Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джипка до 10 000 лева ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на джипка до 10 000 лева ...

Да, при изброените критерии, може би не точно истински джип, но поне някакъв SUV. Уточни разхода и вида гориво. Може и директно в пари. Нещата отиват към CRV(Хонда) и Форестър(Субару). Това ако трябва да наподобява Пасата(то и от тях има 4х4).
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от ipserver Преглед на мнение
      И на края: голям мерак ми е за джипка (детска мечта), но по дяволите дали действтелно ми трябва при изброените критерии ?!?!
      Според мен ти трябва, но ти си решаваш! Освен това веднъж седнеш ли в джипката, преживяването остава за цял живот ( както казват тук - разболяваш се от тази болест и няма спасение ). Успех!
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Е май е време и аз да се включа , че и на мен в момента избора на ново возило ми е болна тема.
        От 2 седмици активно чета публикациите във форума за различни марки и модели и честно казано все повече се оплитам.
        Ясно, че избора е въпрос на компромис, но ...
        Ще се опитам да формулирам въпроса максимално конкретно (доколокото въобще може да се формулират конкретни въпроси по тази философска тема).
        Дадено:
        - минали и настоящи возила - Москвич 21412, VW Passat Variant 2,0 16V - ходили са на всякъде и никога не са ме предавали, независимо от условията и терена ;
        - занимания, за които ще ми трябва возилото - ски, уиндсърф, фотогарфия (дива природа, пейзажи), посещения на диви кътчета (колкото по-далече от туристическата тълпа, толкова по-добре), екскурзии, къмпинг, семейни пикници;
        - бюджет до 10 000 лв.
        Търси се:
        - надеждно семейно возило (желателно дълга база);
        - голям багажник (на къмпингарите не е необходимо да обясявам какво значи това)
        - относително нескъпа поддръжка;
        - достатъчно висока проходимост за да може да се разчита на него като на пътя така и извън него (лек до среден офроуд);
        Забележка: не смятам да го ползвам за тежък офроуд (половинката ще ме убие, че троша колата ).
        И на края: голям мерак ми е за джипка (детска мечта), но по дяволите дали действтелно ми трябва при изброените критерии ?!?!
        Обади се да си споделяме. Аз нищо не продавам, но имам доста опит за нещата които търсиш.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
          Според мен ти трябва, но ти си решаваш! Освен това веднъж седнеш ли в джипката, преживяването остава за цял живот ( както казват тук - разболяваш се от тази болест и няма спасение ). Успех!
          За щастие или съжаление този ефект вече ми е до болка познат. Вече имам вода в кръвта (доста времеемко и скъпо хоби), сега като добавя и бензин, сместа става доста взривоопасна

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Да, при изброените критерии, може би не точно истински джип, но поне някакъв SUV. Уточни разхода и вида гориво. Може и директно в пари. Нещата отиват към CRV(Хонда) и Форестър(Субару). Това ако трябва да наподобява Пасата(то и от тях има 4х4).
          Тук е и голямото ми колебание. По принцип съм почитател на максимата "Като ще е гарга, да е рошава"! Като ще е джип, да е дизел.
          Първоначално се бях насочил към Mitsubishi Padjero 2.8 Intercooler - дълга база, по стара година за да е на шаси и да понася сериозни натоварвания, както и цената за поддръжката да не е като на G-калса или на Nissan-Patrol.
          После се разколебах, колко пъти в годината ще ми потрябва да му ползвам пълните възможностти и започнах да разглеждам варианта SUV.
          Според критерия голям багажник, избора ми се свежда до Kia Sorento и Nissan X-Trail, като второто доста надхвърля определения бюджет .
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-10-12, 00:13.
          VW Passat 2.0-16V

Коментар

Е май е време и аз да се включа , че и на мен в момента избора на ново возило ми е болна тема.
            От 2 седмици активно чета публикациите във форума за различни марки и модели и честно казано все повече се оплитам.
            Ясно, че избора е въпрос на компромис, но ...
            Ще се опитам да формулирам въпроса максимално конкретно (доколокото въобще може да се формулират конкретни въпроси по тази философска тема).
            Дадено:
            - минали и настоящи возила - Москвич 21412, VW Passat Variant 2,0 16V - ходили са на всякъде и никога не са ме предавали, независимо от условията и терена ;
            - занимания, за които ще ми трябва возилото - ски, уиндсърф, фотогарфия (дива природа, пейзажи), посещения на диви кътчета (колкото по-далече от туристическата тълпа, толкова по-добре), екскурзии, къмпинг, семейни пикници;
            - бюджет до 10 000 лв.
            Търси се:
            - надеждно семейно возило (желателно дълга база);
            - голям багажник (на къмпингарите не е необходимо да обясявам какво значи това)
            - относително нескъпа поддръжка;
            - достатъчно висока проходимост за да може да се разчита на него като на пътя така и извън него (лек до среден офроуд);
            Забележка: не смятам да го ползвам за тежък офроуд (половинката ще ме убие, че троша колата ).
            Дискавъри2?!

