Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобил за Геолог

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Автомобил за Геолог

Не знам дали съм само аз, но съм малко разочарован от избора ти. Имаше и по-добри варианти . Не казвам, че Нисана не е добър ! Но все пак избора си е твой . Честито и много безаварийни километри !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Щом колегата ще успява да му насмага на разходите за подръжка и гориво що пък да не го кара и товари из горите.
      Иначе,погледнато реално това е не е кола,разчетена да се блъска ежедневно по чукарите.
      Не,че марката Нисан не разполага с такъв модел,но това определено не е Терано 2.......,не че нещо ама с 30-ки носачите ти да стоят на 20см. от земята е малко тъпо...

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Щом колегата ще успява да му насмага на разходите за подръжка и гориво що пък да не го кара и товари из горите.
        Иначе,погледнато реално това е не е кола,разчетена да се блъска ежедневно по чукарите.
        Не,че марката Нисан не разполага с такъв модел,но това определено не е Терано 2.......,не че нещо ама с 30-ки носачите ти да стоят на 20см. от земята е малко тъпо...
        + 1,подържам същата теза,в Патрула е истината за Геолога,имам приятел на който част от бизнеса му е да разкарва геолози по разни кариери да правят проби,и си замени късата Тойота за дълъг Патрул....,това в случай че не стигат парите за дълга Тойота .
        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Спокойно пичове,живота е да се живее и да се учим от него.В гората са малко машините които дьржат с минимална подрьжка та и от там питах защо е толкова евтин изпитания Дифендьр.
          Аз бих трьгнал от машини които се ползват в армията или машини които се рьчкат по военни зони,после слагаш на кантара дьлгата база и избираш модел с евтини части и вьзможно най-прост.Е на магистрала не бил красавец ма то пьк едни магистралиииии и една красота като го разчекнеш в гората ммммммм не си е работа.

Терано не сьм карал,карал сьм 2 Патрула и като ще е Нисан поне да е рошав.Работна кола е,разликата в цената ще я изравни след пьрвите 2 месеца и 3 ремонта.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Спокойно пичове,живота е да се живее и да се учим от него.В гората са малко машините които дьржат с минимална подрьжка та и от там питах защо е толкова евтин изпитания Дифендьр.
            Аз бих трьгнал от машини които се ползват в армията или машини които се рьчкат по военни зони,после слагаш на кантара дьлгата база и избираш модел с евтини части и вьзможно най-прост.Е на магистрала не бил красавец ма то пьк едни магистралиииии и една красота като го разчекнеш в гората ммммммм не си е работа.
            Терано не сьм карал,карал сьм 2 Патрула и като ще е Нисан поне да е рошав.Работна кола е,разликата в цената ще я изравни след пьрвите 2 месеца и 3 ремонта.
            Именно,ремонтно пригоден автомобил,при това здрав и дълга база,за да отговаря на изискванията,Геолозите товарят много екипировка,да не забравяме че и трябва да е бюджетно решението,инак с две ръце за ТЛК8О.
            Дефендъра не е лош,стана добро решение след като Британците станаха Европейци,но не влиза в бюджета определен от колегата,а не смятам че е по добър от другите варианти,има си своите проблемни места,но това е друга тема.Ако трябва да се дава лев бих избрал Г-класата,а защо не и Унимог
            Тераното,след като му се насладих за известно време,не бих го препоръчал.
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
              Поддръжката се състои в едни горни шарнири и предни биалетки веднъж на 20000км. Говоря за нормална експлоатация, а не зорлем трошене.

Колкото до 20-те сантиметра - на толкова виси и прасето на патрола в стандартна комплектация, но за сметка на това като се нахендриш в коловози е първото, дето опира, за разлика от "носачите на 20см". И кво?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                ...а защо не и Унимог
                Мда. 500км пътуване с Унимог. Ще е интересно и като разход, и като преживяване.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Колкото до 20-те сантиметра - на толкова виси и прасето на патрола в стандартна комплектация, но за сметка на това като се нахендриш в коловози е първото, дето опира, за разлика от "носачите на 20см". И кво?
                  Спарки, то това е верно ама контактната площ е друга, второ като пропадне колелокто в коловоза тия 20 стават 10 и т.н.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Поддръжката се състои в едни горни шарнири и предни биалетки веднъж на 20000км. Говоря за нормална експлоатация, а не зорлем трошене.

