Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за джип за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за джип за лов

Здравейте, от тази година съм ловджийка, и искам да си закупя джип. Спряла съм се на Ланд Роувър Дискавъри 2.5 ТD. Все още се чудя дали да е Дискавъри 1 или Дискавъри 2. Разхода на гориво вярно ли е че бил 8-10/100км. Освен за лов, искам да го ползвам и за из града, и за по-дълги разстояния, да возя и децата. Но съм водена основно да бъде проходим, за да мога по лесно да се придвижвам в пресечена местност. . Ще се радвам, ако искажете мнение. Благодаря
    Последно редактирано от CarTest™; 12-11-12, 13:45. Причина: Рекламен линк

От: Мнение за джип за лов

Преди година и аз зададох същия въпрос.
    Преди 2 години пък си бях купил (вече) Гранд Чероки. В началото (почти целия сезон) ходих с него на лов. На пролетта, обаче боята изглеждаше направо зле. Да не говорим, че до лятото от най-неочаквани места все още излизаха парчета вкаменена кал, клони и баластра... На практика съм го пребоядисал и/или пастирал целия. Това лято си купих едно Паджеро I, за 1000 лева, с което да ходя само на лов. Няма регистрация, намаше и таван, никоя от екстрите в купето (освен парното) не работи. В гората, обаче е перфектен. Не се притеснявам, че минавам през коловози, през угар или паднали клони. Не се чудя дали да кача кучкарите заедно с кучетата. Товаря и царевица за подхранка, брадви, дъски, прасета (гръмнати) и т.н. Това е само защото ловната количка (както й вика сина ми) е само за това.
    Дискавъри 2 2,5 ТД е хубав автомобил за из града, за разходки и т.н. Разхода от 8 е малко трудно, но 10 е съвсем реално достижим. Теоретично и ти като мен може да походиш малко с него на лов, но едва ли ще свикнеш с пронизителното пищене на трънаците по боята. Първия път, след като се окопаеш в някое заблатено място и дойдат текезарките да те дърпат пък ще разбереш, че Диското е малко... (поне според мен) големичко за у гората. Освен това ще ти направи впечатление, че гумите, с които се движиш по нормалния път хич не са подходящи за калта и камънака. Ще прозреш и други неща и може би ще стигнеш до извода, до който стигнах и аз:
    Семейната кола си е семейна кола (Диското и Черока са много добри)
    Колата за лов, обаче трябва да си е кола за лов.
    Една добра насока може да е и това да видиш с какви коли ходят в гората колегите ти в дружинката, в която ще ловуваш. Най-вероятно хората вече са медитирали по този въпрос и са намерили решението му.
    Може да се окаже, че ще е по-добре да вземеш евтино, непретрециозно, но сигурно возило за в гората (не задължително дизел). А може и наистина варианта за комбинирана кола - семейна + горска да се окаже възможен.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Мерси за отговора, точно в нашата дружинка видях едно Дискавъри как върви по баирите и деретата и затова се спрях на него. Наистина търся съчетание на горска и семейна кола

Коментар

Много истина има в казаното от Veselinv, а и много "юзър френдли" поднесено. При мен колите са различни, но принципа е същия. В гората съм с къса Тойота Ленд Круизер, която ползвам за да ходя на риба. И аз медитирах за да стигна до правилния извод какво ми трябва за моя случай
        Toyota Land Cruiser BJ70 1985
        Lexus LS430

Коментар

Момчета, нали не мислите дамата да я качите в джипка за 1000 лв.. Все пак дискаварито има някакъв комфорт.
          Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
          0879076007 Жельо

