Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за с. Владая (зимна обстановка)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип за с. Владая (зимна обстановка)

Здравейте,

Моля ви, помогнете ми при избор на джип. Ще започна с това, че не разбирам особено от тази материя (в момета съм горд собственик на една Фабия), но в момента в с. Владая (София) снегопочистването напълно отсъства от дневния ред на кметството, улиците са наистина непроходими (40-50 см. сняг) и закъсвам доста често. Джипа ми трябва, тъй като трябва да се грижа за възрастната ми баба, която през седмица посещава контролни прегледи в болница. Ето защо ми е необходим джип, който да е проходим в зимни условия, да е малък като размери (по възможност с 2/3 врати), не съм претенциозен към двигатели, разходът му да не е супер голям и да мога да го взема за около 5000 лв. Ще го използвам само в тежките зимни месеци, за да стигам до вкъщи и евентуално да карам баба ми на лекар. Това означава, че ще се кара на заснежен асфалт и понякога ще трябва да се минават големи преспи (без оффроуд).

За момента съм се спрял на Toyota RAV4, Lada Niva и Suziki Vitara.
    Знам, че изборът на кола/джип е доста субективно, но все пак ще съм благодарен на база вашия опит да ме насочите дали съм в правилната посока и ако не съм - да предложите накъде да се насоча

Надявам се темата не е прекалено общо
    Благодаря ви предварително!

От: Джип за с. Владая (зимна обстановка)

Витара или Фероза са за твоя случай или някой десняк за без пари. При положение, че ще го ползваш рядко за какво ще даваш 5 бона, вземи най-евтиното което е жилаво, мисля че за много малко пари може да се намери и Чероки 2,1, но спред мен 2 и малко са парите който трябва да отделиш при положение, че ще ти е за рядко каране.

Коментар

А пък този РАВ!
      По добре далеч от него. Нисичък е

Коментар

Витарата е точно за теб колега. Може и някоя Киа Спортидж ако ти харесва!
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Рядко се включвам в такива дискусии,но понеже тук е замесена баба ти,а колегата замеси Фероза,та да ти кажа че двете са несъвместими.
          Ферозата е добра,но с лоша возия(разбирай че вози кораво). Почети малко из форумите,и ще се ориентираш.
          Мисля че Витара ще ти върши работа най-добре. Това за Нива-та,все едно не съм го прочел.
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Е тая тема за избор на жиБ кърти, не по друго, ами за конкретно място . Аз препоръчвам да е фул тайм, къфто и да е, най-добре Дискавъри . Щото имам такова и съм ходил във Владая /имаме бунгало в Мърчаево, та и там съм ходил с него/.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Е тая тема за избор на жиБ кърти, не по друго, ами за конкретно място . Аз препоръчвам да е фул тайм, къфто и да е, най-добре Дискавъри . Щото имам такова и съм ходил във Владая /имаме бунгало в Мърчаево, та и там съм ходил с него/.
              Фул тайм,ама за Мърчаево! За Владая,парт тайм!
              088пет722пет99

Коментар

Нивата ми се справи доста добре във Владая,до 1м. имаше преспи.В момента е ад и продължава да вали.
                Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Хи, можеш и да обърнеш внимание на Терано / Маверик. Разгледай раздела продава има интересни предложения

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                    Хи, можеш и да обърнеш внимание на Терано / Маверик. Разгледай раздела продава има интересни предложения
                    +1

Коментар

Имаше едно Терано ли беше маверик се продаваше в Люлин с/у Мобексперт седеше с табела,много вдигнато с лош вид за 2 и нещо, което според мен както и колегите е много добър вариант. Не е с чак толкова лоша возия ферозата, според мен не е по-дървена от витара. Като цяло колега търси нещо здраво технически и евтино, общо взето всичко което е написано по-нагоре става, без нива и рав4.

Коментар

Ето ти нещо,готово за твоите цели-
                        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=134720

При условие че не ти трябват лебедки и други екстри,може и да достигнете до друга цена!
                        088пет722пет99

Коментар

Погледни и Джип Чероки бензин. Виж и моя, доста е луксозен, вози меко и според мен е най-сполучливия модел на Джип по отношение надеждност, така че ако искаш помисли, правил съм си го за себе си и хич не ми се продава, ама са ми много вече колите и е криза: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=120065 . Темата е стара и разликата в момента е, че е с нови гуми и цената е по-ниска.

Поздрави!
                          JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Здравейте,

Искам да благодаря на всички, които взеха отношение по темата – благодаря за отделеното време и споделената информация!
                            Тъй като за момента наистина съм далече от темата “джипове” ще се доверя на препоръките и най-вероятно ще се насоча към някой от изброените модели: Витара, Маверик или Терано.

Искам и да питам, ако харесам някоя джипка около софийско , може ли някой от вас да ми окаже помощ при огледа, че не знам и аз какво точно да гледам. Почерпката след това е повече от ясна

P.S.
                            Из шопско, на тъщата също казваме „баба”, но случаят не е такъв, че едва ли за тъщата бих се катерил из тези снегове , хехе

Коментар

Все пак по добър избор от предния.
                              Маверик и Терано са едно цяло. Само емблемата е различна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X