Добър вечер, ще се опитам да не натоварвам така или иначе вече изнервените от четене на еднотипни теми членове на този форум. Но имам колебание или по-точно не мога да направя избор, четох доста и така ми се струва или реално от много четене сам се изгубих из информацията и се обърках тотално какво да избера. Става въпрос за джипка която ще се кара само по асфалт , дизелова с ръчни скорости задължително, клоня към двуврата но това не е от толкова голямо значение. На мястото където живея зимата сняг не се чисти ,редовно имам по 40 сантиметра сняг ,а и съм на баир което усложнява нещата."Джипа" ще се кара постоянно не само зимата за това разхода на гориво е фактор който не пренебрегвам.Искам да става за пътуване извън града ,що-годе комфортна кола ..... От всичкото търсене до момента се спрях на Паждеро 2.8тд 98' година къса база (супер селект раздатка ,блокаж отзад) вмества се в бюджета остават пари за обслужване зимни гуми . Но ме притеснява разхода на това чудо ,верно ще е проходимо и няма да ме е страх зимата ,но все пак . Чакам мнения, предложения и въпроси ако има нещо не ясно .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на джипка до 10 000 лева ...
Свий
X
-
От: Избор на джипка до 10 000 лева ...
Считай опита за неуспешен! Това сигурно е 99999-та подобна тема, от която изглежда, че авторът изобщо не си е дал труда да почете форума, а иска някой да му даде отговори на въпроси, които дори не си е дал труда да формулира като хората.
Ако беше чел поне малко би трябвало вече да си установил, че, ако разходът те притеснява, значи не ти трябва кола с големи гуми, която тежи 2 тона и има аеродинамика на двукрилен гардероб.Ние не сме неутрални!
-
Като си го избрал Паджерото защо питаш ? Виж в подфорума има хора изразили мнения за тази машина.
Иначе ако искаш малък разход, не си взимай джип, а Ситроен Саксо.
Поздрави !ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Здравей колега и добре дошъл във форума и от мен.А сега по темата.Наистина както е казал колегата Чавдар(V93) не може да се говори за джип и за нисък разход на гориво едновременно.Това са две несъвместими неща.Трябва сам да си решиш кое от двете е приоритет за теб.А що се отнася за Паджерото...качи се в едно такова покарай го и сам ще решиш дали това е твоя джип.Успех!!!Няма лоши автомобили - има лоши шофьори
Коментар
-
Първоначално публикуван от ronny Преглед на мнениеТочно с този двигател 2,8 гори много. Помисли за бензинов джип който да газифицираш.
1-вото от подписа ми, такова каквото иска колегата - 12/100 в София, сигурно Корса 1.2 ще е по икономична!
Джипа се ползва целогодишно без спиране, всеки ден за различни цели.
Миналата зима съм газил в поне 30см. сняг без проблеми, никакви гребла не пречат.
Извънградско върви прилично (като за джип), по магистралата 130км/ч. си ги поддържа като вътре е тихо и разхода е добър. До 10хил. ще намериш чудна къса база с климатроник, кожа, подгрев, темпомат, шибедах и т.н.'98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
'95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
И разни BMW-та...
Коментар
-
Първоначално публикуван от andreshky Преглед на мнение... дизелова с ръчни скорости задължително, клоня към двуврата но това не е от толкова голямо значение...."Джипа" ще се кара постоянно не само зимата за това разхода на гориво е фактор който не пренебрегвам.Искам да става за пътуване извън града ,що-годе комфортна кола...Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от king_bgТова говорим за с ляв волан, нали? Поне от обявите за МП, които гледам, пълно е с екземпляри до 10 бона, та и по-надолу, като се има предвид, че ще има и коментари.'98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
'95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
И разни BMW-та...
Коментар
-
Е май е време и аз да се включа, че и на мен в момента избора на ново возило ми е болна тема.
От 2 седмици активно чета публикациите във форума за различни марки и модели и честно казано все повече се оплитам.
Ясно, че избора е въпрос на компромис, но ...
Ще се опитам да формулирам въпроса максимално конкретно (доколокото въобще може да се формулират конкретни въпроси по тази философска тема).
Дадено:
- минали и настоящи возила - Москвич 21412, VW Passat Variant 2,0 16V - ходили са на всякъде и никога не са ме предавали, независимо от условията и терена;
- занимания, за които ще ми трябва возилото - ски, уиндсърф, фотогарфия (дива природа, пейзажи), посещения на диви кътчета (колкото по-далече от туристическата тълпа, толкова по-добре), екскурзии, къмпинг, семейни пикници;
- бюджет до 10 000 лв.
Търси се:
- надеждно семейно возило (желателно дълга база);
- голям багажник (на къмпингарите не е необходимо да обясявам какво значи това)
- относително нескъпа поддръжка;
- достатъчно висока проходимост за да може да се разчита на него като на пътя така и извън него (лек до среден офроуд);
Забележка: не смятам да го ползвам за тежък офроуд (половинката ще ме убие, че троша колата).
И на края: голям мерак ми е за джипка (детска мечта), но по дяволите дали действтелно ми трябвапри изброените критерии ?!?!
VW Passat 2.0-16V
Коментар
-
Първоначално публикуван от ipserver Преглед на мнение...(детска мечта)...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар