Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2.0 или Витара 1.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера 2.0 или Витара 1.6

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
    Каква е тази инженерна мисъл че не схванах тънкия замисъл
    Ами колегата го е написал много точно,пояснявам: Фронтерите си приличат с Опел,по това,че някои модификаций ползват двигатели и емблеми от Опел,а някои само емблеми.Всичко останало е Исузо.И Фронтера се е произвеждала в Англия /заводите в Лутън/.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
      Ами колегата го е написал много точно,пояснявам: Фронтерите си приличат с Опел,по това,че някои модификаций ползват двигатели и емблеми от Опел,а някои само емблеми.Всичко останало е Исузо.И Фронтера се е произвеждала в Англия /заводите в Лутън/.
      Мерси това не го знаех

пп Виж как го сглобих : опел -немска марка , филиал на ГМ дженерал мотър Сащ, двигател от Япония, сглобена в Англия
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
        ...Мерси това не го знаех....
        Не си само ти . Затова т и е простено .

Само за сведение по отношение на гниенето : Шасито на Опел Фронтера е поцинковано . Изключение е да намериш загнило такова . За разлика от Витарата - там пък ( за около петнайсет годишен екземпляр ) е изключение да намериш здрав .
        сега да не се обиди някой , ама това е лично наблюдение - от близо 3 месеца обикаляме с един приятел по автокъщите да му търсим Витара .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Гледайте италианките, от Астрия и Германия са тор. Положителното е, че можеш да влезеш отвсякъде.
          Лошото на италианките, в мотора им е тор.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Не си само ти . Затова т и е простено .

Само за сведение по отношение на гниенето : Шасито на Опел Фронтера е поцинковано . Изключение е да намериш загнило такова . За разлика от Витарата - там пък ( за около петнайсет годишен екземпляр ) е изключение да намериш здрав .
            сега да не се обиди някой , ама това е лично наблюдение - от близо 3 месеца обикаляме с един приятел по автокъщите да му търсим Витара .
            И в село на покрива на къщата е имало поцинкована ламарина ама някога!
            Всичко си има живот не ме убеждавай че поцинкованата ламарина не ръждясва!
            Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
            Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
            "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
              Хич не я казвай.Аман от разбирачи.
              Все пак го казах в кръга на шегата ! Фронтерата е проходима и добра джипка , даже преди време мислех да си взимам модел 2002/3 (Ваухал), но се отказах ! Но между Витара и Фронтера , като се взима на в предвид - проходимост , цена на части , икономичен двигател - то по-доброто е Витарата !
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
                Гледайте италианките, от Астрия и Германия са тор. Положителното е, че можеш да влезеш отвсякъде.
                Лошото на италианките, в мотора им е тор.
                С уговорката, че не влизам в спор с колега от подфорум "Suzuki"/все пак една болест ни мори/, бих попитал : а ти кое предпочиташ?! Щото аз , като знам на какви автомонтьори съм попадал, предпочитам да плащам за ламарини! Та колегата да гледа отвсякъде, да сяда и да пробва. Успех!
                "Make love, not war!"

Коментар

Принципно си прав, много майстори се научиха по нашите автомобили, но какво да се прави, все от някъде трябва да се започне. Аз ходя само в краен случай, а като отида му държа контра на гайката Когато не ме иска си тръгвам с автомобила.
                  Та на въпроса ти:
                  - при изгнила рама-въобще не го обсъждам, ходи се с отвертка и се бучи смело.
                  - при липса на пода-също би трябвало да се избягва, тъй като е тръгнало и по свивки, подгави и труднодостъпни заварки. Комшията ми по гараж е тенекеджия и доста витари направи пред очите ми. Отначало уж малко, а като вдигнеш кичетата, грозна картинка, каквото и да правиш, една две години изкарва.
                  -при съвсем леки и повърхностни ръжди - може и да се замислиш, но пак с много условности. С какво ли не съм ги мъчи, с ръждопреобразувател вюрт, с грундове с мравчена киселина, маркови бои, няма спасение. След година две, пак е шупнала.
                  Според мен по-добре основен ремонт за 1000лв с подмяна на всичко задължително, отколкото кърпене за толкова.
                  Друг вариант е подмяна на двигател, но само при гаранция, че става.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    За какво ще я ползваш?
                    Ще бъде втора кола,но ще я карам често в града.В планината мисля да ходя 1-2 в месеца.Ще ми трябва също и за дърпане на каравана в пясък през лятото.

Коментар

Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнение
                      И в село на покрива на къщата е имало поцинкована ламарина ама някога!
                      Всичко си има живот не ме убеждавай че поцинкованата ламарина не ръждясва!
                      Естествено , че не искам да те убеждавам в каквото и било За това по-горе изтъкнах "За сведение" . Просто изтъквам факти.
                      Ествено е и че всичко си има живот. За едно по- къс , за друго по-дълъг . Например : и аз на село имам един покрив от ламарина , на 30+ години . И още не е тръгнал да ръждясва .
                      ... та зависи от поцинковането .
                      И пак за сведение : специално за твоя покрив на село : ако върху поцинкованата ламарина е нанесено допълнително антикорозионно защитно покритие с добра адхезия към цинка - спокойно ше си изкара 60 години , дори камъните да падат от небето . Ама никой не го прави . А на Фронтерата са го направили .
                      Затова шасито тръгва да ръждясва ако е мачкано или ако е карано чак яко в химикали , соли и друга зимна гняс .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За каравана в пясъка по-добре фронтерата.
                        За всичко останало - дълга витара. Може и къса, но друса повече.
                        За всичко това може и малко по-висока прежалена лека кола, а за пясъка Субару.
                        Ако вземеш джипка, най-вероятно ще се запалиш да ходиш по-често в планината, а Витарата се тунингова по-лесно и евтино.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          За каравана в пясъка по-добре фронтерата.
                          За всичко останало - дълга витара. Може и къса, но друса повече.
                          За всичко това може и малко по-висока прежалена лека кола, а за пясъка Субару.
                          Ако вземеш джипка, най-вероятно ще се запалиш да ходиш по-често в планината, а Витарата се тунингова по-лесно и евтино.
                          Не знам дали Витарата се тунингова по-лесно,но според мен определено има повече нужда от това.

Коментар

Първоначално публикуван от ma6ina1 Преглед на мнение
                            Ще бъде втора кола,но ще я карам често в града.В планината мисля да ходя 1-2 в месеца.Ще ми трябва също и за дърпане на каравана в пясък през лятото.

Аз съм за Фронтерата , по-голяма, по-комфортна, ще тегли какво и закачиш , а ако е 2.4 още по-добре .

Коментар

Щом си стеснил кръга до тези два модела, намери начин да покараш и двата
                              със сигурност единя ще ти допадне повече, за това което ти трябва
                              поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от asennikolov Преглед на мнение
                                Аз съм за Фронтерата , по-голяма, по-комфортна, ще тегли какво и закачиш , а ако е 2.4 още по-добре .
                                Особено задната седалка е все едно си седнал на някоя скамейка пред блока
                                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X