънградско започва да трака странно откъм главата, държи си налягането на маслото, върви но един цилиндър липсва и остава на 7 цилиндъра, качват го веднага на репатрак и се връща в София, другия 4.7 скоро го правиха, на мой приятел Иван Христов от Газкомерс, дядо Владо го познава, и двете коли се правят при монтьорите зад кукления театър на Заимов.

След разглобяване джипката на колегата се оказва че едно бутало е заминало ( точно това пред жабката), ризата също е за смяна, разпределителния вал е останал сух без масло и е изял леглата, имаше нужда от наваряване, бор или бош щанга ( нещо ми се губи точното име) която прави ново легло за разпределителния вал в наварената глава, шлайф на двете глави, гумички на клапаните, всички гарнитури, нови вериги с колела и обтегачи, нови лагери на коляновия вал, сегменти незнам дали сменяха, нови свещи, масло и филтър, всичко се поръчва от USA със сериозно чакане, и разбира се труд който си е доста като обем, абе скъпичко си е особено ако го сглобяваш качествено с идеята да продължиш да го ползваш.
                              Последно редактирано от TOYO; 03-01-13, 19:46.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X