Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Териос срещу Паджеро Пинин и Сузуки Джимни ... кое е по-проходимо и надеждно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Териос срещу Паджеро Пинин и Сузуки Джимни ... кое е по-проходимо и надеждно?

Всички подобни теми се развиват по един и същи начин - някой пита много субективен въпрос, започват още по-субективни отговори от типа "от мойто по убаво нема".......
    За толкова години не открихте ли простата истина - превозно средство се купува да ни "е по сърце" и на късмет. Колкото и да се чете и слуша винаги ще има "легендарни, неубиваеми машини" които не могат да излязат от бокса от ремонти и "пълни боклуци" които си вървят безпроблемно въпреки набедената им слава...
    За мен най-правилно е да се направи тест драйв и според чувството, комфорта и поведението на машината според собствения стил на шофиране да се избира. За едни друснато до земята бмв със заварен диф е върха на сладоледа, за други въздушно окачване за трети натопорчена машина със незнайно къде център на тежестта е граала....
    И винаги има едно " да я почувствам ,че е мойта".
    Успех и късмет с избора.
    висете отпуснато

Коментар

От: Териос срещу Паджеро Пинин и Сузуки Джимни ... кое е по-проходимо и надеждно?

http://www.youtube.com/watch?v=C5-2b...feature=relmfu
      http://www.youtube.com/watch?v=C5-2b...feature=relmfu

Ето го тест драйва м/у 3 варианта, като аз съм с 2003та гуми, диското е с БФ АТ, гранда с некви по-сериозни, 3тия път съм на бавни.

Коментар

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
        ...

И последно ... искам джип с който след някоя друга година да направя пътуване в Азия и Африка ... не много дълги пътешествия ... с почти липса на тежък оффроуд.Бях се запалил за Диско преди ... но за Бг употреба и стила ми на шофиране си мисля, че Черокито ще ми подхожда повече. Конкретния ми въпрос е ... Черокито познато ли е в Азия и Африка ... ако се наложат някакви ремонти по време на пътуването, ще е добре да има сервизи запознати с Черокито.

...
        Ако мислиш за пътешествие, то тогава джип с голям бензинов двигател не е особено подходящ. За експедиция в друг континент, подходящ е по-икономичен дизел. С него имаш по-голям автономен пробег. И по-голям багажник си трябва.

Така като чуя за експедиция в Африка или Азия, веднага се сещам за Дизелови Дискавъри или Тойота 80-та серия. Сигурно повечето дизелови дълги бази биха свършили работа, но Лендроувър и Тойота, сякаш най-често се срещат в третия свят.

Тръгнахме от Джимни, та стигнахме до Дискавъри. Май трябва да се поровиш повечко из разните раздели на разните марки.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Ако мислиш за пътешествие, то тогава джип с голям бензинов двигател не е особено подходящ. За експедиция в друг континент, подходящ е по-икономичен дизел. С него имаш по-голям автономен пробег. И по-голям багажник си трябва.

Така като чуя за експедиция в Африка или Азия, веднага се сещам за Дизелови Дискавъри или Тойота 80-та серия. Сигурно повечето дизелови дълги бази биха свършили работа, но Лендроувър и Тойота, сякаш най-често се срещат в третия свят.

Тръгнахме от Джимни, та стигнахме до Дискавъри. Май трябва да се поровиш повечко из разните раздели на разните марки.
          Поровил съм се достатъчно и това за автономията ми е ясно ... очаквах някой да го напише. Джипката ще е основно за каране в Бг... тоест аз дизелово превозно средство не искам да имам ... не само заради цената на горивото, ако съпоставим метан и дизел ... основно просто мразя турбо коли ... за мен надеждния мотор е атмосферния.Вариантите са ми ... малко джипче+ван ... или само по-голям джип.Дизелово Дискавъри може да си взема живот и здраве само за пътуването в Африка, което пък така като се ровя за инфо ... до Кения 95% от пътищата са асфалт ... а също и със зареждането на говиро няма голями драми... тоест и автономията на Чероки с 2-3 туби ще е достатъчна, а може да се направи и допълнителен резервоар.Както и да е ... да не се отклоняваме от темата.Основно ми е важно да ми върши работа в Бг ... до Кения мога да ида и със 124ка комби дет се вика. А па то след някоя друга година може и останалите 5% да са асфалтирани

Коментар

Ако ще караш по асфалт, за какво ти е въобще джип - само харчи повече? Ван или голямо комби ще свършат прекрасна работа.
            Мои приятели се прибраха от Уелс с нов ван Форд C-Max. 4-ма възрастни, две годишно хлапе и доста сакове с багаж. Към 3000 км -добре са пътували. Вчера си тръгнаха на обратно. Повозиха ме - широко и удобно, въпреки че бяхме 5 човека.

Иначе за в България - бензинова джипка на газ е добре. Аз също съм се спрял на такава концепция. Но извън България, особено Африка и Азия, не навсякъде има газ, а бензинките си харчат повече.

