Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на Jeep или нещо друго

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на Jeep или нещо друго

Предистория: в момента всекидневния ми автомобил е БМВ 320д 99-ти набор, от както я имам (4,5г.) тя ми струва около четири пъти повече от пазарната цена в момента. Напоследък малко съм я занемарил, но като цяло е поддържана повече от добре и с много малко пари ще стане топ.
    Обаче: все ме влече към джиповете и то към по сериозните, в семейството имаме TLC 95- 2001 от 5 години, който го взех от приятел и мога да кажа че това е кола която не може да бъде сравнена с никоя друга, супрер е. Ъпгрейта следователно рябва да е 120, да ама не. Всички знаят каква е ситуацията и такъв тип инвестиция не седи на дневен ред.
    Защо: след тази зима мисля доста хора се убедиха, че в българските условия дори и най-долнопробния паркетник е за предпочитане. Аз с бмв-то проблем не съм имал върви си супер в снега, противно на общото мнение, ама си е мъка за колата, то стърже, то дращи, един бордюр в центъра на София не мога да кача, а понякога се налага, особено като бързаш.
    По същество:
    (1)Първо - викам си продавам бмв-то и като няма да е някоя хубава тойота, що пък да не е някое градн чероки 2.7crd, кво му е, все по-достъпни цени, общо мнение, че частите са на доста приемливи цени за такъв автомобил, мъжкарска изглежда и е пълна с екстри (макар за мен да не е определящо, все пак основно ми трябва да ме вози)
    (2)Второ - абе викам си сега тоя гранд ще да е стар, пак същите разправии, пък като знам какъв ми е късмета точно дюзата на пети цилиндър ще се прецака и ще трябва да го мисля и да се ядосвам, я дай некоя нова. Грейт Лоу - не изглеждат ми доста скъпи. Върти - сучи се щкода ми изглежда по-добра като цена качество, Октавия комби изглежда супер, но ми идва скъпа, за това пък Йети 2х4 подчертавам ми се струва добре, е малко е малка, но пък е и по вискока, кото ме устройва. С други думи баничарка, ама даже и по евтина и тях ги проверих.
    (3)Действие три - и всичко това докато не видях един джип 4.7 2001г.- супер слънчев, с една метанова уредба и заспива. Зимата проблеми йок, слагам едни BF Go.. A/T и само бой. Обаче все ми шепне нещо в ухото "не е за теб, ще се наиграеш, ще пръснеш сума пари и за к'во, единия кеф"
    (4)Четири - Добре в крайна сметка може и нещо само за зимата jeep 2.1, не че има нещо общо с jeep. Мога да си го позволя OK, Харесва ми навъншен вид ОК, няма да троша бмв-то ОК, ама тоя двадесет годишен пенсионер дали няма да ми прави само въртели, да ми губи времето и що ли ме сърби да похарча некой лев като и сега имам кола.
    Какво мислите от 1 до 4. Другото е само за ориантир. Каквото и да става повече от 15х. км на година няма да му се въртят, защото ще се качвам и на други коли по работа. Оф нямада се кара в този смисъл, в който се има във форума. Очаквам най-вече идеи.

От: Избор на за Jeep или нещо друго

Аз бих заложил на (3), само че и (2) не е за пренебрегване - новото си е ново.
    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
    Walter Rohrl
    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Здрасти, и аз съм за -3- ама първо да го огледа някой дето е в час, тук има доста такива и никой няма да ти откаже. Успех!!!
      0899278323-0877500798

Коментар

Пич в американския форум тая зима сигурно 10 човека с БМВ питаха за Черок и повечето се сдобиха и не искат да чуват за друго. Мен ако питаш разкарай БМВто и си купи един хубав гранд 5,2/5,9 на разход няма да е много повече от БМВто, на цени за поддръжка ще е няколко пъти по-евтин, а че ще си доволен ти го гарантирам на 200%. АКо ще набиваш парици над 10 си купи един Куадра драив и ще забравиш за всичко друго. Като човек купувал доста нови коли смея да твърдя, че това е най-голямата преебавка, до скоро карах шкодилак и не бих го препоръчал на никой. Защо да не е за теб, ти с БМВ си се справил, според мен една от най-калпавите коли, та с Jeep няма да се справиш една от най-здравите коли.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
          Пич в американския форум тая зима сигурно 10 човека с БМВ питаха за Черок и повечето се сдобиха и не искат да чуват за друго. Мен ако питаш разкарай БМВто и си купи един хубав гранд 5,2/5,9 на разход няма да е много повече от БМВто, на цени за поддръжка ще е няколко пъти по-евтин, а че ще си доволен ти го гарантирам на 200%. АКо ще набиваш парици над 10 си купи един Куадра драив и ще забравиш за всичко друго. Като човек купувал доста нови коли смея да твърдя, че това е най-голямата преебавка, до скоро карах шкодилак и не бих го препоръчал на никой. Защо да не е за теб, ти с БМВ си се справил, според мен една от най-калпавите коли, та с Jeep няма да се справиш една от най-здравите коли.
          +1 !!! Такова още не съм теглил закъсало
          Георги Кулишев
          Ямбол
          0889 42 00 74

Коментар

Колега може и точка 5 да сложиш ако имаш възможност да подържаш 2 коли. Карай си бавареца щом те кефи и една джипка по ефтина за зимата за трошене.

