Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поддръжка на Гранд Чероки 2.7 2003 и Х5 3.0 2001г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Поддръжка на Гранд Чероки 2.7 2003 и Х5 3.0 2001г

Извинявай ма и аз като колегите ще ти препоръчам едно ровене за 2.7 CDI без значение дали на Черок или Мерцедес.Има си писано по проблемите,кое колко струва,от къде,как,кога.........

Има колеги колкото искаш,но дали дюза след дадени километри със скапана нафта е проблем или не вече ти си прецени.Специално за тоя модел има писано енциклопедия да събереш.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Така ми е любимо - има по темата, чети. Ок, благодаря. Аз специално ако имам на някой какво да кажа го казвам, не го съветвам да търси.. Както и да е, посипвам си главата с пепел, че не съм прочел достатъчно Така или иначе въпроса ми беше дали Черокито с мерцедесовия двигател и кутия има болежки по принцип? Не разбрах и раздатката ли е мерцедесова и различна ли е от тази на двигателя с 3.1 ТД?
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Извинявай

Да има болежки.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Че има много писано по темата за 2.7 има наистина , обикновено всичко завършва именно по този начин " абе с дизела винаги има проблеми не купувай дизел" е да де , но по пътищата не се движат само бензинови автомобили.Да има доста постове за дюзи , но дали е от лоша нафта или според мен "поради дошъл им края" все пак нищо не е вечно аз лично понеже не мога да си позволя разхода на бензинов Гранд купих CRD-то , а бензинов с добавка на алтернативни горива за мен не е решение (мое си мнение и не ангажирам никой с него).
          Жена и кола са на късмет - любимото ми изречение !
          Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

И аз съм имал кола с газ и не ща друга.
            А, да - има болежки - да се сетя сам - дюзи, турбина, а скоростната кутия и раздатката? Колега БенцШеф, не визирам теб, щото във всички теми които прочетох по въпроса се включваш с този пиниз - има писано, чети

Коментар

От това , което аз съм изчел преди покупката и вече 2г след нея единственият проблем е ДЮЗИ и къде се намира 5-тата дюза на този мотор - под челното стъкло - е... като ми дойде до главата ще ги мисля , но може и да не ми се наложи (само да си намеря дървото , на което си чукам )

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                И аз съм имал кола с газ и не ща друга.
                А, да - има болежки - да се сетя сам - дюзи, турбина, а скоростната кутия и раздатката? Колега БенцШеф, не визирам теб, щото във всички теми които прочетох по въпроса се включваш с този пиниз - има писано, чети
                щото не знам какво да кажа........всяка пета тема в тоя форум имам чуството,че е като твоята или поне въпросите са същите.Заеби ме мен,аз не ги разбирам,седи чакай някой да се включи по темата.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Имах едно Рено Еспас 4, на което сменявах дюза, преживява се, а и там всички дюзи бяха под предното стъкло. Колега, ще споделиш ли нещо за скоростната кутия и раздатката. Питам все за раздатка с тоя Фрилендър дето имам

Коментар

Както казах всичко е на база прочетено от мен - не съм капацитет - скоростната кутия е неубиваема ако се експлоатира с правилното масло за раздатката положението е същото има разбиращи нека те отговорят , но мисля , че раздатката е като при бензиновите .

