Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero или Terrano

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Pajero или Terrano

Външен вид Паджеро, вътрешен Терано...

На Паджерото му е по-добра аурата, но всичко си зависи най-вече от кармата на предишните собственици

Иначе с какви да е гуми и всякакви блокажи, легнеш ли по корем.... Най-важното е да имаш добри приятели с лебедки наблизо
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Паджерото го нямам за джип, въпреки че притежавам такъв. Просто страда от наднормено тегло. Той е по-скоро отличен компромис, между джип и кола. СТАВА за извън пътя СТАВА и за по пътя. Надежден, динамичен, доста здрав и непретенциозен, стига да не е 3.2 DID който е прекрасен, комфортен и динамичен шосеен автомобил, докато не се почне сагата с глави, хидроакумулатори, ГНП. Вчера с такъв теглих платформа със 160км/ч.
      За джип ползвам друго.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мно благодаря за споделеното мнение колеги ! П2 3.5 в6 24 ще има прекалено голям данък,разход и поддръжка в сравнение с 3 литровия. Колегата Спарки спомена,че ако ще е дълга база няма да е нито Терано,нито Паджеро - а какво си намислил,нали уж Спорта те радва вътре и вън Колега Scrapheap -Аз задължително искам да е ръчка,че тея автоматици счупят ли се и нова кутия искат,а и повечко харчи с тях,следователно ще очаквам по-малък разход от споменатия от теб,макар че зависи от ред неща Няма проблеми с газта казваш,но нали е инжекцион двигателя,а ти с обикновенно газово нямаш ли ядове ??? А за Метан става ли двигателя колеги ??? За джип ползваш друго - например ? Аз искам Патрул или Г-класа,но не са ми по-джоба,а и нямат нормални бензинки

Коментар

Tоyota 95 D-4D.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Автоматът ще строшиш значително по-трудно от ръчка. Освен това нямаш грижа със съединители и т.н..
            Имам и ръчка и автомат и единственият недостатък на автомата е невъзможността за стартиране с бутане/теглене.
            Това за по-високия разход е силно преувеличено.
            Каквото и да избереш, гледай да не е гнило, особено рамата. Има ли рама - има джип.

Коментар

Скъсвам се да чета из форума-ще ми гръмне главата ! Спарки-тва новия Ленд Крузър ли е,май не искаш да издаваш идеята си .Scrapheap - разкрит си - за оффроуд караш Исузуто ,моля да споделиш теглото на П2 3л в6 ,казваш тежко е за тоя двигател ? Терано 1 5 врати 2.7тд 99 коня с 31-ци беше 1 и 850-950 кг и бе тромавко,за тва си мисля,че 150 коня трябва да са достатъчни за Паджерото ? А 3 врати на Паджеро колко тежи ?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                3.0V6 е приемлив, ама 3.5V6 е истинския. Мен трилитровия бензин и на терано 1, и на паджеро, нещо не ми е любим. Много газ иска за да върви. Иначе върви, уж. Само не знам дали паджеровия понася газ. Носят се едни слухове, ама колегите да кажат. 2.4-то на тераното е слабоват, ама пък търпи на газ, до колкото знам. В смисъл, не е проблемен двигател. И паджеровите не са проблемни. Само виж с газта как се разбират.
                И 3,5 няма проблеми с газта, стига да не е GDI, макар че и там има варианти, но е много скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от _SouL_ Преглед на мнение
                  Скъсвам се да чета из форума-ще ми гръмне главата ! Спарки-тва новия Ленд Крузър ли е,май не искаш да издаваш идеята си .Scrapheap - разкрит си - за оффроуд караш Исузуто ,моля да споделиш теглото на П2 3л в6 ,казваш тежко е за тоя двигател ? Терано 1 5 врати 2.7тд 99 коня с 31-ци беше 1 и 850-950 кг и бе тромавко,за тва си мисля,че 150 коня трябва да са достатъчни за Паджерото ? А 3 врати на Паджеро колко тежи ?
                  Ми. Никак не е нов. Предшественика на 120-ката.
                  Ето:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7cfeaba9ada2.jpg
Прегледи:1
Размер:109.0 КБ
ID:5367413

Има добър двигател, иначе е горе-долу еквивалент на тераното. И е по-красива, според мен.
                  Единственото, заради което се колебая е че поддръжката иде бая по-скъпа. На мен ми е за семейна. Аз и тераното ползвам така.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от _SouL_ Преглед на мнение
                    Карам трилитрово 12 клапанно Паджеро 2. Не тежи на двигателя, а на "пътя" . Тежи 2172 кг. Късата база не е много по-лека. За сравнение Трипера преди обрязването тежеше 1600кг... Където той минава, Паджерото вижда зор, като са с абсолютно еднакви като марка и размер гуми.