Коментар

За този бюджет който си определил можеш спокойно да си купиш едно Гранд Чероки, да го обуеш с едни хубави гуми и всичко тава да бъде след 2000 година. Има такива с добри бензинови двигатели, които са газифицирани и разхода в пари се равнява на нормална дизелова кола. Проходими са, евтини са за подръжка и имат голям багажник. Не се нуждаят от сериозен лифт, ако няма да ходиш на състезания.
              Само да вметна, икономичен джип няма. От новите SUV има малотрижки, но те ще спрат там, където и москвича би минал

Коментар

И аз съм пред подобна дилема само че мога да си позволя 15-16 хиляди. Почетох тук там из форума (за целия нямам толкова време) Като се насоча към джипки 2006-2007-ма година се въртя около ХОНДА СРВ, КИА (Спотидж или Соренто), СУЗУКИ гранд витара, Шевролет КАптива (малко нисичък ми се вижда), китайците Гриит Уол (Хувър), и още няколко. Аз съм харпунист и изискването ми е джипката да върви по терени които не толкова са кални и мокри отколкото начупени и пълни със стърчащи остри камъни. Каня се да ставам и авджия ама - не е сигурно Като че ли ме влече хондата повече, ама... като гледам другите... и те ми харесват... и те така - като магаре по средата между няколко купи сено
                Какво от изброеното бихте ми препоръчали

Коментар

Според критерия голям багажник, избора ми се свежда до Kia Sorento и Nissan X-Trail, като второто доста надхвърля определения бюджет .
                  Ако искаш да си говорим за кии,може да звъннеш.

Коментар

Първоначално публикуван от gre6nik Преглед на мнение
                    И аз съм пред подобна дилема само че мога да си позволя 15-16 хиляди. Почетох тук там из форума (за целия нямам толкова време) Като се насоча към джипки 2006-2007-ма година се въртя около ХОНДА СРВ, КИА (Спотидж или Соренто), СУЗУКИ гранд витара, Шевролет КАптива (малко нисичък ми се вижда), китайците Гриит Уол (Хувър), и още няколко. Аз съм харпунист и изискването ми е джипката да върви по терени които не толкова са кални и мокри отколкото начупени и пълни със стърчащи остри камъни. Каня се да ставам и авджия ама - не е сигурно Като че ли ме влече хондата повече, ама... като гледам другите... и те ми харесват... и те така - като магаре по средата между няколко купи сено
                    Какво от изброеното бихте ми препоръчали
                    Щом си се насочил към Грейт Уол, защо не погледнеш Стийд 5 ?
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                      Щом си се насочил към Грейт Уол, защо не погледнеш Стийд 5 ?
                      Ами поради същата причина поради която не се загледдам по L200 на Мицибуши - въпреки че до година се каня да строя къщичка не смятам че ми трябва камионче. Иначе един познат от града има такъв нов, казва че му гори 12/100 газ което е добре, сменя скоростна кутия (или нещо от рода) което не е добре... Просто Стийда е работна кола но не е в сферата на моята работа. Смятам че ми е голяма

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                        За този бюджет който си определил можеш спокойно да си купиш едно Гранд Чероки, да го обуеш с едни хубави гуми и всичко тава да бъде след 2000 година. Има такива с добри бензинови двигатели, които са газифицирани и разхода в пари се равнява на нормална дизелова кола. Проходими са, евтини са за подръжка и имат голям багажник. Не се нуждаят от сериозен лифт, ако няма да ходиш на състезания.
                        ....
                        +1

Има и с блокаж, ако търсиш нещо за по сериозни разходки.
                        Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                        Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от andreshky Преглед на мнение
                          Добър вечер, .... Чакам мнения, предложения и въпроси ако има нещо не ясно .
                          Пощата ти за лични съобщения е пълна. Ако искаш предложение, направи място.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X