Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кажете кой сув е по-добър !????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кажете кой сув е по-добър !????

Колкото до Субарото-уважавам го много като автомобил и като система на задвижване,но височината му пречи.Имам двама комшии с Легаси.През дните на големия сняг вървяхме аз с РАВа, и с повече затруднения -комшията с Легасито с въздушно окачване, на вдигнато положение.Комшията без такова, се наложи да го бутаме ,докато излезе по на чисто.Загледах го по задълбочено това Легаси-еми то е с просвет,колкото Пасата на жена ми. Ето,че няколкото сантиметра по-голям клиренс на РАВа се оказаха голям плюс в случая.
    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
    Враца

Коментар

Първоначално публикуван от tishkov86 Преглед на мнение
      приятели,решил съм да си закупя градски джип..колебая се между тойота рав4, нисан екстреил, хонда сивик в диапазона 2001-2003 година...кажете кое е най-доброто, кое седи най-добре на пътя, кое е най-икономично, с най-евтина подръжка.. общо взето проблеми и полижителни неща. като цяло искам бензин но и дизел не ме бърка да купя. мерси предварително
      няма най-добро,различни коли различни качества.нисана не е за подценяване но бих те препоръчал раф4
      100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Топ Гиар имат предаване точно сравнявайки Равчето и Нисана. Нисана излезе по проходим. А има и високо Субару, не е само Легаси. Има си Аутбек, Форестър.
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

Предаването в което имаше сравнителен тест е на "Пета предавка". В някоя от темите с подобни въпроси имаше и линк към въпросния епизод.
          РАВ-чето е приятен автомобил за возене(бил съм само "пасажер"),но поведението му като 4х4 ме изненада. На стръмен участък с твърда и равна настилка,колата се изкачи,но замириса доста на "съединител".На същото място,многократно са се качвали нормални автомобили(вкл. леки 4х2),без никакви проблеми.Въпросното РАВ-че си беше ново(на около 40 000км,ръчни скорости),а шофьора с повеяе от достатъчно опит .
          Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
          Топ Гиар имат предаване точно сравнявайки Равчето и Нисана. Нисана излезе по проходим. А има и високо Субару, не е само Легаси. Има си Аутбек, Форестър.

Коментар

Не съм сигурен че на Форестъра просвета не е по-голям от на Хондата, Комшия има Рав4ка къса база и често ходи на риба с нея вкарва не малка лодка и т.н. без проблеми, е за по-тежките екскурзи има друга машина. Преди години имаше снимка на "надървена" ксантия до туарег и бяха с еднакъв просвет Пък колегата търси "джип за града"

Коментар

Който е с такъв диференциал отзад
              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                Който е с такъв диференциал отзад
                Audi Sport Differential! Имах удоволствието да карам съм едно S4(B8 ) до Самоков с такъв диф, наистина уникално се взимат завоите(особено при ускорение).
                M57D30T1
                W450

Коментар

В никакъв случай не е ауди диференциaл. То си пише какъв е - ZF. Наистина Ауди използват ZF трансмисии, но не знаех, че и този диференциал е в употреба при някои модели. Със сигурност знам че системата SH-AWD на Honda/Acura е с този диференциал отзад. Моя паркетник 2008 Acura MDX също е така и тази година за пръв път си позволих да я завирам в дълбок сняг и съм изключително приятно изненадан от резултата. Успях да се изкача по стръмна пързалка за шейни до горе. С не-паркетника успях да стигна до средата.

Ето и сравнение на 3 паркетнишки системи за задвижване на всички колела Toyota ATC vs Audi/Quatro vs Honda/Acura SH-AWD

А тук още по-добре се вижда колко е зле Аудито. Все едно няма предно.

Последно редактирано от elbgt; 17-02-12, 17:17.