Коментар

Спарки - красива е признавам ,но е по-скъпа от Паджерото,а и подръжката казваш не е за всеки ,но ти стискам палци!
                      Scrapheap - верно е тежко тва Паджеро ,а Късото ако му сложиш газ ще му умре багажника.3л в6 24 valve 177 к.с. дали е по-добър вариянт и подлежи ли на газ ??? Трудна задача съм си положил - любителски офроуд,ежедневен автомобил с макс нисък данък,подръжка и разход

Коментар

Soul, не съм се изразила правилно Вторият джип, който купих - 2,4 бензин, 111 к.с. Паджеро 2 си беше с десен волан (спесификациите на мотора са: 4 цилиндров, модел 4G64, дават ги по-леки в сравнение с дизелите с около 100-ина кг, в зависимост от оборудването). Джипът беше внесен от Швейцария от някакъв пич, който му беше платил всичко, беше го покарал малко и му беше писнало. Моторът беше много хубав, звучеше и изглеждаше чудесно, явно си беше просто добре поддържан, но пък раздатката виеше и тропаше по някаква причина (обяснии ми, че всъщност не е било така, когато го е купил. Явно в някакъв рибарски момент се беше случило), а на него не му се занимаваше да я оправя. За това ми го даде за сравнително добри пари. Аз имах нужда от черупката, в която насадихме автоматика и дизеловия двигател и т.н.
                        Късата база на Паджеро 2 тежи 1670 кг (поне така ми пише в талона, в ръководството пише, че трябва да е 1900 кг ). Колегата Scrapheap правилно ти е казал и за авоматика - по-трудно се чупи, липсата на съединител си е плюс, а по-високият разход е нещо като мит. Повече зависи колко ти тежи крака на педала )
                        Последно редактирано от alsy; 22-04-12, 15:59.
                        Dodge Ram 2500 5.9 бензин, 172 kW (234 к.с.)

Коментар

2172 кг за дълга и 1670кг(1900) за къса база- верно са много ! Alsy - мно мерси за инфото,пожелавам ти повече да не се търкаляш ! Реших в мобиле.гд да проверя за Терано 1 3л в6 ,само 3 ми извади,но пък едно ме грабна,че и червено,като първия ми,но тва е с кожа,клима ако е запазен,за тея пари е перфектен мисля ?

Коментар

Вие вярно почнахте да си ги мерите.... Мойто Паджеро 2 къса база тежи 1730 ако съм сама в колата и до 1860кг, ако сме цялото фемили Това без да броим резерна гума регенерат +20кг и 20-30 кг боклуци в багажното отделение
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Здравейте пичове!
                              Значииии аз съм пред същата дилема в каквато се е набил колегата пуснал темата.
                              Първо да ви обясня за какво ми е джипа.
                              Ще дърпам лодка по язовири и морета, лодката не е тежка ще дърпам зад мен не повече от 250кг.
                              Силно ме интересува разхода на гориво при супер селекта 2.5 и при тераното.
                              Още един въпрос силно ме вълнува, искам да купувам с дясна дирекция заради икономически съображения.
                              В последствие като се опарича ще сменям дирекция.
                              Джипа е възможно да го ползвам и за всекидневието и съм на кантар дали да не си взема и една малолитражка за градско....
                              Дайте разход и инфо за дирекцията.
                              Изчетох всичко което сте писали... относно красота това е много субективно..
                              колкото повече пари наливаш в него толкова по красив става.
                              Майната и на красотата, трябва ми сигурна машина и държа да е автомат ,че по лесно ще ми е с обратната дирекция

Коментар

Точно по разход надали някой е изявен първенец. Все пак си мисля че ако паджерото се кара на фул тайм ще похарчва малко повече, но не кой-знае колко повече. Не вярвам дори при високи скорости (над 100) да има разлика повече от половин-един литър.

Обаче, както и да си говорим - практически във всяко отношение 2.5 е по-лош двигател от 2.7 на терано. И като надеждност, и като параметри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X