Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поддръжка на Гранд Чероки 2.7 2003 и Х5 3.0 2001г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поддръжка на Гранд Чероки 2.7 2003 и Х5 3.0 2001г

Колеги, интересува ме дали някой има наблюдение дали БМВ-то е много по-скъпо за поддръжка между тези модели.
    Черокито да кажем около 10 000 има предложения, за БМВ-то около 15 000. Обаче после как е?
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

От: Поддръжка на Гранд Чероки 2.7 2003 и Х5 3.0 2001г

Чероки не съм имал мое , т.е. не съм поддържал, но:

БМВ-то вози по-добре и е значително по-добре обезшумено
    Разходите за гориво "грдско, изънградско, Софийско и т.н.) според мен са по-добри при БМВ (колкото и странно да звучи аз лично се убедих)
    БМВ-то е с по-нисък център на тежестта (предната полуоска минава през картера)
    БМВ-то лично аз не бих го вкарал в гората или средно-тежък офроуд, но аз не съм и търсил това. На мен ми трябваше "джип за републиканската пътна мрежа"

Тук ще цитирам нещо което публикувах в един друг форум днес по повод на въпрос за разходите на Х5 поради предстояща покупка:

Колата я имам от март месец и за разходите не мога много да кажа
    Моята е 3.0 бензин а в момента имам и Е39 2.8 и особена разлика не виждам
    Средния разход от както съм я взел е 14.21 а градско (София) с климатик 17.09 л/100 Това са данни от зарежданията а не по борд компютър
    Газ не съм слагал и няма да сложа
    По-скъпи са гумите 255/55/18 но това е разбираемо. Маслото е 7.5 литра но ако е лонг лайф не се усеща (мотора си е същия като другите 3-ки само картера е различен)
    Когато избирах какво да купя се колебаех между 3.0 и 4.4 бензин (не съм фен на дизела) За мен колата си върви доволно ... Освен това има една тънкост - 3.0 мотора е по-лек и не тежи толкова на предницата което си е предимство като се друсаш по нашите пътища
    Раздатката до 2003 г. е механична N125 и подлежи на ремонт - има ремонтни комплекти с верига лагери уплътнения и т.н. докато след това са с електронно управление и там може само да се смени серво-мотора който я управлява
    По форумите пишат за проблеми с панорамния шибидах (май е вярно) и пневматичното окачване, но аз си мисля че специално за окачването просто си е консуматив както и амортисьорите а екстрата си е добра. Моята е с нормалния шибидах
    Лично аз като купих колата смених всички масла и филтри (двигател скорости раздатка диференциали) но аз така си правя на всички мои коли при покупка. Колата я взех със забележки по ходовата част (умишлено не пожелах да ги оправят за да знам аз какво е правено и с какви части) и първоначално за да я подкарам във вид в който на мен ми харесва дадох около 2-3к лв. освен това дадох и 1000лв за джанти 18" (тя беше на 17-ки) и гуми (летни дълоп за около 1600 лв.)

Коментар

На мен също като че ли ми допада повече Х5, но понеже не знам как стои въпроса с евентуални ремонти съм малко подозрителен. Малко не ми е положението да дам още толкова след покупката за ремонти. То не че може би по Черокито всичко е без пари

Коментар

Колата я взех със забележки по ходовата част (умишлено не пожелах да ги оправят за да знам аз какво е правено и с какви части) и първоначално за да я подкарам във вид в който на мен ми харесва дадох около 2-3к лв. освен това дадох и 1000лв за джанти 18" (тя беше на 17-ки) и гуми (летни дълоп за около 1600 лв.)
        Колега като виждаш аз съм писал че умишлено взех колата на по-ниска цена със забележките които забелязах и не се съгласих да бъдат оправени и включени в цената
        Говорим за ремонт и поддръжка с оригинални части в Дару а джантите и гумите ги смених "по желание" просто не ми седеше естествено тази голяма кола на 225/17

Коментар

Малко да повдигна темата, скоро ще поогледам за нова кола. Определено искам да е по-висока. Х5 отпада, за около тези пари има и Рекстън - ако някой има наблюдение за този комън рейл нека каже. Иначе ме интересува за модела на Черокито от 2003 дали всичко по двигател, раздатка и скоростна кутия е Мерцедес. Неговата раздатка като старат с верига ли е и нещо като разход на гориво ? Благодарско предварително

Коментар

Колега за Grand Cherokee точно има писано информация във форума колкото искаш. Ще намериш други въпоси и отговори и тогава ще можеш да прецениш за себе си дали това е подходящата кола!
            Не се засягай, не те поучавам, но малко халотично задаваш въпроси и дори отговорите да те устройват можеш да тръгнеш в грешна посока. Дай една цялостна картина на нещата!

