Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    На Лада Нива какво не и харесвате? Е, сигурно комфорта липсва, но пък е руска машина, което автоматично означава - здравина..
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На Лада Нива какво не и харесвате? Е, сигурно комфорта липсва, но пък е руска машина, което автоматично означава - здравина..
      Има ги и с климатик, пък може и да се монтира такъв, а отделно, цените на частите са буквално смешни..
      И аз това,щях да питам,но си замълчах,че рекох да не ме оплюете!За комфорта,приличен е като за руска машина,поддръжката е изключително евтина,заради евтината цена на частите А пък и най много да смениш един маслен филтър и някой ремък,като всяка нормална кола,при покупката и това е!Незнам,защо така не ги харесвате,служебната,къде ли не я провирам,само консумативи сме сменяли
      Дай и някакъв примерен бюджет,да не говорим наизуст
      Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
        Подкрепям!
        За парите,за които ще намериш читав Самурай,можеш да си намериш Витара,в същото здраве,с +- 500лв Витара,според мен е по-добра за дълъг път и вози по-комфортно Но все пак ти си решаваш!
        Витарата вози по-комфортно понеже е на амове и пружини, за разлика от Самурая. Късата Витара е проходима колкото Самурай, а е и лесна за поддръжка.

Има ги и с климатик, пък може и да се монтира такъв, а отделно, цените на частите са буквално смешни..

Нивата не е лоша, ако знае човек как да си я пази и поддържа ще му изкара много време, но ако е някой ''буфтар'' който не знае как да я пази, ще я съсипе за 2 дена. А и нали знаеш, че хората са казали- Жена и Руско започнат ли да те ядосват, край няма.
        Затова мисля, че Витарата е най-доброто решение. Само трябва да гледа колегата, да няма много сплуто, че туй им е проблема.
        Все пак той си решава и каквото и да си вземе, да му е живо и здраво.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

бюджет съм дал , около 3000лв. не съм изключил и Ладата. Колебая се и оглеждам още.

Коментар

Ще ти споделя моя опит. 8 години имах Нива (1600). Купих я на старо с доста разбита предница, скоростна кутия и други неща. За 400-500 лева всичко се поправи (цени около 2000г.) Много добра проходимост. Ниска цена на резервни части. Не се притесняваш за вида и, одрасквания и други ...Лошото е : много шумна раздатка и скоростна кутия, неудобни седалки (могат да се сменят с такива от ситроен ), лоша шумоизолация и все нещо дрънка, много бързо ръждясва (това е май най-лошото) и много често нещо трябва да се ремонтира (компенсира се с ниска цена на ремонта, но все пак се е неприятно). Всичко това може и да се изтърпи ако се търси ниска цена. В някои градове в страната може да се намери добре поддържана Нива на добра цена. От 5 години имам едно Чероки (пак на старо). Добра возия (в сравнение с Нивата), по-редки са ремонтите, но много по-скъпи. За Сузуки нищо не мога да кажа. Моето мнение е, че за тези пари е наи-добре да търсиш Нива. Другото може да се окаже една "гробница" в която само да наливаш пари освен ако нямаш голям късмет. Много внимавай с коли от Италия. Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от niksi_2003 Преглед на мнение
              е и това е така, самурая бил по-корав така поне се изказаха повечето .
              Ела да тестваш Дайхатцу Роки! Няма да имаш и кой знае какви разходи за обслужване веднага!
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Винаги ще предпочета ЛАДА НИВА пред който и да било Самурай или Витара!С една лъскава 1.7 какво каране съм правил ,няма да го забравя никога,със Самурай или Витара никога не бих минал оттам,говоря за заводско изпълнение без грам тунинг,само здрави гуми и пълна газ в баира,на едно място седнах на задна броня и пак излезна гадината с друг джип от изброените забрави,след това требва да се сбъркаш от скъпи ремонти ,това изделие хем евтино за ремонт ,хем копа здраво!Винаги НИВА от по-малкия клас 4х4 ,ако не ти трябва обем!/не говоря за големи джипове/ лично мнение/
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                  Винаги ще предпочета ЛАДА НИВА пред който и да било Самурай или Витара!С една лъскава 1.7 какво каране съм правил ,няма да го забравя никога,със Самурай или Витара никога не бих минал оттам,говоря за заводско изпълнение без грам тунинг,само здрави гуми и пълна газ в баира,на едно място седнах на задна броня и пак излезна гадината с друг джип от изброените забрави,след това требва да се сбъркаш от скъпи ремонти ,това изделие хем евтино за ремонт ,хем копа здраво!Винаги НИВА от по-малкия клас 4х4 ,ако не ти трябва обем!/не говоря за големи джипове/ лично мнение/
                  Дай по-точно сега, минавал ли си от там ''с друг джип от изброените'', че се дава това мнение. И какво по-точно ''след това требва да се сбъркаш от скъпи ремонти'' на САМУРАЙ да кажем... ?
                  За щастие имам Самурай и съм имал Витара, не мога да дам мнение за Нива.
                  Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                  Mercedes w212 E350 4matic
                  Ducati Monster 600
                  O888795575

