Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за джип за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за джип за лов

Първоначално публикуван от Garminn Преглед на мнение
    И колега как се предвижваш с нередовен джип до гората?Нямаш ли проблем с полицаите за документите?
    Не само аз нямам. Къщата ми е на края на селото и на практика се движа само по черни пътища между нивите, по сечищата и в гората. Те не са от националната или общинка или каквато и да била пътна мрежа, която подлежи на контрол от КАТ. Повечето колеги, които са като мен - с джипки САМО за лов не поддържат регистрации. Това спестява разходите по застраховки, винетки, данъци и т.н. Е - има си известни недостатъци, но те са пренебражими поне според мен.
    Това малко размива темата, но пък в случая на goldi81 може и да се получи като при мен.
    От друга страна - ако ловния район не е прекалено горски (горе споменава само баири и дерета) може и една кола да върши работа. В края на краищата даже някой ден да се убеди, че си има нужда от отделна кола за лов, Диското ще си остане една добра придобивка.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от goldi81 Преглед на мнение
      Мерси за мненията, а искам да попитам има ли разлика в двигателите TDI и TD5, защото гледам две Дискавърита, и на едното пише TDI на другото TD5
      Виж, за такива фундаментални (обективни) въпроси отговор може много лесно да се намери в интернет.
      Например тук.
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

У дома имаме 2 коли Диско-ІІ Тд5, по една за жена ми и за мене. Караме си ги и в София, и в гората, която ни оставя "скъпи" спомени - за сега само надраскан лак, но винаги може и повече....
        п.п. Едната се продава http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153893
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

И аз да се обадя, въпреки, че не съм ловец, но обичам да обикалям из горите и т.н.

Относно LR Discovery 2 -преди няколко години търсихме джип за мой приятел на Горубляне.
          Имаше прилични на вид Discovery -та под 10гони, на подозрително нисики цени (около 10000 лв) за толкова масивно изглеждащи и запазени джипове. Докато се колебаехме какво да правим в Ауто Билд излезе една доста неприятна статия за тези джипове втора ръка, на примамливо ниски цени. Цитирам по памет - течове от люка и вратите и другата стъклария, повреди в скоростната кутия, компютърно управляваното окачване, алармата, която се влияе от излъчвателите на вратите на супер маркетите - може да се наложи да бутате и др. Заключението - кола за колекционери. Това не важи за предходните и следващите модели на LR Discovery, които наистина са добри.

Разбира се кола, минала през двама -трима собственици може да е показала всички дефекти и те вече да са отстранени. Но добре е човек да има едно на ум.

Относно боята - карам едина доста лъскава Г-класа и всяко стържене на клони, все едно че ми пилят зъбите. По таз причина нося брадва, трион и мачете. От мачетето получавам мускулна треска. Определено не е работа за жена.

Струва ми се, че има компромисен вариант. Обикновено в гората се движим по някакви просеки, с определена ширина.
          Ако колата е по-малка от обичайните размери то може да се окаже, че ще минава без да се дере много боята.

Струва ми се, че Сузуки Джимни отговаря на това изискване. Ако действително е наследник на Самурая то става дума за истински джип, с здрава ходова част - цели мостове които като правило са по-здрави от независимото окачване.
          Колата е малка, но ще събере две деца или раница и пушка. В града се провира на всякъде и вероятно добре се справя с бордюрите. Разхода едва ли е повече от 8-9 литра бензин на градско.
          Проблемът е, че май са скъпи - на цена Дискъвъри и на всичкото отгоре редки. Но добре е да се провери в интернет.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-11-12, 13:56. Причина: mobile.bg

Коментар

Днес ходих да гледам едно Дискавъри 1998 г в Шумен, уж беше перфектно, а се оказа не съвсем така. Другата седмица ще отидем до София, че там поне има избор, Дискавъри 2 от коя година започват?

Коментар

1999. На задния капак, отляво пише Series II, а отдясно - Td5
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С9.jpg
Прегледи:1
Размер:116.2 КБ
ID:5424988Натиснете снимката за да я уголемите

Име:С10.jpg
Прегледи:1
Размер:109.8 КБ
ID:5424989
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Това с джипа за 1000лв е интересно решение, ама къде се намират такива в движение? Имам предвид "движение" не, защото не им работи ръчната спирачка, а такива които 10 пъти като тръгнеш на лов, поне 8-9 пъти да успееш да излезеш от селото

Не видях да пише нещо за бюджет, но ако се търси унивелсално МПС, в което да се возят и децата и т.н., тогава наблегнете на предимствата в ежедневната употреба - в лова, който е не повече от 10 дни годишно по-лесно се правят компромиси (500м се минават пеша за 5-6 минути или за 2-3 часа с джипа - имате право на избор)...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  Това с джипа за 1000лв е интересно решение, ама къде се намират такива в движение? Имам предвид ...
                  В интерес на истината - намират се. 1000-1500 цена на покупката, обикновено и още малко (в границите на разумното) за достигане на някаква надеждност. Това обаче се отнася за ВСЯКА кола втора ръка, така че ... Въпрос на желание, търсене и търпение. Предлагане, макар и не голямо - има. Всичко казано с уговорката жипка само за в гората, само за лов. Не за състезания, не за магистрала, дори не и за в града.