Аз за мен съм си избрал оптималното - оглеждам се за Кия Спортидж Гранд бензинка. Мен това ме устройва. С голямо удоволствие бих си взел и 4 литрово Чероки, но няма да мога да му смогна на данъците, застраховките, разхода и поддръжката.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
              Ако ще караш по асфалт, за какво ти е въобще джип - само харчи повече? Ван или голямо комби ще свършат прекрасна работа.
              Мои приятели се прибраха от Уелс с нов ван Форд C-Max. 4-ма възрастни, две годишно хлапе и доста сакове с багаж. Към 3000 км -добре са пътували. Вчера си тръгнаха на обратно. Повозиха ме - широко и удобно, въпреки че бяхме 5 човека.
              За къде пишеш ... за нуждите ми в Бг или за маршрута ми в Африка?Тук определено, джипа ще го ползвам само за оффроуд предназначение ... имам си кола за асфалт, която да е икономична и да вози приятно.В Африка ще ме чакат около 200-300км черен каменист път, на който се пукат гуми и се товари много окачването, но не е кой знае какво като оффроуд изпитание за превозното средство., иначе сериозно бих тръгнал с една добре ревизирана 124ка комби.

Коментар

АКо ще се ходи в Африка отиваш на Тойота, там всички карат Тойота.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                  АКо ще се ходи в Африка отиваш на Тойота, там всички карат Тойота.
                  И Ланд ровър.Спомнете си CAMEL TROPHY
                  Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

А в Русия само с Нива и УАЗ-ка? Това, че са направили Камел Трофи с Дискавъри не ми е водещо изобщо. Ако отидем да снимаме филм с Грейт Лоу ... значи, ли че в Африка може да се ходи вече освен с Тойота и Дискавъри ... също и с Хувър. Да най-вероятно се срещат най-често сервизи за Тойота ... но в по-голямите градове не смятам, че ще е голяма трудност да се открият или доставят части за Чероки.А по селата съмнявам се да ти помогнат дори да си с Тойота ...

Някой би ме попитал защо тогава се интересувам от Дискавъри ... еми неприлично ниските цени на части от Англия и големия обем вътре... наличието на 7 седалки.Това е общо взето ... и Камел Трофи не ми е повлияло по никакъв начин.
                    Последно редактирано от Vangelis84; 29-05-12, 23:13.

Коментар

Като идеш в Либия и отстрани на пътя може да си намериш части от някоя взривена Тойота, а евтините части за Дискавърито ще ги получиш, като отидеш до Лондон след 1300км ходене пеша в пустинята

Коментар

Ще спреш ли да пишеш глупости в темата ми? Много ясно, че евтините части ще ги доставям в Бг ... и ме интересува подръжката в Бг ... аз в Либия не живея. А това за частите от взривена Тойота няма да го коментирам ... хаха ... ти сериозно ли го написа ... имаш ли очаквания там където се счупиш да седи Тойота като твоята и да те чака да си свалиш каквото ти е нужно? Иначе не мисля да минавам през Либия... В Кения какво взривено се намира край пътя? Представите ти за Африка са малко грешни ... в по-голямите градове с малко повечко чакане ще си доставя части за каквото си поискам.Иначе благодаря за съвета ти, но все пак няма да разчитам на взривени Тойоти ... нито ще ходя пеша 1200км в пустинята.Хубаво е да разгледаш малко снимки от африкански градове за да придобиеш по-пълна представа какво се сереща по тия земи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
                          Ще спреш ли да пишеш глупости в темата ми? ...
                          А в същност темата за какво е? Защото се започна с миниджипчета, които кой знае защо непременно трябваше да имат LSD, и се стигна до кола за междуконтинентални експедиции.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Хубаво,ясно заглавие на темата си сложил колега,но Чавдар е прав за отклонението,което се получи.
                            Та реших да си дам мнението:
                            -Категорично Сузуки Джимни-/наследника на Самурай.....,шаси,два цели моста,демултипликатор....няма смисъл повече да продължавам/.
                            Другите два модела-/Териос,Пинин/ по-добре да не ги коментираме.
                            Що се отнася до Дискавъри,ТЛК,Чероки,които се явиха в развитието на темата-Да,хубави машини,Но с тях влизаш в съвсем друг експлоатационно-ценови клас-/Визирам най-вече разхода на гориво,който като пари ще ти излезе все едно караш 2 до 4 Джимнита/.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 30-05-12, 17:58.

Коментар

Той колегата нещо не знае какво иска, ама си пита после се сърди като му се отговаря, от джимни се стигна до дискавери.... пък и е опериран от чувство за хумор, иска джип, за лов, ама и за експедиция в Африка, ама не в Африка, а в Кения, ама ще е в Кения, но ще си поддържа джипа в България.... Спирам да ти пиша в темата колега, че няма как да не пиша глупости в тая "умна" тема успех, накрая ще си купиш Киа с десен волан

Коментар

От тези трите, бих избрал Джимнито. Без да се замислям.
                                Онези двете не са джипки.
                                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X