Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за джип за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за джип за лов

Напълно съм съгласен с горното мнение. Едва ли има друго хоби, което е толкова тясно свързано с тежкия офроуд както лова. Правилния джип за лов би трябвало да е почти траялка и не виждам как това може да е карачейка за 1500 лв. или пък някое повдигнато 4х4 комби.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      ... Правилния джип за лов би трябвало да е почти траялка и не виждам как това може да е карачейка за 1500 лв. или пък някое повдигнато 4х4 комби.
      Нали знаеш, че един от определящите фактори за проходимостта е доколко ти свиди машинката
      Въпреки рекламите на Рейнджа (помните - единствената кола, с която ... лов...опера...) едно е да се бухнеш в някое весело препятствие с детевоза, друго е със специално прежалена за целта машина - независимо за 1500 или 15000 за 150000 лева.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Според мен има голямо значение и къде ще се ходи на лов - например в селото на жена ми до Пазарджик няма гори и спокойно може и с хубав джип или по-висока лека кола... Други райони са с други условия (гори, коловози от дърварските камиони и т.н.)... То по тая логика най-добре да се ходи пеш с гумени ботуши и ватенка, че ловджийските обувки и дрехи са скъпи...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е, то верно е най-добре да се ходи на лов пеш ... ама иска ходене. До скоро като нямаше джипки, все едно всички с москвичите ходеха вдън гори тилилейски... 'айде стига. Ясно е за какво става дума, от там нататък е въпрос на лични предпочитания.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Нали знаеш, че един от определящите фактори за проходимостта е доколко ти свиди машинката
            Въпреки рекламите на Рейнджа (помните - единствената кола, с която ... лов...опера...) едно е да се бухнеш в някое весело препятствие с детевоза, друго е със специално прежалена за целта машина - независимо за 1500 или 15000 за 150000 лева.
            Така е, но прежалването е част от играта дори за разходкаджиите, а какво остава за ловджилъка.

Коментар

Сега ако трябваше да купувам джип за лов и недалечни возения , бих си взел дизеловата Витара / с френския двигател/ , хубави гуми и цялостно обслужване и ... гората.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                Напълно съм съгласен с горното мнение. Едва ли има друго хоби, което е толкова тясно свързано с тежкия офроуд както лова. Правилния джип за лов би трябвало да е почти траялка и не виждам как това може да е карачейка за 1500 лв. или пък някое повдигнато 4х4 комби.
                Интересно ми е кой ловен район ( на коя дружинка) е толкова тежък, че да трябва толкова подготвен джип.
                Всеки джип 4х4 с бавни, и още по-добре с ЛСД и лебедка е достатъчен.
                Много хора преувеличават ролята на "големите възможности" на еди кой си джип.
                Да не говорим, че има толкова ловци с уникални джипове, но до уникалните им възможности опират веднъж годишно.
                Просто повечето не са "на ти " с истинските възможности на джипа.
                Като първи джип - да си вземе един , който му е на сърце.
                Да го "помачка" , да го опознае и като натрупа "черни, офроуд" километри - едва тогава може да избере правилния.

Първоначално публикуван от sim43 Преглед на мнение
                Тази тема бе разисквана наскоро и в крайна сметка се разбра ,че джипа за лов си е само за лов.Тези хубави ловни излети с Диско Тд5, които ги гледаме по Хоби ТВ из равнините на Северна България само създават невярна представа за реалния лов.Присъединявам се към мнението на Veselinv ,че
                Диското за горски лов не става.Същото се отнася и за Черокито /имам такова/.Прекалено луксозни са и скъпи да поддръжка.Аз също много се вълнувам от тази тема. Черокито ми е слабост , а ЛК и Г-то непостижими и също не си струва да ги прежалиш за гората.Имах и Терано 2 ,което като че ли по-ставаше за гората.Залитах и по ФронтераА с Исузу 2.8.При нас много добре се представят Самурая,Витарите и Ферозите и преобладават, като ловни джипове. Не е лесно човек да се добере до най-правилният вариант.Няма точна формула за избор.Всичко е много относително.

Не споделям такива обобщения. Всичко е въпрос на финансови възможности.
                Поради тази причина преобладават изброените.
                А не заради по-добра проходимост. Има Витари по 4000 лева, както и ТЛК, Диско и Чероки по толкова.
                Разхода на гориво е друг въпрос. Пак финансов.
                Последно редактирано от bgbul; 20-11-12, 19:28.

