Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реално 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Реално 4х4?

Вчера изкарах и двете коли. Трупър и Паджеро V6 3.0. И двете са с нови БФГ 31/10,5/15
    Срещу гаража ми има баир с девствен мокър сняг около 25 см. (Който е идвал знае ситуацията)
    Исузуто е с LSD на задния диференциал а Паджерото с твърд такъв. И двете дълга база. И двете в режим партайм на бавни.
    Концептуално еднакви коли, еднакви гуми, еднакво задволанно.
    Резултатите: Трупърът върви относително лесно а Паджерото засяда.
    Паджерото тежи 2200кг а Трупърът 1600.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Темата може да се преименува или най-добре нова тема за:4х4 с блокажи на преден и заден диф серийно.

И да се направи списък на автомобилите, и да ги коментираме.(така темата ще бъде полезна за всички ,вместо да се превръща в спор)

1. Mercedes G Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1980_Mercedes_Benz_G_Class_w460_4x4_For_Sale_Interior_resize.jpg
Прегледи:1
Размер:80.5 КБ
ID:5349543,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mercedes-benz_g.jpg
Размер:24.5 КБ
ID:5349547
      2.Toyota 60,61,80.... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HJ-61 016.jpg
Прегледи:2
Размер:80.4 КБ
ID:5349544,76Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lc76-ariel-button.jpg
Размер:128.1 КБ
ID:5349555,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN4579.JPG
Размер:60.2 КБ
ID:5349556,FJНатиснете снимката за да я уголемите

Име:FJ.jpg
Размер:204.1 КБ
ID:5349557

3.Jeep Wrangler Rubicon
      4.Hummer Alpha H1 (само той е с 3 блокажа).Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0608dp_07_z+2006_hummer_h1_alpha+shifter.jpg
Размер:68.3 КБ
ID:5349545

5......... и т.н.
      Последно редактирано от Stefan Dimov; 19-02-12, 10:50. Причина: sn.

Коментар

[19/02/2012 12:00]
        Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Разните LSD и ESP изгъзици нали не ги броим към блокажите.
        Някои ги броим.
        За да е едно 4х4 реално, то трябва да е способно да върти всяко едно от колелетата, с точно толкова обороти колкото път/терен минава под него.
        Джип с три 100%-ви (пасивни/твърди) блокажи, е реално 4х4 само когато се движи в права линия. При завой, колелетата започват да се въртят повече или по-малко от реалния терен който минава под тях, от което задължително следва загуба на сцепление. Тази загуба на сцепление може да бъде компенсирана до известна степен от реактивната тяга на грунда които се изхвърля при боксуване, но темата май не е за това.
        Последно редактирано от Djemi; 19-02-12, 12:14.

Коментар

Pinzgauer
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Аз лично се извинявам за пропуска ми в познанията си за Toyota. Добавям тази марка в личния ми списъка за истински 4x4 автомобили. Предложението ми за списък и класация е следното:

1. Jeep Wrangler Rubicon - няма как първото място да не е за производителя заради който въобще съществува понятието "джип". Произход USA
            2. Toyota - второ място по чисто исторически съображения. Първите имитатори. Toyota първи се усещат и купуват от Jeep (тогава Jeep се нарича JP [джeйпи]) концепцията и я произвеждат серийно като Land Cruiser. Произход Japan
            3. Steyer Daimler Puch aka Mercedes-Benz G-klasse aka Gelandewagen - най-добрата според мен серийна машина, която само с едни гуми е готова за безпощадна горска експлоатация. Произход Austria, Germany.
            4. Hummer Alpha H1 - на последно място в моя списък само защото никак не е масов и не се продава свободно в шоурумовете. Произход USA.

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            Pinzgauer
            Предлагам да не разводняваме темата с разни специализирани превозни средства. Защото веднага бих добавил Unimog и още стотици подобни типове с ограничение за движение по пътищтата с до 40 км/час. Очевидно е, че в темата става въпрос за автомобили с гражданско предназначение, които могат да се ползват и като ежедневни автомобили.
            Последно редактирано от elbgt; 19-02-12, 11:14.
            My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
              Не казвам че фронтерата е рубикон но какво е кочина . Повярвайте имам база за сравнение.
              Начина ми на изразяване е такъв. За мен автомобила няма значение какъв е си е самоходен скрап от момента в който излезе от магазина. Използвам термини, като кочина, скрап, талига, таралясник и т.н. Свят широк...
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не е много по темата, и не са баш джипове - на субару симетричното 4х4.
                Интелигентна система която предава движение към колелата със сцепление.
                Тук съм пуснал 1-2 клипчета в които се демонстрира на какво е способна системата.

Коментар

Задвижване на всички колела

Горе в ляво има опция 'избор на език'.
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                    Задвижване на всички колела

Горе в ляво има опция 'избор на език'.
                    В този форум повечето са наясно с Part-time и Full-time и on-demand и SelecTrac,Super Select
                    По скоро темата е за блокажи на преден и заден диф серийно.

Коментар

Рових рових и аз и наистина не открих какво да добавя към списъка на истинските джипове. Мерцедес Г Тойота някаква си и Jeep Wrangler Rubicon. Толкоз. Хамъра го изключвам заради това че не можеш да си го купиш с два клика в мобилето. Първите 3 ги има.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                        ... По скоро темата е за блокажи на преден и заден диф серийно.
                        Така изглежда, макар че необходимостта и приложимостта на твърди блокажи за каране в града или по пътищата, пък макар и на сняг, са силно под съмнение. Отделно, дето и 4 въртящи се колела не са гаранция, че няма да закъсаш някъде. Просто е въпрос на подходящи условия ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Защо да не са включени и Самураите от 1000сс тука... Повечето от тях имат заден блокаж. Също така и някой от 1300сс.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o_61 Преглед на мнение
                            Защо да не са включени и Самураите от 1000сс тука... Повечето от тях имат заден блокаж. Също така и някой от 1300сс.
                            Ами главно защото въпросът в темата е различен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X