ЗДРАВЕЙТЕ, доста се рових из форума и нета и не успях да се насоча, а именно избора ще е между Дайхатсу РОКИ , фероза, СУЗУКИ витара, самурай , Джип ЧЕРОКИ 2.1 ТДИ, ФОРД Бронко 2.9 бензин, Нисан Терано 1ва фаза , или нещо друго, давайте съвети и предложения, цени части , има ли ги или не, намират ли се, кое е по-проходимо, конфортно , с разхода как са, забравих да спомена също и ЛАДА Нива, бюджета не е голям, около 2.5-3.5, и това е много, за първоначална покупка , обслужвания после.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ
Свий
X
-
От: КОЛЕГИ , КАКВО ДА ИЗБЕРА ОТ ТЕЗИ МАШИНИ
Колега, кажи най-напред за какво ще използваш джипката. Аз в момента карам Витара и за ежедневна употреба съм много доволен, и в гората се представя добре. предимствата са малкия разход на гориво и евтини части. Преди имах Фероза, много корава машина, но возията не струва също като на Самурая. За Лада Нива просто забрави.ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
тел. 0889 017703
0897 516030
-
Гледам сериозно питаш за цени на части,дали се намират бързо и лесно,евтина подръжка,проходимост,а и бюджета ти е скромен.
В този ред на мисли автоматично доста от горните изброени марки отпадат и оставаш да избираш между Сузуки Самурай/Витара и Лада Нива.
Ти си на ход,избирай,но за комфорт-/защото и за него споменаваш/ няма да намериш кой знае какъв в нито един от трите.
Коментар
-
Лада Нива, ти препоръчвам да я забравиш. Рокито,Ферозата,Витарата и Самурая, са малки джипове, проходими, но не са просторни както Черокито, или Тераното. Кажи за какво ще го използваш- главно за черен път, или повече за асфалт ?ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Тогава мисля, че най-добрия вариант е Витара. Евтино се повдига и се прави годна за Офроуд употреба. Другите също са много добри, но се искат повече средства.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнениеТогава мисля, че най-добрия вариант е Витара. Евтино се повдига и се прави годна за Офроуд употреба. Другите също са много добри, но се искат повече средства.ПОЛУДЯВАМЕ БАВНО, НО СИГУРНО.
тел. 0889 017703
0897 516030
Коментар
-
Понеже бюджета е ограничен, а и явно са важни експлоатационните разходи, Форд Бронко или какъвто и да е 2.9 бензинов двигател, следва да не се разглеждат. Разхода на гориво ще е сериозен! Чероки с този двигател едва ли е за предпочитане (явно само с този двигател влиза в рамките на бюджета). За Ладата - колегите вече се исказаха. Значи остават Дайхацу и Сузуки. Сузуки са по-разпространени и по тази причина лесно се намират всякакви части. Но всичко зависи от конкретния екземпляр - колко са се грижили за него. Може дълго след покупката да не се наложи да се сменят части, а само консумативи.
Не се казва колко души ще пътуват, багаж?
Успех в избора!По-добре късно, отколкото по-късно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от niksi_2003 Преглед на мнениемерси колеги, засега се ориентирам да търся читав Самурай, другите не са ми по джоба като цени/разход/рез. части .ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнениеНе мисля, че на Витарата поддръжката е по-скъпа от на Самурая, а върши повече работа според мен.
За парите,за които ще намериш читав Самурай,можеш да си намериш Витара,в същото здраве,с +- 500лвВитара,според мен е по-добра за дълъг път и вози по-комфортно
Но все пак ти си решаваш!
Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар