Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ

ЗДРАВЕЙТЕ, доста се рових из форума и нета и не успях да се насоча, а именно избора ще е между Дайхатсу РОКИ , фероза, СУЗУКИ витара, самурай , Джип ЧЕРОКИ 2.1 ТДИ, ФОРД Бронко 2.9 бензин, Нисан Терано 1ва фаза , или нещо друго, давайте съвети и предложения, цени части , има ли ги или не, намират ли се, кое е по-проходимо, конфортно , с разхода как са, забравих да спомена също и ЛАДА Нива, бюджета не е голям, около 2.5-3.5, и това е много, за първоначална покупка , обслужвания после.

От: КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ

Колега, кажи най-напред за какво ще използваш джипката. Аз в момента карам Витара и за ежедневна употреба съм много доволен, и в гората се представя добре. предимствата са малкия разход на гориво и евтини части. Преди имах Фероза, много корава машина, но возията не струва също като на Самурая. За Лада Нива просто забрави.
    ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
    тел. 0889 017703
    0897 516030

Коментар

Гледам сериозно питаш за цени на части,дали се намират бързо и лесно,евтина подръжка,проходимост,а и бюджета ти е скромен.
      В този ред на мисли автоматично доста от горните изброени марки отпадат и оставаш да избираш между Сузуки Самурай/Витара и Лада Нива.
      Ти си на ход,избирай,но за комфорт-/защото и за него споменаваш/ няма да намериш кой знае какъв в нито един от трите.

Коментар

Лада Нива, ти препоръчвам да я забравиш. Рокито,Ферозата,Витарата и Самурая, са малки джипове, проходими, но не са просторни както Черокито, или Тераното. Кажи за какво ще го използваш- главно за черен път, или повече за асфалт ?
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Мерси на отговорилите дотук, очаквам още мнения, каквито и да са. Ще се ползва по черен път , некоя разходка за риба, или да мога да ида до село например , до 100км.За всеки ден и големи екскурзии си имам лека кола комби е.

Коментар

Тогава мисля, че най-добрия вариант е Витара. Евтино се повдига и се прави годна за Офроуд употреба. Другите също са много добри, но се искат повече средства.
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
              Тогава мисля, че най-добрия вариант е Витара. Евтино се повдига и се прави годна за Офроуд употреба. Другите също са много добри, но се искат повече средства.
              +1
              ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
              тел. 0889 017703
              0897 516030

Коментар

Понеже бюджета е ограничен, а и явно са важни експлоатационните разходи, Форд Бронко или какъвто и да е 2.9 бензинов двигател, следва да не се разглеждат. Разхода на гориво ще е сериозен! Чероки с този двигател едва ли е за предпочитане (явно само с този двигател влиза в рамките на бюджета). За Ладата - колегите вече се исказаха. Значи остават Дайхацу и Сузуки. Сузуки са по-разпространени и по тази причина лесно се намират всякакви части. Но всичко зависи от конкретния екземпляр - колко са се грижили за него. Може дълго след покупката да не се наложи да се сменят части, а само консумативи.
                Не се казва колко души ще пътуват, багаж?
                Успех в избора!
                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

до двама души ще пътуват аз и още един , багаж не много един два сака или раници.

Коментар

Тераното също е кораво, но зависи на какво попаднеш. Черокито е корава машина, но в България няма да намериш читав екземпляр, който да не е прегряван и побългаряван.

Коментар

мерси колеги, засега се ориентирам да търся читав Самурай, другите не са ми по джоба като цени/разход/рез. части .

Коментар

Първоначално публикуван от niksi_2003 Преглед на мнение
                        мерси колеги, засега се ориентирам да търся читав Самурай, другите не са ми по джоба като цени/разход/рез. части .
                        Не мисля, че на Витарата поддръжката е по-скъпа от на Самурая, а върши повече работа според мен.
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

е и това е така, самурая бил по-корав така поне се изказаха повечето .

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                            Не мисля, че на Витарата поддръжката е по-скъпа от на Самурая, а върши повече работа според мен.
                            Подкрепям!
                            За парите,за които ще намериш читав Самурай,можеш да си намериш Витара,в същото здраве,с +- 500лв Витара,според мен е по-добра за дълъг път и вози по-комфортно Но все пак ти си решаваш!
                            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

На Лада Нива какво не и харесвате? Е, сигурно комфорта липсва, но пък е руска машина, което автоматично означава - здравина..
                              Има ги и с климатик, пък може и да се монтира такъв, а отделно, цените на частите са буквално смешни..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X