Коментар

2.7 CRD, за разлика от старото поколение турбодизели е все пак съвременен Commonrail дизел и не е чак толкова лош. Има специфичен проблем със склонността на дюзите му да се саморазхлабват и да пропускат в основата си, в резултат на което могат да коксират и да не могат да се извадят изобщо от главата. Проверяват се периодично за това дали са затегнати добре. Отделно на мотори, които са си навъртяли достатъчно пробег, се случват проблеми с дюзите - увеличено обратно гориво, лошо разпръскване и т.н. В един момент все трябва да се сменят, но това не е валидно само за този мотор, а за цяло поколение двигатели CDI на Mercedes, както и за доста други мотори /примерно D4D Toyota/. Заради това, че двигателят е 5 цилиндров, а е наврян в не много голям кош, 4-ти и 5-ти цилиндър се падат под отделението с чистачките /под предното стъкло/. В резултат достъпът до тези цилиндри е затруднен, но си има начин и за това. А и не се прави всеки ден.
                      Друга особеност е, че няма горивоподкачваща помпа в резервоара, а има такава - куплирана отпред на мотора, на десния разпределителен вал. В резултат понякога е трудно подкачването на гориво при смяна на горивен филтър. Няма ръчна помпа за подкачване но има пробка отгоре и може да се налее със спринцовка и така филтърът да се обезвъздуши. Проблеми с напукани или разхерметизирани маркучи на горивопроводите към помпата и на обратното гориво, помпата засмуква въздух. В резултат - затруднено палене, съпроводено с продължително въртене на стартер. Лек - смяна с нови, след като откриеш къде е пропускът /системата работи на засмукване - разреждане, а не на налягане и няма теч, който да те насочи/. Сигурно има и други проблеми, които да са се разисквали тук, но не се сещам за момента. И не се сърди на колегите - понякога едни и същи подобни въпроси следват през ден в отделни нови теми, като често темите са една до друга. Е, понякога понатежава да повтаряш едно и също постоянно, на всеки новозапитал. А Boss-а е прав. В раздела за Jeep тези двигатели са доста често разисквани и наистина си струва да попрегеледаш темите, ще са ти полезни. В един пост трудно могат да се обхванат всички специфики на някоя марка и модел.
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от Алекс Маринов; 28-02-13, 22:00.
                      Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Колега, а ти с дядо владо говори ли си за джипки, скорости и раздатки?
                        Не е лошо да му звъннеш един телефон.
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

На Реното и такъв проблем с маркучите съм имал, а накрая му гръмна турбината Май няма да ме изненада с кой знае какво. Иска ми се да е комън рейл, а не ТД. Не съм завънял на никого, но когато наближи момента и това ще стане

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                            Имах едно Рено Еспас 4, на което сменявах дюза, преживява се, а и там всички дюзи бяха под предното стъкло. Колега, ще споделиш ли нещо за скоростната кутия и раздатката. Питам все за раздатка с тоя Фрилендър дето имам
                            Сега видях въпроса ти и за раздатката. За нея не се притеснявай особено. Тя си е на Chrysler и няма някакви особени проблеми. Комплектация Quadra-Trac II с раздатка NV247 с верига и вградена героторна помпа /вид зъбна помпа/, вместо междуосев диференциал. Роторът на тази помпа е зацепен с извода на предния кардан а корпусът с този на задния. При разлика в оборотите на въртене на двата вала помпата създава налягане, право пропорционално на тази разлика, като по този начин притиска пакет - многодисков съединител и така създава блокировка от 0 до 100%. Режими - 4All time - за нормално движение, Neutralи 4Lo - бавни с понижаващо число2,72. При бавни героторната помпа се блокира. Ползва се специфично масло - Mopar Transfer Case fluid PN: 05016796AA.

При теста гледай /слушай/ за някакви по-силни шумове, стържене, тракане или нещо издаващо евентуално износена и разтегната верига. Не е проблемен агрегат, стига да е ползвано съответното масло. Е, разбира се - някой да не е решил да пробва "какво ще стане, ако на сух бетон /асфалт/ включа 4Lo - бавни и започна да правя дрифт"
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря, колега, това исках да знам за раздатката! Като поразгледам малко от набелязаните ще повдигна пак темата

Коментар

Друг често срещан проблем е спукана глава на 2.7 в следствие каране продължително време при висока скорост. Някъде бях чел, че поради тази причина от 177 к.с. при мерца, този двг. е "скопен" до 163 при джипа именно по тази причина. И АСК, която е на МБ се случва да дава проблеми с управлението. Е всичко се лекува ... с пари.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X