Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БМВ Х5 Е53 или МЛ 163

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: БМВ Х5 Е53 или МЛ 163

Не кума ми имаше Г чисто нова от Балкан Стар и не мисля, че е нужно на всеки мой коментар да пишеш отдолу заядливи и "остроумни" коментари, карай си "Шматарока" и остави хората да имат различно от твоето мнение. Защо, както и колегата каза, 8ака е много по-евтин от другите двигатели, защото предполагам е много хубав?

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
      Не кума ми имаше Г чисто нова от Балкан Стар и не мисля, че е нужно на всеки мой коментар да пишеш отдолу заядливи и "остроумни" коментари, карай си "Шматарока" и остави хората да имат различно от твоето мнение. Защо, както и колегата каза, 8ака е много по-евтин от другите двигатели, защото предполагам е много хубав?
      Аз сега карам на баба Яга метлата. И като излезе тема за на баба Яга метлата аз ще мога да дам КОМПЕТЕНТНО мнение.
      Съжалявам колега, но твоите мнения не са компетентни и интересни, защото не са от първо лице! Колкото и да синаблюдателен и колкото и познати да имаш с различни коли за мен не си интересвн колкото е интересен един човек който кара или и карал коментиран тук автомобил.
      Дали ме разбра?
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

E добре ти понеже си притежавал всички коли на света и знаеш всичко, поклон пред великия ум на автомобилостроенето. Това че не ти се вярва да съм имал и карал толкова коли си е твой проблем и в сервиз съм работил доста дълго време, в момента имам 6 лични автомобила без да смятам служебните при положение, че фирмата е моя, живял съм и отвъд океана и там доста съм покарал, пък било и на баба яга метлата. Напълно те разбирам, поредния форумен всезнайко, който всички трябва да са на негово мнение. Според теб колата на кума ми с който сме неразделни от 15тина години и ако не сме с неговата сме с моята кола и я знам от излизането и от магазина не е интересно мнение. Спокойно в всеки форум има по няколко като теб, който освен с детинско заяждане с друго не се открояват, камо ли пък човек купил си шматарок да дава ъкъл за кола вобще Желая ти успех с смешното пикапче и другите ти всички коли, повече не мисля да ти чета "умните" мнения, не знам на колко си години по ЕГН, но на начин на мислене си колкото сина ми (1 група е). Успех от все сърце!

Коментар

Колеги благодаря на всички за мненията и препоръките, но недейте да се карате заради някаква проста тема не искам да създавам раздор във форума все пак сме тук да си помогнем кой с каквото може. Гледах няколко 120-ки в мобилето. Повечето, които ми харесват и са на цена, която мога да си позволя са на над 200 000 км. Имам ли причина да се притеснявам от навитите километри на дадена 120-ка и нещо друго модела от 2003-2004 с 163 к.с. мотор има ли някакви т.нар. "детски болести". Питам защото при повечето автомобили в първите години на производство куцат някои неща, които после се изчистват.

Коментар

Детските болести са дюзите, който 100% до 200 000 ако не са оправени са унищожили двигателя, та не се притеснявай. Другия проблем е не спазването на правилото на 100 да се сваля картера и да се чисти цедката, но и това ако е станало двигателя е заминал ( както моя ако е добре стопанисвана 120ката няма проблем да мине и 500 та и много повече, като ядовете се появяват до към 100тина хиляди, та 200 не е никакъв проблем стига да са истински и да е поддържана. Имай предвид че на 400 истински, салона има наченки на износване, аз като търсих на 120 000 бяха с тотално износени салони странно Просто си харесай една 120ка пусни тука обявата да я погледнем и след това задължителен преглед, километрите не са никакъв критерии, защото може да е била служебна на експедиция в джунглата на африка Или лична на някой педантичен 70г. банкер с вила до която може да се стигне и с спортна кола Харесай конкретна и пак ще говорим.

Коментар

Благодаря много за съветите Принципно не ми е спешно закупуването и за това няма да бързам да се хвърля на първите обяви, но хване ли ми окото нещо ще публикувам за да сондирам мнение с по-компетентните в тази сфера.