П.П. Джимнито ... малко нещо е дребничко за ловна кола. То и късата Витара и Самика и Нивата не стават, просто щото са къси, ама хората си ги ползуват, така че ... въпрос на вкус ... и на умение да си упаковаш багажа, предполагам
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    В интерес на истината - намират се. 1000-1500 цена на покупката, обикновено и още малко (в границите на разумното) за достигане на някаква надеждност. Това обаче се отнася за ВСЯКА кола втора ръка, така че ... Въпрос на желание, търсене и търпение. Предлагане, макар и не голямо - има. Всичко казано с уговорката жипка само за в гората, само за лов. Не за състезания, не за магистрала, дори не и за в града.

П.П. Джимнито ... малко нещо е дребничко за ловна кола. То и късата Витара и Самика и Нивата не стават, просто щото са къси, ама хората си ги ползуват, така че ... въпрос на вкус ... и на умение да си упаковаш багажа, предполагам
                    Стефко ,джимнито малко не се вписва че почват от 5/6000 до към 10 000лв
                    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

не бе Тоше, ставаше въпрос за Джимнито изобщо, не за 1000лв. както и да е. Поздрави
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

преди 2-3 години щях да взимам едно джимни много запазено беше, ама нещо не ме "грабна"... Дали щото под 3000 об не можеше да тръгне от място... 3 пъти ми загасна... Да не говорим, че съм има-няма 80кг пък рамото ми опираше в дясната седалка... Иначе такава "въшка" за градско си е екстра...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          не бе Тоше, ставаше въпрос за Джимнито изобщо, не за 1000лв. както и да е. Поздрави
                          Ако е за големината ,и за трите си е така ,за двама добре и малко багаж . Васко от Шумен ,направо си е махнал двете задни седалки ,тапецирал е с балатум и така си ходи на лов
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            У дома имаме 2 коли Диско-ІІ Тд5, по една за жена ми и за мене. Караме си ги и в София, и в гората, която ни оставя "скъпи" спомени - за сега само надраскан лак, но винаги може и повече....
                            п.п. Едната се продава http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=153893
                            Аз съм на мнение, че кола трябва да се купува от собственик. Не от "дилър" (мисли автоджамбазин), а от собственик, който я е използвал, познава, евентуално поддържа. Тези уточнения (по мое мнение) автоматично изключват италианците и 95% от вносителите на автомобили с цел продажба в България.
                            За мен вече е очевидно, че няма да правиш разделяне на семейния и автомобила за лов. Освен това е ясно, че си харесваш Диско 2 (аз не ги разбирам хората, на които им допада формата на дървено трупче, ама...)
                            Ако ще идваш до София защо не си чукнеш среща с traper-a? Не го познавам колегата, ама колкото и да не е, все ще е по-добре от пичовете с Адидасите от Горубляне. После като имаш мерак се разходи и до автокъщите, има и една в Дружба, където продават само джипки... Варианти - много.
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от goldi81 Преглед на мнение
                              Днес ходих да гледам едно Дискавъри 1998 г в Шумен, уж беше перфектно, а се оказа не съвсем така. Другата седмица ще отидем до София, че там поне има избор, Дискавъри 2 от коя година започват?
                              Мисля, че най-лесно ще различиш Диско 1 от 2 по дръжките на вратите (води се до 98-а вкл. модела, но може да е регистрирана по-късно и други) - дваойката е с дълги, единицата е с почти квадратни.
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Тази тема бе разисквана наскоро и в крайна сметка се разбра ,че джипа за лов си е само за лов.Тези хубави ловни излети с Диско Тд5, които ги гледаме по Хоби ТВ из равнините на Северна България само създават невярна представа за реалния лов.Присъединявам се към мнението на Veselinv ,че Диското за горски лов не става .Същото се отнася и за Черокито /имам такова/.Прекалено луксозни са и скъпи да поддръжка.Аз също много се вълнувам от тази тема. Черокито ми е слабост , а ЛК и Г-то непостижими и също не си струва да ги прежалиш за гората.Имах и Терано 2 ,което като че ли по-ставаше за гората.Залитах и по ФронтераА с Исузу 2.8.При нас много добре се представят Самурая,Витарите и Ферозите и преобладават, като ловни джипове. Не е лесно човек да се добере до най-правилният вариант.Няма точна формула за избор.Всичко е много относително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X