Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Jeep или нещо друго

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на Jeep или нещо друго

Добре де виж гранда, защо Чероки, Черокито е малко и си е за офроуд супер, но за лов мое мнение е че е малко. Моето е ловджииско, ама с АГУ в багажника и не остава хич много. Виж Гранда е моя съвет.

Коментар

Имах паджеро със супер селекта и блокаж на задниа диф.дълга база.С едни хубави гуми нема назад.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        Добре де виж гранда, защо Чероки, Черокито е малко и си е за офроуд супер, но за лов мое мнение е че е малко. Моето е ловджииско, ама с АГУ в багажника и не остава хич много. Виж Гранда е моя съвет.
        + ОТ МЕН ЗА ГРАНД
        Христо Георгиев-0889022988
        Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г

Коментар

Два реда набързо:
          Вчера правих тест драйв на йети и октавия. Първоначалната нагласа беше октавията да е по-балансирана и удобна, както и с по-добра стабилнос и т.тн все пак това е най-продавнаия продукт на марката. Ориантирал съм се към комби версията, но пробвах хетчбека 1.6д/105кобили (това имаха). В шоурума определено октавията стоеше по класно и отвъте-отвън багажник и т.н. изглежда доста добре. При подкарването обаче се оказа точно обратното йетито (4х4-2.0д/110 магарици - аз съм за 2х4 да напомня) се усещаше доста по стабилно (това е малко относително под стабилно може да се разбира твърдо, кото на за мен е ОК, макар и да са на една платформа) с по директно управление. При октавията имаше едно клатене , съединителя също неструваше, може да са го запалили при някой тест драйв, но при отпускането имаше луфт, също при потегляне и трябваше доста повече поддаване на газ, което не е характерно за дизела по-принцип, да не говорим, че дръжката щеше да ми остане в ръката още при сядането и затваряне на вратата. Малко се разочаровах от октавията, очаквах повече, външния вид лъже явно.
          За ускорението и на двете не ми се говори - вървят някак си.
          В заключение остават на дневен ред:
          1. Йети 2х4 с некъв слаб двигател - като практична и нова кола с най-добра цена качество в класа си според мен, ако не Ви се струва да е така...;
          2. Гранд Чероки 2.7д - фейслифт 2004-2005г.;
          3.Гранд 4.7 - задължително на газ/метан, който е луд да дава пари х2 да дава, но не и аз;
          Подредбата не е задължително да е в този ред.
          Идеята е да продам моята и да я заместя с някоя от горните, йетито сигурно на уизинг. Едно е сигурно ще направя още кръгчета с тия трите пък да видим.

Коментар

На поседък все повече се заглеждам за гранд 4.7 с куадра драйв, но имам някои въпроса.
            Изискването ми е да е на газ, така че не е ли малко рисковано да я взема направо с монтирана газова уредба, ако пък е и от Италия само Бог ще знае на колко километра е? В този ред на мисли: дали е по-удачно аз да си я газифицирам?
            Можете ли да ми препоръчате газаджия, който ще направи V8-ка наистина добре (какво мислите за така наречената "течна фаза")?
            Има ли 4.0 с куадра драйв?
            От четенето в US форуми малко се обърках и искам да изясня като здравина има ли калсация между "куадра драйв" - "куадра трак" - "селект трак" - говоря не за оф роуд възможности, а за надеждност и то при положение, че тези коли вече не са първа младост и не може да се разчита, че винаги са били обслужвани навреме и експлоaтирани нежно?
            Ако има нещо по-специфично за модела - допълвайте!
            Последно редактирано от noname12; 31-10-12, 16:17.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
              На поседък все повече се заглеждам за гранд 4.7 с куадра драйв, но имам някои въпроса.!
              Звънкай.....освен ако днес не говорихме с теб, че някой ми се обади със същите въпроси...
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дедо вече има н'ьет
                И така като гледам сектата му се увеличава.
                Браво, дай боже всеки му по един Гранд.
                Поздрави,
                Koрмилира "колица убавица" а.к.а. GV J20A