Коментар

Точно по този маршрут не ,/с другите не бих рискувал/но съм ги правил служебно и трите модела/ ,познавам ги добре,механик съм,пък имам познати с нагледни примери,а накрая съм вметнал "лично мнение"!Всеки си има мнение/професионално или не/ и предпочитания с какъв джип къде да тръгне и с какъв не!Аз карам Фронтак2.4бензин дълъг,някои ги плюват,но аз си го правя и съм сигурен в него,през ден ,два му разкършвам кокалите,нямам оплаквания,както подържаш така ще караш-изключително лош джип няма!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Абе гледам ги тия Ниви при вноситела ,стоят нови-нови пък тече ръжда от тях ... що ли

Въпрос:
                      Какво се случва когато Нива стъпи с едната гума на бордюра ?
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                        Абе гледам ги тия Ниви при вноситела ,стоят нови-нови пък тече ръжда от тях ... що ли

Въпрос:
                        Какво се случва когато Нива стъпи с едната гума на бордюра ?
                        Не можеш да и отвориш вратите

Коментар

Първоначално публикуван от arni68 Преглед на мнение
                          Не можеш да и отвориш вратите
                          Имаме участник познал точните килограми Печелиш голям Джак на събора в Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                            Имаме участник познал точните килограми Печелиш голям Джак на събора в Приморско
                            Той и въпросът беше много труден,.......... за кола без рама..............
                            По темата: За 3к няма да намериш нищо читаво.Събери още малко и тогава се огледай за нещо.Знам че мерака е по силен от възможностите но, тъй или иначе парите ще ги дадеш в последствие плюс нерви.Няма евтина поддръжка на 4х4,всичко си е в пъти спрямо лека кола на същите години.Разход под 10 на 100 си е само приказки на по чашка.Нивата е със сравнително по- евтина поддръжка но пък по- честа за сметка на това.
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                              Той и въпросът беше много труден,.......... за кола без рама..............
                              По темата: За 3к няма да намериш нищо читаво.Събери още малко и тогава се огледай за нещо.Знам че мерака е по силен от възможностите но, тъй или иначе парите ще ги дадеш в последствие плюс нерви.Няма евтина поддръжка на 4х4,всичко си е в пъти спрямо лека кола на същите години.Разход под 10 на 100 си е само приказки на по чашка.Нивата е със сравнително по- евтина поддръжка но пък по- честа за сметка на това.
                              Черока и той няма рама , но не се забелязват такива събития

Коментар

Не коментирам големи джипове,а Витара,Самурай и Нива !Нивата ако е нова чакай да се огъне,а ако е стара и е за кърпене и я усилвам аз също ,след усилване и кърпене са доста по -тежки!Въобще не коментирам Чероки !

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X