Коя е "нормалната експлоатация"?

А независимото окачване е супер за бързо каране, но когато играта (теренът) загрубее ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Коя е "нормалната експлоатация"?
                      Мисля че и сам знаеш какво имам в предвид. Със сигурност не е зорлем навиране в най-големите дупки или най-голЕмата кал, когато си излязъл да си начешеш крастата. В 90% от случаите има наличен по-лек маршрут на 10 метра встрани, а когато не е за кеф, а с това си изкарваш хляба, не са много хората дето ще изберат трудното пред лесното.

Да, тераното не е джипка от "най-мъдестите", и по това не може да има кой-знае какви разногласия, но масово ползваните за същото пикапи например (за които не липсват предложения и в тая тема) го превъзхождат най-много с по някой блокаж, и то евентуално. Ама същото се слага безгрижно и на терано, ако потрябва.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Спарки, то това е верно ама контактната площ е друга, второ като пропадне колелокто в коловоза тия 20 стават 10 и т.н.
                        +1.

Коментар

... В 90% от случаите има наличен по-лек маршрут на 10 метра встрани ...
                          Дори и да приемем, че е така, когато става въпрос за работа, 10% несвършена поради невъзможност да се премине ми звучи като твърде много.

... Да, тераното не е джипка от "най-мъдестите", и по това не може да има кой-знае какви разногласия, но масово ползваните за същото пикапи например (за които не липсват предложения и в тая тема) го превъзхождат най-много с по някой блокаж, и то евентуално. Ама същото се слага безгрижно и на терано, ако потрябва.
                          Пикапите се предлагат не за това, че са по-проходими, а от гледна точка товароносимост. То блокаж хубаво, че се слага, но може и да не е толкова безгрижно, защото струва едни пари.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                            Именно,ремонтно пригоден автомобил,при това здрав и дълга база,за да отговаря на изискванията,Геолозите товарят много екипировка,да не забравяме че и трябва да е бюджетно решението,инак с две ръце за ТЛК8О.
                            Дефендъра не е лош,стана добро решение след като Британците станаха Европейци,но не влиза в бюджета определен от колегата,а не смятам че е по добър от другите варианти,има си своите проблемни места,но това е друга тема.Ако трябва да се дава лев бих избрал Г-класата,а защо не и Унимог
                            Тераното,след като му се насладих за известно време,не бих го препоръчал.
                            Е няма такова за 8 бона на 10-12 години.
                            Аз едно време нали пуснах тема-дьльг здрав и прост дизелов детевоз за около 7-8000.А тоя дарак,а ония и все греди и на финала мойта си игра.Това при положение,че гора и товар няма да види,бях се спрял на Диско или Терано.За Мерцедес,Патрул,ТЛК80 не стигат тия 8 до никьде,а и аз не го мислех да влиза в гората кьдето едни гуми с джанти,лебедка и шнорхел са почти половината джипка.
                            Ако се прибавят малко годинки кьм идеята и още някой лев,забрави се за комфорт по магистрала и се огледа каква е крайната задача и сьвсем се отсяват моделите.
                            Всеки един си има слабите страни,но едно е кофти возия на магистрала или по-ниска скорост там,а сьвсем друго слаба предница,кекава раздатка или прегряващ мотор.С едното се свиква,другото ти мамата на бачкането,парите не ги и смятаме.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Дори и да приемем, че е така, когато става въпрос за работа, 10% несвършена поради невъзможност да се премине ми звучи като твърде много.
                              Не съм казал че в 10% от случаите няма да мине, а че едва в 10% от случаите ще се навре задължително в големите лайна, понеже няма да има откъде другаде да мине.

Съвсем друг въпрос е че повечето джипки, използвани масово за това изобщо не са оборудвани оптимално за целта дори с прилични гуми, а директно от магазина ги пускат в калта, като евентуално им сложат една лебедка, и толкоз.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X