Коментар

Ами колега в парите, които мисля да отделя /и ми харесват, разбира се/ влизат Гранд Чероки, Рекстън, Паджеро - все там някъде - 2003г.
              Черокито ми изглежда най-високо, и доколкото разбирам всичко е Мерцедес. Рекстъна не знам колко е Мерцедес, Паджерото ми се вижда ниско...
              Може би най-вече ме интересува колко надеждна е всяка от тях. На черокито купето май е старо, та си мисля че ще има повече части евентуално.
              Поразгледах темите и не открих каквото ме интересува.

Коментар

Гранд Чирока не е висок, не е стабилен и комфортен при високи скорости, разхода му никак не е малък, а дизеляка на мерца си е проблемен, но ако е комплектация куадра драйв е изключително проходим.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                  ... и доколкото разбирам всичко е Мерцедес.
                  Вярно че не съм спец, но за първи път чувам, че всичко е от мерцедес.
                  Сега въпросът е аз или ти сме в грешка
                  Иначе по твоя казус не знам какво да те посъветвам, на мен лично х5 не ми харесва (субективно мнение)
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ами, на Jeep Grand Cherokee WJ - 2.7 CRD, двигател и автоматична скоростна кутия са на Mercedes.
                    Двигател 2.7 CRD -(OM647) петцилиндров дизел, Commonrail. Производител: Mercedes-Benz, монтиран заедно с 5-степенна автоматична скоростна кутия W5A580, също на Mercedes-Benz. Можеш да се убедиш и сам. Превърти надолу след бензиновите двигатели и 3.1 дизел и ще видиш.
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Идеята ми беше по скоро, че двигател и скорости съвсем не е "всичко" в един джип, не че е малко де
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Не знам какво разбирате под "разхода му не е малък" - 9.0-9.1л извънградско(средна скорост 125км/ч) и 13-14л градско за мен е повече от нормално за 2,7 мотор и 163Hp
                        От стабилността при висока скорост нямам оплаквания , но очаквах да е по тих и външно и вътрешно.
                        Пристрастен съм и мнението ми може да не е меродавно.
                        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Да, Х5 отпадна от класацията, мястото на което живея предполага при един хубав сняг да се използва по предназначение. Не искам завали ли хубаво да карам фрилендъра вместо новия джип
                          Разход 9 извънградско и 13-14 градско ще го понеса. Този комънрейл и автоматична скоростна кутия имат ли някакви хронични болежки или са сравнително безпроблемни?

Коментар

Ще се опитам да съм кратък, но ясен. Гранд Чероки - то е много хубав, особено с Quadra Drive както беше казано, но дизелите не са силаната страна на тази кола. ВМ 3.1 - въобще не го коментираме, а 2.7 на мерцедес не е лош, но както много други дизели (подчертава това важи и за други марки и т.н.) рано или късно ще ядеш дървото -случва се най-вече от дюзи и ремонта е много тъп (тук отварям една скоба...сега, дали ще са дюзи, помпа, турбина или нещо друго, това не се знае). Тук искам да кажа, че разходите за консумативи между дизелова кола и бензинова (специално при един и същ модел при джиповете) не е голяма за разлика от всеобщото мнение, че на дизеловите са двойно по-скъпи. Просто качествените неща си СТРУВАТ. Така че не съм някакъв заклет фен на бензинките, ако това си мислите.
                            Мен лично рекстъна ме отвращава, бих си го купил само като нова кола с гаранция и т.н. поради много по-ниската стойност.
                            Горе долу това което би се въртяло около стойността на Джип-а са Соренто, Терано 2, Дискавъри 2, МЛ. Лендкрузера е един от фаворитите ми, но там парите за добра кола са други.

Коментар

То така излиза дизел да не гледам, какъвто и да било... 4 литровия бензин с газова сигурно колкото дизела гори. Терано, Дискавъри и МЛ няма да са със сигурност, Сорентото не е ли като Рекстъна? Има ли колеги патили с този дизел на Черокито?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X