Коментар

Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
                  Сега ако трябваше да купувам джип за лов и недалечни возения , бих си взел дизеловата Витара / с френския двигател/ , хубави гуми и цялостно обслужване и ... гората.
                  Този вариант, но къса база и може би с Мазда двигател , като че ли и на мен ми допада.Откъде обаче да се добереш до свестен екземпляр?
                  Все пак въпросът опира до прежалване,както правилно отбелязва колегата elbgt.

Коментар

По - ласкаво се изказват за френския дизел , досега всичките ми джипки са били ,,италианки'' и не съм имал проблеми ...
                    Изборът - набелязваш няколко броя , кратка обиколка и ...

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      Интересно ми е кой ловен район ( на коя дружинка) е толкова тежък, че да трябва толкова подготвен джип.
                      Ако представите ти за офроуд са да се возиш по пътищата на горското те разбирам напълно и съм съгласен че и с Кайен става. В този сисъл аз визирам който и да ловен район стига "офроуда" да не се изразява само в движение по пътищата на горското, а да се кара истински офроуд, сиреч да се движиш "натам". Това "натам" означава посока и цел без значение дали има път и дали някой е минавал преди теб. Та на такива места съм се нагледал на безпомощността на "джипове подходящи за лов". Особено в мокро или снежно време.
                      Последно редактирано от elbgt; 20-11-12, 20:27.

Коментар

Не споделям такива обобщения. Всичко е въпрос на финансови възможности.
                        Поради тази причина преобладават изброените.
                        А не заради по-добра проходимост. Има Витари по 4000 лева, както и ТЛК, Диско и Чероки по толкова.
                        Разхода на гориво е друг въпрос. Пак финансов./bgbul/

Това да не приемате други мнения не означава,че точно Вашето е най-правилно и меродавно.Мисля, че всеки има право да сподели собственият си опит с цел да помогне,а не да се заяжда.Не съм правил "обобщения",че това са най-добрите варианти,а напротив ако сте прочели внимателно написаното естествено има и много по-добри такива, но доста финансово не изгодни.В нашият ловен район се използват най-много тези марки джипове.При Вас/ако разбира се сте ловец/ може да е съвсем друго , както отбелязват и много от другите колеги.
                        Искам да разбера също, къде ги има тези ТЛК-та по 4000лв.?
                        Привет!
                        Последно редактирано от sim43; 20-11-12, 22:50.

Коментар

Това да не приемате други мнения не означава,че точно Вашето е най-правилно и меродавно............
                          Искам да разбера също, къде ги има тези ТЛК-та по 4000лв?
                          Привет!
                          Извинявай!
                          Не съм искал да налагам мнение. Сори!
                          Идеята ми за ловуването е (аз не съм ловец, но това не ме прави човек , който ходи по-малко в гората)- да се придвижите до ловния район без да вдигнете животните с офроуд изпълнения. Така си мисля. Не съм спец.
                          За това попитах за кой ловен район става въпрос?
                          Има един ловен район дето се ходи САМО с истински джипове. Другите ходят пеша по пътеката (пряка).
                          Джипа ходи за да прибере месото.
                          Е - понякога се събират и няколко джипа.
                          Ловния район е около х. Глиган - над Бачково (по пряка пътека) и под Бяла черква (по горски път за джип).
                          Това само за Пловдивчани и сие.

Относно ТЛК за 4000 лв - има ги. Доста са. Не мисля, че аз трябва да казвам къде .
                          През мен са минали няколко. Купувал съм ги под 4000 . Дори с климатик и ЛСД.
                          Друг е въпроса "за колко съм ги продавал" ?
                          Нека да не разваляме темата с подобни отклонения.
                          Последно редактирано от bgbul; 22-11-12, 20:43.

Коментар

Благодаря! И аз се извинявам bgbul,ако с нещо съм прекалил.Просто споделих, как стоят нещата в нашата дружинка от ловна гледна точка.По-точно:1-Самурай,
                            5-Ферози,4-Витари,2-Черокита,1-Азия,1-Нива и 1-Фронтера.
                            Що се касае до мечтата на всеки за ТЛК моите поздравления .Това значи си спец в тази насока.Браво!

Коментар

Благодаря! И аз се извинявам bgbul,ако с нещо съм прекалил.Просто споделих, как стоят нещата в нашата дружинка от ловна гледна точка.По-точно:1-Самурай,
                              5-Ферози,4-Витари,2-Черокита,1-Азия,1-Нива и 1-Фронтера.
                              Що се касае до мечтата на всеки за ТЛК моите поздравления .Това значи си спец в тази насока.Браво!
                              НЕ съм! Пак недоразумение. Ще има многословие......по мой адрес.
                              И аз се бях вързал на тази мечта - ТЛК. Осъществих я, но после разбрах друго и само осъществявам чужди мечти.
                              Но - да не разваляме темата.
                              Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X