Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на джипка до 10 000 лева ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на джипка до 10 000 лева ...

Добър вечер, ще се опитам да не натоварвам така или иначе вече изнервените от четене на еднотипни теми членове на този форум. Но имам колебание или по-точно не мога да направя избор, четох доста и така ми се струва или реално от много четене сам се изгубих из информацията и се обърках тотално какво да избера. Става въпрос за джипка която ще се кара само по асфалт , дизелова с ръчни скорости задължително, клоня към двуврата но това не е от толкова голямо значение. На мястото където живея зимата сняг не се чисти ,редовно имам по 40 сантиметра сняг ,а и съм на баир което усложнява нещата."Джипа" ще се кара постоянно не само зимата за това разхода на гориво е фактор който не пренебрегвам.Искам да става за пътуване извън града ,що-годе комфортна кола ..... От всичкото търсене до момента се спрях на Паждеро 2.8тд 98' година къса база (супер селект раздатка ,блокаж отзад) вмества се в бюджета остават пари за обслужване зимни гуми . Но ме притеснява разхода на това чудо ,верно ще е проходимо и няма да ме е страх зимата ,но все пак . Чакам мнения, предложения и въпроси ако има нещо не ясно .

От: Избор на джипка до 10 000 лева ...

Считай опита за неуспешен! Това сигурно е 99999-та подобна тема, от която изглежда, че авторът изобщо не си е дал труда да почете форума, а иска някой да му даде отговори на въпроси, които дори не си е дал труда да формулира като хората.

Ако беше чел поне малко би трябвало вече да си установил, че, ако разходът те притеснява, значи не ти трябва кола с големи гуми, която тежи 2 тона и има аеродинамика на двукрилен гардероб.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Като си го избрал Паджерото защо питаш ? Виж в подфорума има хора изразили мнения за тази машина.
      Иначе ако искаш малък разход, не си взимай джип, а Ситроен Саксо.
      Поздрави !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Андрешко, ако наистина си се засилил към нещо 4х4, дрънни една жица. Че тука голямо писане ще настане.
        Добре дошъл и поздрави.

Коментар

Здравей колега и добре дошъл във форума и от мен.А сега по темата.Наистина както е казал колегата Чавдар(V93) не може да се говори за джип и за нисък разход на гориво едновременно.Това са две несъвместими неща.Трябва сам да си решиш кое от двете е приоритет за теб.А що се отнася за Паджерото...качи се в едно такова покарай го и сам ще решиш дали това е твоя джип.Успех!!!
          Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Точно с този двигател 2,8 гори много. Помисли за бензинов джип който да газифицираш.

Коментар

Отделно с това "гребло" под Паджерото и 40см сняг.....
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Според мен, ориентирай се към нещо по-лекичко. Витара или даже Хонда ЦРВ...

Коментар

Първоначално публикуван от ronny Преглед на мнение
                  Точно с този двигател 2,8 гори много. Помисли за бензинов джип който да газифицираш.
                  Като почнете да ги разправяте тея глупсти та край нямат

1-вото от подписа ми, такова каквото иска колегата - 12/100 в София, сигурно Корса 1.2 ще е по икономична!
                  Джипа се ползва целогодишно без спиране, всеки ден за различни цели.
                  Миналата зима съм газил в поне 30см. сняг без проблеми, никакви гребла не пречат.
                  Извънградско върви прилично (като за джип), по магистралата 130км/ч. си ги поддържа като вътре е тихо и разхода е добър. До 10хил. ще намериш чудна къса база с климатроник, кожа, подгрев, темпомат, шибедах и т.н.
                  Прикачени файлове
                  '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                  '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                  И разни BMW-та...

Коментар

Първоначално публикуван от andreshky Преглед на мнение
                    ... дизелова с ръчни скорости задължително, клоня към двуврата но това не е от толкова голямо значение...."Джипа" ще се кара постоянно не само зимата за това разхода на гориво е фактор който не пренебрегвам.Искам да става за пътуване извън града ,що-годе комфортна кола...
                    Огледай се и за други модели. Тази от подписа ми се кара предимно извънградско ( градско единствено зимата, когато не чистят снега ). При "спокойно" каране ( според моите разбирания: 100 км./ч., на магистрала - 110 и много рядко повече ) разхода ми е 7.5 до 8 л./100 км. Според мен има доста "прилична" возия, като за къса база.
                    Казано е:
                    -"Обичай ближния",
                    щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

И аз съм за нещо по-леко, казва се Паджеро Пинин 2.0 GDI 5вр. гори по-малко от избора ти, по-проходимо и същото задвижване.

Коментар

Може да разгледаш и Nissan terrano 2 2.7 tdi,доказал се джип със здрав двигател и е по икономичен от пажерото,ако държиш на супер селект то Нисана няма
                        Terrano 2 2,7td 1994
                        Keeway atv 100

Коментар

Първоначално публикуван от king_bg
                          Това говорим за с ляв волан, нали? Поне от обявите за МП, които гледам, пълно е с екземпляри до 10 бона, та и по-надолу, като се има предвид, че ще има и коментари.
                          Естествено, че с ляв волан. Ще вземе някое от последните години (фейслифтово) с екстрички в добро състояние и без ръжда. Даже ще останат пари за обслужване. Те и много по евтини има, ама първо са гнилочи неземни, второ не са видели особенно хубава подръжка. (говоря с ляв волан)
                          '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
                          '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
                          И разни BMW-та...

Коментар

Е май е време и аз да се включа , че и на мен в момента избора на ново возило ми е болна тема.
                            От 2 седмици активно чета публикациите във форума за различни марки и модели и честно казано все повече се оплитам.
                            Ясно, че избора е въпрос на компромис, но ...
                            Ще се опитам да формулирам въпроса максимално конкретно (доколокото въобще може да се формулират конкретни въпроси по тази философска тема).
                            Дадено:
                            - минали и настоящи возила - Москвич 21412, VW Passat Variant 2,0 16V - ходили са на всякъде и никога не са ме предавали, независимо от условията и терена ;
                            - занимания, за които ще ми трябва возилото - ски, уиндсърф, фотогарфия (дива природа, пейзажи), посещения на диви кътчета (колкото по-далече от туристическата тълпа, толкова по-добре), екскурзии, къмпинг, семейни пикници;
                            - бюджет до 10 000 лв.
                            Търси се:
                            - надеждно семейно возило (желателно дълга база);
                            - голям багажник (на къмпингарите не е необходимо да обясявам какво значи това)
                            - относително нескъпа поддръжка;
                            - достатъчно висока проходимост за да може да се разчита на него като на пътя така и извън него (лек до среден офроуд);
                            Забележка: не смятам да го ползвам за тежък офроуд (половинката ще ме убие, че троша колата ).
                            И на края: голям мерак ми е за джипка (детска мечта), но по дяволите дали действтелно ми трябва при изброените критерии ?!?!
                            VW Passat 2.0-16V

Коментар

Първоначално публикуван от ipserver Преглед на мнение
                              ...(детска мечта)...
                              Те т'ва не е ли достатъчно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X