Коментар

В никакъв случай не е ауди диференциaл. То си пише какъв е - ZF. Наистина Ауди използват ZF трансмисии, но не знаех, че и този диференциал е в употреба при някои модели. Със сигурност знам че системата SH-AWD на Honda/Acura е с този диференциал отзад. Моя паркетник 2008 Acura MDX също е така и тази година за пръв път си позволих да я завирам в дълбок сняг и съм изключително приятно изненадан от резултата. Успях да се изкача по стръмна пързалка за шейни до горе. С не-паркетника успях да стигна до средата.
                    Помислих че само Audi го предлагат, sorry! Audi го предлагат от 2010, първо при моделите S4 (B 8 като опция- води се като "спортен диференциал" и струва около 2-3к. лв отгоре, което е нищо за кола за над 100к. Вече може да го предлагат и при при всичките им модели, но до преди година се предлагаше само при спортните модели този диф.
                    P.S то Audi нямат техен диф- дори и Торесена не е техен
                    M57D30T1
                    W450

Коментар

Ето и сравнение на 3 паркетнишки системи за задвижване на всички колела Toyota ATC vs Audi/Quatro vs Honda/Acura SH-AWD

Прави впечатление на клипа,че Аудито доста нечестно се изкачи докъдето можа.Няколко пъти захапваше и с третото колело на здраво.Иначе нали знаеш,че всяка марка си прави клипчета,в които нейното отроче е най-добро.
                      Враца

Коментар

Хонда го вкараха във високия си клас още през 2007 г. Явно и на другите марки ще им дойде акъла постепенно. Наистина е уникално удоволствие да се дава всичката газ по завоите и колата да стои като залепена. При Acura няма опция за друг диференциал. Всички SH-AWD са оборудвани с този ZF.

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                        Прави впечатление на клипа,че Аудито доста нечестно се изкачи докъдето можа.Няколко пъти захапваше и с третото колело на здраво.Иначе нали знаеш,че всяка марка си прави клипчета,в които нейното отроче е най-добро.
                        Теста на клипа се вижда съвсем ясно от кой е правен. Има ясен воден знак.

Коментар

Ето го как е при Ауди:
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                            И как пък така реши да махаш РАВ4?Карал ли си такова?Знаеш ли какво му задвижването?А,знаеш ли,че тази Хонда дето я предлагаш на всеки,докато се чуди ,дали да завърти задните колела,или не,вече се е вкопала в снега,а РАВ4 вече е изхвръкнал като тапа,защото винаги тегли с четирите колела?И въобще имаш ли някаква представа,какво е това РАВ4 та го зачеркваш с лека ръка?С тези клипчета ли ще помогнеш на човека да си избере кола?
                            Колега, запознат съм общо взето и с РАВ и ЦР-В и като изключим "предимството" на full time на RAV 4 (което си е предимство зимата) не виждам с какво друго превъзхожда CR-V? Със разход, със полезен обем?
                            Със X-Trail, РАВ-а изобщо няма да го сравнявам,

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                              Ето го как е при Ауди:
                              Същото е разбира се, след като агрегатът е същия - ZF vector differential, но определено клипа е по-добре направен и принципа на работа е изяснен по-подробно.
                              Последно редактирано от elbgt; 17-02-12, 17:49.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                                Колега, запознат съм общо взето и с РАВ и ЦР-В и като изключим "предимството" на full time на RAV 4 (което си е предимство зимата) не виждам с какво друго превъзхожда CR-V? Със разход, със полезен обем?
                                Със X-Trail, РАВ-а изобщо няма да го сравнявам,
                                Като спомена разход ,ето ти данни за сравнимите 2.0лт. бензинови мотори СРВ -гр/изв./ср-11.9,8.4,9.7 РАВ4-11.4,7.3,8.8 това е, нещо да кажеш?Като спомена полезен обем има ли СРВто плъзгащи се задни седалки, с регулиране положението на облегалките и свалящи се напълно задни седалки?Мога да ти пиша предимства на РАВа цяла вечер,но съм слаб в писането,но затова пък съм силен в четенето,а освен това карам въпросния РАВ от 3 години и знам за какво говоря.
                                А,колкото до ХТрейла, наистина няма какво да сравняваме.
                                Успех на колегата в избора и дано отсее стойностните мнения,от фенските изказвания.
                                Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X