Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наумил съм да си купя Toyota Land Cruiser 80 4.2 diesel

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Наумил съм да си купя Toyota Land Cruiser 80 4.2 diesel

проблема с синхронизаторите често срещан при ръчните кутии доколкото разбрах!Но е поправим,всиечко е заради мощния двигател и големия въртящ момент.Много добре ми е ясно какво е парт тайм и фул тайм....въпроса е за конкретния модел смисъл това като екстра ли е или просто е такава модификацията и дали се различава от стандартната фул тайм версия!?
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Това е просто модификация. Раздатката е различна, предния мост може да е с или без хъбове.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Това е просто модификация. Раздатката е различна, предния мост може да е с или без хъбове.
        Благодаря!Винаги съм зачитал твоите мнения за Toyota Land Cruiser

Коментар

Re: Наумил съм да си купя Toyota Land Cruiser 80 4.2 diesel

Аз не съм карал с атмосферния дизел, но не и ли малее? Как се изпреварва и т.н.?
          Ослушай се за виене от предния диф, за скоростите са написали, не трябва да има ръжди, отделно си я прегледай като всеки друг джип и очите на 4, защото доста от частите са скъпи. Провери за луфт в механизъма за регулиране на кормилната колона/ако има такъв/ и дали не се клатят стъклата на страничните огледала/това е пипкаво за оправяне/.

Относно дали моделът е хубав - това е единствената кола, която няма да продам
          "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Наумил съм да си купя Toyota Land Cruiser 80 4.2 diesel

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
            ... не трябва да има ръжди...
            До колкото знам всички шасита са фабрично поцинковани и наистина не би трябвало да има ръжди там. Мойта е като от завода Ти си я рагледай обстойно обаче, че не се знае дали някой гений не е пипал Ако по ламарините има ръжди са бели кахъри.Абе много си е готина 80-ката. Слабите места нали се сещаш колко са слаби.Ревизирай и подмени каквото има нужда като я вземеш и както ще си я ползваш за софт бебевоз едвали някога пак ще се наложи да и правиш нещо.И не е толкова скъпа подръжката.
            П.П. Много ми харесва, че пали на 24в, а инсталацията е на 12в

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
              ... но не и ли малее? Как се изпреварва и т.н.?
              Ееееее, вярно, че тръгвам на 2-ра, ама не е камион все пак И е доста по- динамична от малките и сестрички с 2ЛТ примерно.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                Ееееее, вярно, че тръгвам на 2-ра, ама не е камион все пак И е доста по- динамична от малките и сестрички с 2ЛТ примерно.
                Моята винаги тръгвах на първа и после няква произволна скорост ръчках и си вървеше еднакво

Ама динамикаааа, таратанци
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Моята винаги тръгвах на първа и после няква произволна скорост ръчках и си вървеше еднакво

Ама динамикаааа, таратанци
                  За динамика и кушии си има едни други коли....високи към 7-8 см.от пътя.....

Коментар

По-хубава от тази на Яро не съм виждал - поне на живо.
                    Не съм сигурен дали се продаде, но ди струва всеки лев, защото последващите разходи за сервизиране, а и много, много повече от това са направени, при това грамотно и иска само каране.
                    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                    ... turn on your A/С !

Коментар

Митко, продадох я отдавна.

Коментар

4200 дизел ,Парт тайм ,Хейви дюти мостове без блокажи....отзад с две врати някакво военно чудо

Коментар

Колега, като ще даваш пари купи си хубава 80тка.
                          Дизел с турбо, 24 клапана, автомат, фултайм, след 96-7 с новото табло. Това е задължителното. А аз бих потърсил към предишното да има и два блокажа, автоматичен блокаж на раздатката, кожа и климатроник поне един.

Това дето си намерил е подобие на 80тка. Мотора с 130коня и 340Нм направо пръщи от мощност...без екстри...зарежи я! Хеви дути мостове аз не знам да има-всички са еднакви. Не вервай, че върви много и гори малко. С тва чудо всяко изпреварване ще го планираш като военна операция.

Не мисля, че е трудно да се намери такава Тойота. Ааа и от бензина бягай!!!
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

бе има си климатик....аз съм се зарекал че кола дето се командва от компютър и не се ремонтирва с гаечен ключ а с лаптоп няма да си купя.....мое мнение!
                            Тая ще я гледам и ще мисля,кво като не е турбинирана пак си има задоволителен въртящ момент,а турбо китове има много...е струват колкото половин тойота ама....!

Коментар

Всичко зависи от цената - като гледам в Мобиле какви пари се търсят за 15-20 годишни баби "хубавици", бих предпочел за тия пари нов Ховър от магазина с гаранция.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                Колега, като ще даваш пари купи си хубава 80тка.
                                Дизел с турбо, 24 клапана, автомат, фултайм, след 96-7 с новото табло. Това е задължителното. А аз бих потърсил към предишното да има и два блокажа, автоматичен блокаж на раздатката, кожа и климатроник поне един.

Това дето си намерил е подобие на 80тка. Мотора с 130коня и 340Нм направо пръщи от мощност...без екстри...зарежи я! Хеви дути мостове аз не знам да има-всички са еднакви. Не вервай, че върви много и гори малко. С тва чудо всяко изпреварване ще го планираш като военна операция.

Не мисля, че е трудно да се намери такава Тойота. Ааа и от бензина бягай!!!
                                Баце, всичко е въпрос на вкус! Карах тази дето беше твоя от Пловдив до София.Не е мойто возило Екстрите и таблата само съсипват идеята на 80-ката. Та както казах си е въпрос на вкус А, и останах изумен колко нЕма пауър.Така де, очаквах много повече. Не бях карал такава до догава. Ама и от тогава не съм. Не ме кефи Искам да си ми боботи дизелчето, да си крузя с него.....За разхода на гориво съм написал самата истина! Засичам я на всяко пълнене.София-Пловдив с 90-100км/ч дори падна до 9/100...73-ките със същия мотор си горят 10 в града(справка Румбата). А на дълго....натоварен като за експедиция стигна до Одеса с един резервоар, а зареди в София.

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                                бе има си климатик....аз съм се зарекал че кола дето се командва от компютър и не се ремонтирва с гаечен ключ а с лаптоп няма да си купя.....мое мнение!
                                Тая ще я гледам и ще мисля,кво като не е турбинирана пак си има задоволителен въртящ момент,а турбо китове има много...е струват колкото половин тойота ама....!
                                Хапчелютно си прав за компокомандването И ти я вземи, покарай я малко и ако ти е немощна си я ъпгрейдвай. Това па е най-лесното

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Всичко зависи от цената - като гледам в Мобиле какви пари се търсят за 15-20 годишни баби "хубавици", бих предпочел за тия пари нов Ховър от магазина с гаранция.
                                Напротив колега! Нищо не зависи от цената! Всичко е състояние на духа! Поне при тези коли е така....Продадох автомобил 2008г за да си купя '96 80-ка
                                Последно редактирано от goshko-loshko; 26-11-12, 22:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X