Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Wrangler

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Jeep Wrangler

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
    Здравейте колеги,
    ...............................
    Надъхал съм да си купувам джип ......................................................
    В обявата са споменали климатик, а на снимката на таблото не забелязах копче за такъв.

Предварително се извинявам ако въпросите ми изглеждат елементарни за хора, запознати с тази материя.

Благодаря ви.
    Понеже на този въпрос никой не отговори: Този Jeep има климатик и няма допълнително копче AC ON/OFF. Левите три позиции на превключвателя за посоката на въздуха в салона /след "0"/ са с включен AC.

Иначе, ако аз бих избирал Wrangler Rubicon, бих търсил нещо такова:

Това е стандартно оборудване, предлагано като комплектация от дилър на Jeep. А има още много какво да се направи по него, зависи в каква посока ще тръгнеш и за какво ще го подготвяш.
    Успех!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

но ми се вижда доста издухан ...

Състезания не е като приятелска расходка....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Напълно съм съгласен.
        Да уточня че търся или рубикон или нещо поне с дана 44. Както споменах не разполагам с време и познания за да купя и после да сменям мостове.
        Благодаря на Rady1st за лс, но джип вранглер с мостове дана 35 не е нещо което би ме заинтригувало.

Едит:
        Мнения за този рубикон?

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...934&f1=details

дй все пак да уточним за какво ще го ползваш? черни пътища е едно, в гората е друго....... ако не ти трябва състезателна машина, не се хвърляй....... Рубикона ти го препоръчах по причините, изтъкнати от Злой, но това не означава, че при определени обстоятелства/най-вече ако караш с 31"/ и ибикновенния вранглер няма да ти свърши работа!

по принцип вранглера е един голям конструктор и на твое място бих взел базов вариант, а с течение на времето ще разбереш какво точно ти трябва и ще го ъпгрейднеш....... само гледай да е с голям двигател!

Коментар

Това за мостовете е повече легенда и недобра подръжка от страна на собствениците.
          От 6 години имам Вранглер. Две години го карах с 31" МТ, три години с 33" агресивно МТ и от година с 35" една от най-агресивните шарки. Имам много километри офф, минах и Емине-Ком миналата година с 33"-ките и едно любителско състезание. Равносметката е, че досега с мостовете не съм имал абсолютно никакви проблеми, но подръжката е безкомпромисна. Следиш ли техническото състояние на машината, най-вече за липса на луфтове по трансмисията, можеш да бъдеш сигурен, че проблеми няма да имаш.

Разбирасе, ако бюджетът ти го позволява по-добро от Рубикона няма!
          99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
          It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Доколкото знам, в България дилър е Балкан стар и от сайта им не останах с впечатление, че предлагат каквото и да било допълнително оборудване.
            Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
            Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

те и да ти предложат, няма да ти хареса цената хич. допълнителното оборудване се предлага от доста фирми, дори и от такива, представени във форума, а и можеш сам да си пазаруваш по нета, по-важното е да се знае точно какво искаш да сложиш допълнително

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Джийпа е готино нещо, особено ако имаш леля в уса да ти праща ъпгрейд китове.
                В БГ май май си остава основно средство за гъзария.

А да, джип за гората не става за друго по доста причини, дори само заради фактите, че бързо заприличва на немска каска и повече от 90 поддържа трудно без да е опасен.
                Ето това е мнение на експерт.Толкова ми хареса че си го записах.За кой модел джип става въпрос че не ми стана ясно?
                За това ми харесва този форум винаги може да научиш нещо ново.От експерти карали,трошили и тунинговали толкова много джипове че ме срам да се обадя по темата.
                Не всеки има леля в Япан за да му праща радиоактивни части втора употреба,за автомобил с висока проходимост с 100кс двигател и боди на хипопотам.
                Но ако имаш чичо на острова може да ти праща части втора употреба нищо че са за обратници.И до тук приключват тунинга и резервните части за Нисан

С интерес ще следя темата дано някой да напише какви са неговите наблюдения на марката Джип на пътя и извън него.
                С тунинг или без,мойте наблюдения са скромни от CJ-7,YJ-2.4,YJ-4.2,YJ-4.0,YJ-4.0/supercharger,TJ-2.4,TJ-4.0,TJ-5.7-480hp,TJ-4.0-RUBICON,TJ-4.0-UNLIMITED/supercharger
                XJ-2.4,XJ-4.0,XJ-4.0/supercharger,XJ-V6,SRT-8,SRT-8 Turbo 620hp Hennessey Performance,JK-3.6,MJ-4.0 Comanche
                Всички тези модели на марката Джип съм ги карал на състезания,в гората,в пустинята,по улицата и магистрала в кал,дъжд и пек и всеки един от тях с лекота подминава 90км/ч и е толкова комфортно че не разбирам за какво говориш.
                Така че много ми е смешно когато някой като теб се изказва така неподготвен по темата.
                Не мисля да споря коя марка и модел какви предимства има.За руските сделани боклуци също не ми се спори.А да и за предавания насочени към масовата публика също.
                Колегата пита за определена марка и модел,така че ако някой има добри наблюдения що за Джип е това нека да ги сподели.
                Мислих да споделя моето мнение но не ми се спори.Нямам време за това.
                Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 10-09-12, 12:06.

Коментар

Това е добро решение стига да открия подходящ рубикон ...
                  Ако искаш да пробваш Рубикон имам леко подготвен.Свържи се с мен за тест драйв.Но не мисля че точно тоя модел ти трябва.
                  Последно редактирано от IVAYLO BLIZNAKA; 10-09-12, 12:32.