Коментар

Вижте сега нещата наистина са сериозни, вече и жената мисли по темата - V8! (не се нави за стария гранд иска WJ, м/у другото харесе едно дуранго 5.9 ама като влезна вътре и се отказа -то и на мен не ми харесва)
                  Обаче все още имам въпроси (не мога да използвам Дядо Владо за бюро справки - предпочитам да преминем към конкретика) - понеже тези дни огледах 3 коли (на едната даже ми отказаха оглед в сервиз, същевременно ми минаваха с номера "предложи цена") и честно казано не намерих моята сред тях и искам да съм в готовност като излезне някоя по-сностна.
                  Повтарям се - къде може да ми монтират газова уредба, която да става за тази кола и да има гаранция? Какво Ви е мнението за течна фаза? Какво Ви е мнението за метан? Кой какво е слагал и на каква цена?
                  Няма да се стискам и ще искам уредбата да е хубава, но наистина да е такава и да не създава проблеми (ако дойде така, още по-добре стига и колата да става).
                  Айде помагайте, че снега почна да трупа, а това ми е 1/3 от причините, за такава кола.

Коментар

От къде си?
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Кореняк софиянец (на есен затискам зелето с жълто паве).

Коментар

Колега! Течната фаза стъпва някъде към 6-7 000 лева за осем цилиндров двигател, а няма и кой да ти гарантира колко ще издържи помпата и (идват слаби за подобен дебит)! Това ми е инфо от точно преди една година, когато правих пручване за газификацията на моя... На метан - ще ти избягат половинта кончета - губи се смисъла от закупуването на осмак поне според мен! Идеалния вариант е газова инжекция - никаква разлка между разхода и вървежа на бензин и газ.

Коментар

Мога да ти кажа къде аз монтирах ГИ на Чероки 4.0 (в София),като преди това видях как беше монтиран ГИ на Гранд Чероки V8.Има гаранция.
                          Доволен съм от качеството на монтажа,работата на двигателя и т.нт
                          0894347575-Киро
                          Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Ей този от горния пост Марто,
                            също може да сподели мнение относно ГИ,за койото говоря
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Темата и без тва тръгна в друга посока та да питам за Варна някой да знае газаджия, който наистина да си разбира от работата ? Става въпрос за Гранд WK 4,7 ако има значение...
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                                Вижте сега нещата наистина са сериозни, вече и жената мисли по темата - V8! (не се нави за стария гранд иска WJ, м/у другото харесе едно дуранго 5.9 ама като влезна вътре и се отказа -то и на мен не ми харесва)
                                Обаче все още имам въпроси (не мога да използвам Дядо Владо за бюро справки - предпочитам да преминем към конкретика) - понеже тези дни огледах 3 коли (на едната даже ми отказаха оглед в сервиз, същевременно ми минаваха с номера "предложи цена") и честно казано не намерих моята сред тях и искам да съм в готовност като излезне някоя по-сностна.
                                Повтарям се - къде може да ми монтират газова уредба, която да става за тази кола и да има гаранция? Какво Ви е мнението за течна фаза? Какво Ви е мнението за метан? Кой какво е слагал и на каква цена?
                                Няма да се стискам и ще искам уредбата да е хубава, но наистина да е такава и да не създава проблеми (ако дойде така, още по-добре стига и колата да става).
                                Айде помагайте, че снега почна да трупа, а това ми е 1/3 от причините, за такава кола.
                                1.Дедо за справки пари не взема - т.е. звънкай смело.
                                2.Щом не ти го дават за оглед в сервиз, да го д.....Вече няколко автоджамбазина като си внесат "Гранд" сами ни го карат за оглед на репатрак, и после клиента само ни пита "вярно ли е това и това" ако кажем "да"- дрън парата, шур бозата....с уговорката че понякога скрити дефекти си проличават след първите 50-100 или 1000км
                                3."Дръндюронгото" няма много общо с "Гранда" и аз го не харесвам, колегата ми отглежда едно тъквоз (5.9), та впечатленията са от 1-во лице.....
                                4.Имаме "газар" който освен че има два "Гранда"4,7 има и фирма внос и монтаж на газови.....
                                .....т.е. пак сме до "звънкай"
                                Последно редактирано от дядо владо; 03-12-12, 18:10.
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X