Коментар

Трудно изпада хубава 120ка, на мен не ми беше спешно също и много дълго дебнех, докато дойде според мен перфектната ми каручка Търсиш гледаш, мернеш ли нещо веднага гледаш и ако ти хареса купуваш. Задължително според мен 120ка с автомат и кожа, за предпочитане въздух. Личната ми е въздух, служебната е на пружини има много голяма разлика, направо си е друга кола. Пишат че въздуха давал проблеми, в ТМ ауто бяха много учудени, на моята и били сменили май помпата, не че не работела ами и давали толкова живот и като са я рециклирали един вид я били сменили. В смисъл аз информация черпя от много близък приятел който беше шеф на сервиза, който и ми я намери моята 120ка. Не се сещали за прецакан въздух, а поведението е несравнимо.

Коментар

Да аз също търся с кожа и въздух да е. А колкото до гледането и търсенето ще е доста, но в крайна сметка всичко си е до късмет автомобил 2-ра ръка си е на късмет. Никога не може да се разбере кой е гледан и обслужван на време и качествено и кой не. А относно купуването от ТМ АУТО на някой върнат какво може да ме посъветвате.

Коментар

Ами в момента просто няма такъв върнат в ТМ Ауто, а когато има, му искат майка си и баща си... До сега не съм виждал нищо в оказиона на ТМ Ауто, което да си струва парите. Е може и да се е случвало, но поне аз не съм попадал на такова, камо ли на ТЛК...

Коментар

Първоначално публикуван от gri6ko Преглед на мнение
                      Здравейте нов съм във форума и много бих се радвал да ми дадете съвет какво да избера. Вариянтите са БМВ Х5 е 53 3.0 д 184 к.с. 2003-2004 или мл 270 2003-2004. И при двата случая автоматик. Интересуваме общо взето почти всичко свързано с джипките подръжка, разход, чупливост и знам, че са паркетници но все пак кой има по-добри ходови качества. Много ще съм благодарен на всички.
                      Колега - сменяй заглавието на темата ..... оказа се друго.
                      Иначе по темата - БМВ няма много общо с МЛ.
                      БМВто не влиза в гората заради лаченото и по-скъпата поддръжка, а не защото не може да мине където минава Тойотата.
                      Има доста примери, теми ( за 6-тица беше, а не за Х5), има много какво да се види , но Тойотата си е тойота - прехвалена и нищо повече.
                      Може да се ориентираш лесно - цените на старо на различните джипове (Х5 е такъв).
                      Освен това .... колко лачени Тойоти си видял в гората? Все са на по 10 години и нагоре......
                      Между двата варианта които питаш - БМВто. (моето мнение)
                      Смятам така, заради всичките новости които БМВ има като стоково изпълнение. За други марки , тези новости са "екстри", а БМВ простичко си ги има.
                      Ако с БМВ Х-5 влезнеш в гората, обуто с подходящи гуми .... няма къде да запецнеш. Има блокажи на всички колела. Истинско 4х4, а не измислено.
                      Вярно - електронно, компютърно управлявано, но блокажи истински на всяко колело поотделно.
                      Което и колело да ти забуксува - другите 3 продължават да драпат. Дори 2 колела да са във въздуха - другите те издрапват (няма значение кои).
                      За мощност - не ми се говори. БМВ са водещи в тази част отдавна.
                      Единствено остава да избереш верния двигател , който ти пасва.
                      Въртящ момент ..... пак е излишно да говорим. Има предостатъчно за 99 % от това което можеш да поискаш в гората.
                      Е - ако си някой супер откачалка - може и да усетиш липса на мощност , но ...... не вярвам.
                      При такъв въпрос и при такъв избор, и особено отклонението към Тойотата... нещата са ясни.
                      Влизане в гората 2-3 пъти и после до вилата, а за в гората .... друго.
                      Ако след няколко месеца се окаже, че съм сгрешил - пред всички ще ти се извиня.
                      Последно редактирано от bgbul; 03-03-12, 20:28.