Коментар

Никой,не ика да спори с теб,всички сме наясно че ти си може би ,най-точния извор за Вранглерите,но и не всякога пишеш.Значи аз,нямам,никакъв опит с тези машини(подкарвал съм по 3-4км,някоя на някой приятел)Но ми направи ужасно лошо впечатление от въпросното предаване как с една скъсана полуоска може да ти изпадне колелото.Това съм го виждал само на Жук и Шкода 120л.Но както писа колегата за моделите с дискови спирачки нещата не стояли така и отдавам тая сценка на режисьорска приумица,да драматизират нещата

Коментар

опссс. най-доброто предложение до тук - наистина се свържи с Ивайло Близнака, хем ще разбереш какво е Джийп, хем какъв точно ти трябва!

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
                        Колегата пита за определена марка и модел,така че ако някой има добри наблюдения що за Джип е това нека да ги сподели.
                        Мислих да споделя моето мнение но не ми се спори.Нямам време за това.
                        Благодаря за предложението. Видях че си ми пратил координати на лични.
                        Tази седмица ми е някакъв ад, но ако успея за уикенда ще се обадя да пием по бира и да поговорим.

Едит: Според мен ще е полезно за всички да споделиш опита си. Темата е за Джип Вранглер, все пак.
                        Ако това породи спам, аз лично ще помоля модератор или админ да разчисти.

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от IVAYLO BLIZNAKA Преглед на мнение
                          Ето това е мнение на експерт.
                          И кое невярно съм казал?
                          Че в бг не са масови?
                          Или че в уса е пълно с афтърмаркет китове за ъпгрейъд?
                          Или па за гъзарията?

Тва изобщо без да коментирам някви качества или недостътъци, което не съм и правил.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

По темата:

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            ...

Относно закупуване - имал съм Вранглер, и пак ще си купя. Влади 333 в момента, ако не го е продал междувременно, продава моя бивш Вранглер на МНОГО приятна цена. С МНОГО подобрения. Е, няма лебедка, ама тя се слага бързо.
                            Прегледах му темите, но не успях да открия въпросната обява - ще те затрудни ли да дадеш линк?

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                            Понеже на този въпрос никой не отговори: Този Jeep има климатик и няма допълнително копче AC ON/OFF. Левите три позиции на превключвателя за посоката на въздуха в салона /след "0"/ са с включен AC.

Иначе, ако аз бих избирал Wrangler Rubicon, бих търсил нещо такова: ...

Това е стандартно оборудване, предлагано като комплектация от дилър на Jeep. А има още много какво да се направи по него, зависи в каква посока ще тръгнеш и за какво ще го подготвяш.
                            Успех!
                            Благодаря за разстоянието за климатика.
                            Предполагам, че имаш предвид дилър извън България

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            дй все пак да уточним за какво ще го ползваш? черни пътища е едно, в гората е друго....... ако не ти трябва състезателна машина, не се хвърляй....... Рубикона ти го препоръчах по причините, изтъкнати от Злой, но това не означава, че при определени обстоятелства/най-вече ако караш с 31"/ и обикновения вранглер няма да ти свърши работа!

по принцип вранглера е един голям конструктор и на твое място бих взел базов вариант, а с течение на времето ще разбереш какво точно ти трябва и ще го ъпгрейднеш....... само гледай да е с голям двигател!
                            Ще се опитам да уточня:
                            Кола за ходене на работа и обиколки из Европа си имам, джипа ще се кара на асфалт по-скоро за да стигне до планината и като изключение.
                            Въпреки че е трудно да се даде точна прогноза, на този етап отговорът е:

25% в Планина - хард (камъни, кал, сняг), според сезона и трака.
                            65% Софт разходки със жена и дете по планински черни и бели пътища, инцидентно преджапване на рекички и дерета, както и друсане по едър камънак.
                            10% Асфалт

Не знам дали за това е нужна състезателна машина, или просто по-корав сток - надявам се някои от опитните офроуда.

При съмнение (например, както се видя, някои мислят, че мостове Дана 35 са ОК), бих предпочел по здравия вариант.
                            Демек малко запас от здравина, дори и да не е 100% задължителна според описанието ми по-горе.
                            По-същата логика търся с лебедка и поне един комплект 31' гуми за извън пътя.

П.П. Все още смятам, че мнението на IVAYLO BLIZNAKA би било полезно и на място.

0885372997 - Дани

Коментар

За гумите може би не съм бил ясен - идеята да имам 3 комплекта за съответните условия.
                              25% в Планина - хард (камъни, кал, сняг), според сезона и трака.
                              65% Софт разходки със жена и дете по планински черни и бели пътища, инцидентно преджапване на рекички и дерета, както и друсане по едър камънак.
                              10% Асфалт
                              Голяма смяна на гуми ще падне. Ама той кефа цена няма, действай. Чакаме развитие.

Коментар

По темата:

.........................................
                                Благодаря за разстоянието за климатика.
                                Предполагам, че имаш предвид дилър извън България
                                ...................................................

П.П. Все още смятам, че мнението на IVAYLO BLIZNAKA би било полезно и на място.
                                Да, снимките са мои, но са от USA, в един showroom на Chrysler, Jeep Dealer - San Jose CA. Идеята ми беше да придобиеш съвсем малка представа за това, в какъв вид могат да излязат Jeep Wrangler Rubicon още от магазина. В този си вид са напълно пригодни да се движат спокойно на дълги разстояния и с висока скорост на пътя, както и да удовлетворят почти всичко написано от теб, което търсиш от тази машина за offroad. А, както написаха вече по-горе - това е един вид конструктор - тип Лего, която можеш да надграждаш и променяш безкрай.
                                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                                First impression is not always true. Get inspired.
                                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X