Коментар

И ужасяващи свесове. Най-вече задния...
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от goldi81 Преглед на мнение
              Здравейте, от тази година съм ловджийка, и искам да си закупя джип. Спряла съм се на Ланд Роувър Дискавъри 2.5 ТD. Все още се чудя дали да е Дискавъри 1 или Дискавъри 2. Разхода на гориво вярно ли е че бил 8-10/100км. Освен за лов, искам да го ползвам и за из града, и за по-дълги разстояния, да возя и децата. Но съм водена основно да бъде проходим, за да мога по лесно да се придвижвам в пресечена местност. . Ще се радвам, ако искажете мнение. Благодаря
              Намалял съм напоследък драстично ловните излети,но бих ти препоръчал 4Х4 машина ,която няма да да ти е жал да "лашкаш" по горите. В моята дружинка са само Ниви и Сузуки Витара. Даже си стоят на село през сезона. Когато имах Фронтера и аз така си мислех ..ще си я ползвам в града и в гората...Ама след първият излет в "къра" като се върнах надран и очукан си промених мнението. Тук нещата опират до това какво може да си позволиш...Най добрият вариант си е джип само за "извън пътя" с евтина поддръжка...
              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                И ужасяващи свесове. Най-вече задния...
                ???

Коментар

Диското е добър джип за лов,избора ти не е никак лош.Но разход от 8/100........само по асфалта,в гората се мери разхода на час.Ако попаднеш на читав екземпляр няма да съжаляваш въобще.Най напред трябва да се примириш с мисълта че караш камион,после като му свикнеш си е един много приятен автомобил за в гората и извън нея.Ако те влече по екстремното каране, там си има разни доработки и то не много скъпи и си ти.Аз още не съм заразен от "болеста" Ленд Ровер но натам вървят нещата.Успех в избора!
                  п.п. А забравих да кажа че, е с фул тайм раздатка т.е. може да се кара по всички терени на 4х4 има и блокаж на междинният диф и си става класически парт тайм.Това за Диско-1 2,5тди
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

???
                    Т. нар. "свес" е максималния ъгъл на наклон в градуси, който може да "атакува" предната или задната част на автомобила, без да опре. В случая на Чероки-то е 40 градуса отпред и 32,1 градуса отзад.

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

... Наистина търся съчетание на горска и семейна кола
                      Практиката е показала, че това е много трудно постижимо. Особено, ако става въпрос за единствена кола. Гумите, с които ще върви най-добре в гората, не са особено подходящи за каране в града, а в дадени ситуации могат да бъдат и направо опасни. Наличието на 2 комплекта и смяната им преди/след всеки излет в гората е вариант, който обаче много бързо започва да тежи, а мисля, че няма и да е много подходящ за жена.

Обикновено хората държат на приличния външен вид на семейната кола, а карането в гората е силно противопоказно в това отношение и често води до поражения, като най-леките от тях са надраната боя ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Още нещо важно-ловната джипка трябва да може да се мие с маркуча отвътре,т.е никакви мокети.Тогава някак си се изключва опцията за каране в града. Разход 8/100 Дискавърито ( а и който и да е друг ,,джип'' от този клас) може да ти даде само по надолнище и попътен вятър.10/100 е типичния смесен разход. Горското е на час...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
                          Момчета, нали не мислите дамата да я качите в джипка за 1000 лв.. Все пак дискаварито има някакъв комфорт.
                          В никакъв случай. Просто се опитваме да обясним непрактичността на идеята да влезеш с хубави/стилни/елегантни кожени ботуши с висок ток в гората и да очакваш на другия ден да минеш с тях по Витошка(разбирай, да имат естетичен външен вид). Просто за в гората си трябват ботуши за в гората. А цената(и комфорт...) им може да не отстъпва на тия за разходка по Витошка
                          Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                          Lexus LS430

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                            Това лято си купих едно Паджеро I, за 1000 лева, с което да ходя само на лов. Няма регистрация, намаше и таван, никоя от екстрите в купето (освен парното) не работи.
                            И колега как се предвижваш с нередовен джип до гората?Нямаш ли проблем с полицаите за документите?

Коментар

Мерси за мненията, а искам да попитам има ли разлика в двигателите TDI и TD5, защото гледам две Дискавърита, и на едното пише TDI на другото TD5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X