Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв малък джип става за пресечен терен и да вози гладко по асфалта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв малък джип става за пресечен терен и да вози гладко по асвалта?

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Ами покажи ми СУВ с по-нисък разход? Все пак това е доста голяма/тежка кола, в сравнение с леката....
    май не схвана иронията... аз имам личен опит само с една бензинова КОЛА, която харчи 7/100 - фиат пунто 55 (55кс от 1100сс)... за СУВ с такъв разход само мога да мечтая
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      май не схвана иронията... аз имам личен опит само с една бензинова КОЛА, която харчи 7/100 - фиат пунто 55 (55кс от 1100сс)... за СУВ с такъв разход само мога да мечтая
      Тедо твърдят, че новия СУВ на Мазда харчел около 5 л. средно, ама не им вярвам!! Дизел де!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
        Обсъдихте ли Форестъра, той се газифицира, даже май имаше и с фабрична газова. Той е точно малко по-високо 4х4 комби, което е доста проходимо, а може да замени и изцяло семейния ви автомобил.
        И аз Субару-то предложих! Всичко в едно- семеен автомобил, проходим,просторен-, 4х4, и т.н. За мен е най-добрият вариант тук!
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Абе има ли още на пазара Голф Синхро или Пасат такъв за тия пари?! Може и да свърши работа?!!

Май Соти купи последния.....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

За 7000 лева може и да не е малък. Митсубиши Паджеро 2, дълга база ще ви вози хем сравнително комфортно, хем може и да заобиколите асфалта . Ще побере и сумати багаж...

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              Естествено говорим за извънградско и нормално каране - http://www.carinf.com/bg/37d0611522.html
              С газов изжекцион доколкото знам разхода извън града е около 10-11

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
                Обсъдихте ли Форестъра, той се газифицира, даже май имаше и с фабрична газова. Той е точно малко по-високо 4х4 комби, което е доста проходимо, а може да замени и изцяло семейния ви автомобил.
                Обсъждаме всичко, каквото е предложено и придобиваме по още едно висше образование, обаче всичко си иска време. Снощи като гледахме Туарега, мъжа ми каза, че е много лъскав и при самата мисъл, че може да го откраднат, даже ритна мишката на компютъра и се отказахме. А сега ни хрумна, че ако не харчи много, евентуално може да се състари изкуствено и само отвътре да е здрав, а отвън да изглежда с остарял лак и с драскотини. Може ли някой да каже какъв му е разхода на този змей, понеже мъжа ми харесва немските коли и смята, че всичко, което е направено от немска ръка, е добре направено и няма да има нужда от ремонти. Затова преди години купихме Опела./той го купи, без да ме пита/.
                Сега ще проучваме Форестера.

Коментар

Мисля,че колегите са прави. Малък джип и комфорт на шосе е трудно достижимо, та и по повод на твърдението ви,че е въпрос само за два километра черен път. Никога ли не ходите в планина и по друго време освен до вилата. Ако обичате да се разхождате в природата потърсете нещо по-голямо и комфортно. има много добри варианти. Някои от тях ,като ги измиеш и лъснеш може и на сватба да отидеш. Поздрави.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                    Обсъждаме всичко, каквото е предложено и придобиваме по още едно висше образование, обаче всичко си иска време. Снощи като гледахме Туарега, мъжа ми каза, че е много лъскав и при самата мисъл, че може да го откраднат, даже ритна мишката на компютъра и се отказахме. А сега ни хрумна, че ако не харчи много, евентуално може да се състари изкуствено и само отвътре да е здрав, а отвън да изглежда с остарял лак и с драскотини. Може ли някой да каже какъв му е разхода на този змей, понеже мъжа ми харесва немските коли и смята, че всичко, което е направено от немска ръка, е добре направено и няма да има нужда от ремонти. Затова преди години купихме Опела./той го купи, без да ме пита/.
                    Сега ще проучваме Форестера.
                    Немските коли отдавна са "немски" само на хартия
                    Точно тук имаше статия, че най-търсените коли втора ръка са Японските и то не само в България... Туарега незнам колко харчи, ако ако харчи по-малко от хондата обади ми се

"Средния разход върви около 12-13. Градско (Софийско) - 15-16." - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=91879

П.С. Началния бюджет беше 7000, не знам какъв туарег ще намерите за тези пари )
                    Последно редактирано от Glow; 16-09-12, 11:02.