П.П. Американците са хубави коли но не стават за втора, за някои и за първа даже.

Коментар

Аз и сега поддържам 2 коли. Във вариант (4) ще станат 3 и честно казано като включим и служебните ми е писнало да се занимамвам. Само няма да е за трошене, поне не умишлено.
              Иначе бмв-то е толкова скапано колкото и другите коли, които съм имал или с други думи кола като кола - старее, троши се, прави се, на една едно на друга друго. Да имаш личен автомобил си е скъпо по принцип!
              Радист, каква е била твоята шкода?
              Забравих да питам чероки 2.1 - стандартно ще се събере ли 265/70/16 или ще опре, абе имам едни по-стари на един сезон, дълга история.

Коментар

Много ти е широк мирогледа нещо. Ама за какво ти е това Чероки 2,1 ? Щом допускаш вариянт за газ или метан - скачай направо на Чероки 4,0. Разходът като пари ще ти е близък до този на 2.1 дизела, ама кефа ще е по-голям.

Ето ти пример за един колега, който вече го е извървял този път:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=%E0%F3%E4%E8

От супер Ауди А6 3,0 ТДИ та на Чероки 4,0.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

... един хубав гранд 5,2/5,9 на разход няма да е много повече от БМВто...
                  Колега, от кое BMW точно "разхода няма да е много повече" ??? може би сравняваш джипа с М-ка ...
                  ... ти с БМВ си се справил, според мен една от най-калпавите коли ...
                  и по какво съдиш, че "БМВ е една от най-калпавите коли" защото аз съм сменил доста коли от тази марка и в момента в семейството се карат и поддържат 4 от различни модификации и години

Коментар

Шкодилака беше оСтавия 2007ма 1.9д , общо взето една от най-дървените коли който съм карал, ама друга тема. Черок 4,0 242 автомат е много хубава машинка, мен ме радва всеки ден, но не ми е основна кола, защото е тесноватичка, даже колана не обхваща баща ми багажника е малък и климатика не работи (за сега). Черок 2,1 хич не е добра идея, с тоя застрелян двигател не виждам как може да се кара извън пътя... Тея гуми без лифт и фланци няма да влезнат. Та ако не си с дечурлига и не возиш хипопотами и малкия черок е добра идея, но само 4,0ката. Гранда вече си има всичко на джип и семеен ван. Ако пък имаш над 30 120ката е перфектен джип, перфектен 8 местен ван в едно, но хубави даже под 35 мисля че няма, за това един хубав Гранд ще те радва много.

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
                      Колега, от кое BMW точно "разхода няма да е много повече" ??? може би сравняваш джипа с М-ка ...
                      Тук не си съвсем прав. Карал съм 530-ка с М30, карал съм и М5. И двете Е34-ки, М5-цата гореше по-малко. Гранд 5,2 ще гори по-малко (като пари) само ако е на газ или метан. Сега карам Гранд 4.7 и гори малко повече от 530-ката.
                      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                      Walter Rohrl
                      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

На М52В20 и М52В28 - 5-та серия Е39 разхода е почти еднакъв - около 12-14/100 в София и около 10/100 извънградско (малко по-нисък на 2-ката)
                        На М54В30 - М53 Х5 разхода в София е около 15-16/100 и извънградско около 12-13/100
                        На М50Б20 - 5-та серия Е34 разхода в София е около 14-13/100 и извънградско около 10-11/100
                        Това са данни пълно-пълно при зареждане с бензин от една и съща верига бензиностанции
                        Х-5 - цата я имам от скоро и нямам достатъчно точна представа (по БК смесен разход е под 14/100)
                        Всички коли са автоматици и се "настъпват" доволно без да се опитваме да ги унищожим зорлем ...

Коментар

Вземи си ТЛК 95 и нямаш грижи .
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                            Вземи си ТЛК 95 и нямаш грижи .
                            Колегата си има ТЛК 95 "01г., писал го е в първия пост .

Коментар

От: Избор на Jeep или нещо друго

По посочените точки, мога да дам мнение по № 4).
                              Първоначалната инвестиция е малка, поддръжката е дву-компонентна - за двигателя, частите се търсят от магазини за Рено, а за останалото - от такива за 'хамериканци. Цените няма да ти се сторят високи, в сравнение с поддръжката на БМВ.
                              За сметка на това, сядайки зад волана на точно тази модификация, след като си карал БМВ и ТЛК 95, ще имаш усещането, че ходиш пеша. С този маломощен двигател, прилично собствено тегло (в определени случаи - и полезен товар) и висок коефициент на челно съпротивление, не разчитай на някаква динамика при движението и скорост, позната ти до сега.
                              Този вариант на Чероки може да се определи единствено и само като семейно, бюджетно комби за всички сезони. Основните му предимства по мое мнение, са ниската цена, приличното количество варианти за намиране на части по двигателя, нисък разход (колкото и да е странно за високопроходим автомобил, но при условие, че се ползва само по пътя), прилична товароносимост и за разлика от другите комби-та - функционалността на истински пълноприводен автомобил.
                              Що се отнася до гумите, без да се пипа нищо, могат да се монтират от "фабричния" размер 215/75/15, до компромисния вариант 235/75/15, при който не е препоръчително често да се "навива" до край волана, за да не опират гумите в долните носачи.
                              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X