Коментар

Че,си сгрешил,е повече от ясно.Въобще не мога,да се сетя,какъв е този блокаж,за всяко колело,по-отделно.Оффроад,качествата на БМВ-то са по-слаби и от на Витара.Преди време на Боровец в снега,БМВ,със зимни гуми и зверско бутане от 7-човека,едвам излезе,от нищо и никаква дупка,и за капак,един от мъжете където буташе,ходи и докара неговата Витара,и мина поне 10пъти,през мястото където беше застанало БМВ-то.

Коментар

Форума 10 години ще прави,а ние още спорим за глупости.

Нито МЛа нито Бавареца е мислен да влиза в гората,какви колела вьв вьздуха и какво чудо.Има четворка която не можеш да тормозиш много и разчиташ на електрониката която никак не е зле,да се зравнява с пьлен блокаж на изтиски джип обаче не е много правилно.
                          Бавареца се слави с поведението на пьтя и с малкия багажник и ако това има значение за теб го сравни пак с Тойота и МЛ.От МЛ до МЛ има сьщо разлика,за вьрвене говоря,за проходимост е леко сьмнителен,но си е категорията на Бавареца.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Форума 10 години ще прави,а ние още спорим за глупости.

Нито МЛа нито Бавареца е мислен да влиза в гората,какви колела вьв вьздуха и какво чудо.Има четворка която не можеш да тормозиш много и разчиташ на електрониката която никак не е зле,да се зравнява с пьлен блокаж на изтиски джип обаче не е много правилно.
                            Бавареца се слави с поведението на пьтя и с малкия багажник и ако това има значение за теб го сравни пак с Тойота и МЛ.От МЛ до МЛ има сьщо разлика,за вьрвене говоря,за проходимост е леко сьмнителен,но си е категорията на Бавареца.
                            И защо да не е за гората ?Аз лично Х5 не съм вкарвал в гората , но МЛ -много пъти. Единствено се пазя от храсти и клони. С две думи външния вид.Може би МЛ-а е мако по-добре извън пътя защото има бавни.Х-петицата пък стои по-добре на асвалт. МЛ-а се клатеше ужасно но след монтаж на bilstein B6 offroad sport вече се държи перфектно- като Х5. В една съседна тема за паркетниците и зимна софия съм разказал за възможностите на МЛ-а. Неверниците ме оплюха, но се появи човек който е видял какво правя с МЛ-а и спора приключи .Не може хора които не са пробвали дадена кола да дават мнение за нея само защото са видяли да я тикат.А това за двете колела е ВЯРНО.И аз много пъти съм бил със две противиположни колела във въздуха(заради малките ходове на независимото окачване), но тракшъна им слага спирачка и преминаваш. Която и от двете коли да избереш(към колегата задал въпроса) ако е автомат рано или късно ще береш ядове! И след като тегля закъсали камиони и автобуси и нямам ядове защо де не може да се тормози четворката?

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              Че,си сгрешил,е повече от ясно.Въобще не мога,да се сетя,какъв е този блокаж,за всяко колело,по-отделно.Оффроад,качествата на БМВ-то са по-слаби и от на Витара.Преди време на Боровец в снега,БМВ,със зимни гуми и зверско бутане от 7-човека,едвам излезе,от нищо и никаква дупка,и за капак,един от мъжете където буташе,ходи и докара неговата Витара,и мина поне 10пъти,през мястото където беше застанало БМВ-то.
                              Някой трябва да почете повече.
                              Съвременните електронни системи за блокиране на колелата нямат много общо със традиционните. Това обаче не ги прави по-лоши за ползване.
                              Дали да разчиташ на електрониката да ти сработва в гората е друг въпрос, който може да бъде решен САМО, ако много джипове с електроника започнат да вършат това ( да влизат в гората, да са прежалени и т.н.).
                              Мога най-простичко да обясня този вид "блокаж" така:
                              Колелото започва да буксува, компютъра отчита това и започва да натиска спирачката на това колело многократно и на кратки импулси в секунда. Това е общо казано.

Коментар

Мда, и един мърмот завиваше шоколада със станиол.... Виждал ли си Х5 и 120ка отдолу?
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X