Коментар

Аз също бих посъветвал да се обърне внимание на Субаро, Форестъра и Легасито са подходящи според мен и първоначално зададените данни. Ако ви се стори че Легасито е ниско, то това се коригира с настройки на окачването.
                      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Туарега е скъпичък, а освен това, колкото по луксозна кола се вземе и разходите по нея са повече. Освен това той е дизел и разбирам, че вие гледате на намалите разходите, а с тази кола няма как да стане, другото е, че хората са много завистливи и като го видят ще кажат ВЪХ... и ще ви се понесе славата. Аз пиша понеже тая драма я имахме скоро, баща ми е така запален както съпругът ви по немските возила и особено VW.
                        Предполагам, че пътя към вилата ви е нещо подобно. Като минус, мога да кажа, че е много грозен Форестъра, но тези впечатления съм добил само, когато съм чел разни мнения из форумите. Нека някой нейн притежател да се изкаже.
                        Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                          ...Ако ви се стори че Легасито е ниско, то това се коригира с настройки на окачването.
                          Или направо с Аутбек.

Коментар

+1 за Форестър.Даже има и бавни.
                            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                            Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Аз карам Форестър 2.0 МТ S-turbo 170к.с. 2000г. и държа да подчертая, че е уникална кола! Мощна, харчи малко (като за постоянно 4х4 и 170 коня с турбо) - 11.5 смесен разход, страхотна возия, висока е 19см., вътре си е като голямо комби (има голям багажник). Както казва един приятел от Субару форума - "Отвън изглежда като ковчег, но отвътре крие много" (абе то и надали има по-гр""" джип от Тераното, но ), вкл. и страшния боксер двигател с нисък център на тежеста и с електро част отгоре върху него, а не под и около него. Двигател с много малко вибрации и с много високо КПД. С този Форестър може да се гази в дълбока вода - почти до горната част на веждите на калниците и няма да загасне. А зимата - като изключим не чак толкова големия просвет, надали има чак толкова много джипове, които могат да се сравнят (поне за градско при пресен сняг, а не на лед или стар сняг) с 4х4-то на Субаруто. При по-малкия двигател (125 к.с.) от тази генерация на Форестър има и бавни, както е написал по-горе колегата и това си е несравнима екстра, а и този двигател се газифицира изключително лесно и успешно. Досега не съм имал джип и не искам да говоря глупости, но надали поддръжката на който и да е по-нов джип ще е по-ниска от поддръжката на Субаруто.

Само да добавя, че за Субару вече има страшно много части на нормални цени (оригинални и неоригинални) и един мноооооого добър сервиз за Субару в София (да уточня, за да не стават грешки - в ж.к. Люлин). А и машината е рядко здрава и надали сервизът ще се посещава за нещо повече от масла, накладки и др. дребни и необходими консумативи.
                              Ако се спрете на Субару, ще ви дам координатите на сервиза за преглед на избраното МПС преди покупката и за последващо обслужване.
                              Ако се спрете на Субару, търсете такова от Швейцария, Германия или Австрия. Ще има ръжда, поради използваните зимни смески в тези държави, но двигателят и всички важни агрегати най-вероятно ще са ОК за разлика от италианките, където нещата са наобратно - няма грам ръжда, но всичко останало е
                              Поздрави!
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-09-12, 14:14.

Коментар

Много, много благодаря за отзивите!

А какво е разстоянието между земята и шасито на колата?

Какви са настройките на окачването, може ли да се повдигне колата, или трябва с други гуми да стане това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X