Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОМОГНЕТЕ В ИЗБОРА М/У Vw TOUAREG, NISSAN MURANO, SUBARU B9 TRIBECA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОМОГНЕТЕ В ИЗБОРА М/У Vw TOUAREG, NISSAN MURANO, SUBARU B9 TRIBECA

Здравейте колеги, това се казва тормоз. Знам че трите модела са различни, но молбата ми да си кажете мнението за всеки от тях. Говоря за бензинови двигатели, ще слагам газ (модели 2002-2006).
    Мечтая си за комфортен висок автомоби SUV, но и ТУАРЕГА много ми харесва. Интересувам се от поддръжка, разход на гориво и надеждност (две малки ТЕРМИНАТОРКИ ще се возят). Не съм OFFROAD манияк и няма голямо значение високата проходимост, нормални пикници и разходки до вилата (нищо екстремно). Помогнете ми да си избера правилната кола за мен!

От: ПОМОГНЕТЕ В ИЗБОРА М/У Vw TOUAREG, NISSAN MURANO, SUBARU B9 TRIBECA

Аз бих заложил на БМВ Х5-3.0 бензин, става супер на газ и дава разход 13-15литра газ градско.Туарега вътре ми е малко тесничък...
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Знам, че поста ми няма да ти помогне, но ако имаш 20+ за СУВ и не знаеш какъв ти харесва и защо ги вложи в нещо друго!
      За да не е спам - не бих си взел нито един от трите
      VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Субарото е най-доброто от 3те, Туарега имам наблюдения над 3,0 2009та дизел. долнопропни материали аналогични с Шкодата която имах, ама на кола за 160 бона да сложиш същото като на кола за 30. Умопомрачително скъпа поддръжка, всичко е скъпо. Лично на мен вътре не ми харесва, както и да го гледам си е един голям ГоФъл харчещ 16-22 градско нафта, представям си бензина какво ще направи.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
          Субарото е най-доброто от 3те, Туарега имам наблюдения над 3,0 2009та дизел. долнопропни материали аналогични с Шкодата която имах, ама на кола за 160 бона да сложиш същото като на кола за 30. Умопомрачително скъпа поддръжка, всичко е скъпо. Лично на мен вътре не ми харесва, както и да го гледам си е един голям ГоФъл харчещ 16-22 градско нафта, представям си бензина какво ще направи.
          Тоя път се позабави!
          Губиш форма....

А точно от вътре туарега е най-хубав и има най-добрия климатик и най-добрата телевизия които съм виждал/ползвал. А аз не е да не съм ползвал.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Kaрах почти година Мурано (но новата версия 2009), Много бях доволен, страхотен двигател и скоростна кутия, много лукс, страхотно поведение на пътя, много широко и просторно. За извън пътя Въобще не става. Не харчи много, за 25500 км. средният разход беше 12 л/100км.
            От другите две нямам наблюдения.

Коментар

От трите изброени-Touarega, най-добре V8 4.2 , за материалите са достатъчно качествени, подобни на Porshe Cayen и Audi Q7, да се сравняват с материалите на Шкода е направо смешно,на Muranoto не ми харесва разположението на двигателя в коша, като на автомобил с предно предаване-напречно, а Tribeca-та ми се струват екзотика.
              Последно редактирано от Stefan Dimov; 04-02-12, 20:21.

Коментар

Щях да взимам Тоарег преди време. Най надеждната комбинация след проучване се оказа 2,5 TDI R5, с японския автомат и без пневматика. Страдат често от разбит лагер на кардан - сменя се с кардана комплект. Евентуална повреда по централната конзола - сменя се цялата и струва 30 000 лв, не разбрах дали нещо не ме гъбаркат. Бих заложил на Трибеката с трудно убиваемите двигател и трансмисия.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                  Щях да взимам Тоарег преди време. Най надеждната комбинация след проучване се оказа 2,5 TDI R5, с японския автомат и без пневматика. Страдат често от разбит лагер на кардан - сменя се с кардана комплект. Евентуална повреда по централната конзола - сменя се цялата и струва 30 000 лв, не разбрах дали нещо не ме гъбаркат. Бих заложил на Трибеката с трудно убиваемите двигател и трансмисия.
                  Може да се смени само висящия лагер на кардана.А това за повреда по централната конзола не можах да го разбера???-примерно: отказва ми управлението на клапите за въздух на климатроника и си купувам за 30 000 лв. Извинявай ама или не познаваш парите, или са ти предлагали цял Туарег за 30 хилки.

Що се отнася до надеждност това,че 80% от Туарезите са с 2,5 TDI R5 не значи, че са най-надеждни,за мен 2,5 е слаб и шумен мотор ,
                  ако е дизел- V6 TDI е най-добрият вариант.
                  Но тук става въпрос за бензинов двигател, а от VW групата V8 4,2 е най-корав.
                  Последно редактирано от Stefan Dimov; 05-02-12, 07:03.

Коментар

[QUOTE=Stefan Dimov;1758920]Може да се смени само висящия лагер на кардана.А това за повреда по централната конзола не можах да го разбера???-примерно: отказва ми управлението на клапите за въздух на климатроника и си купувам за 30 000 лв. Извинявай ама или не познаваш парите, или са ти предлагали цял Туарег за 30 хилки.

Това е информация от официалния сервиз за гаранционна кола. Даже беше малко над 30к. Смяната само на лагера не е ли нашенска разработка?

А дали бензиновите варианти може да се газифицират успешно не знам. А Трибеката се газифицира.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Еми колеги не ми се рови да ви показвам снимки, но лостчета музика седалки са идентични на всички модели на Фолксваген, Въпросния Туарег е купен чисто нов. Скоростите се сменят с забавяне и то много дразнещо, двигателя е много коне но както всичко на фолксваген само на книжка, харчи умопомрачително много, Туарега е на един приятел който има да ми дава доста голяма сума и месеци наред ме навиваше да го взема за част от дълга му, но тая кола е много зле, карах го доста време и е гадна, също искаше да ми даде порше кайен 3,6 бензин същата трагедия, прехвалени свърх скъпи коли. Това си е мое мнение, то има хора и на лада калина се кефят, за мен кола за 160 бона трябва да е перфектна в всяко едно отношение, субарото всеки детаил е изпипан, тука е изпипан точно колкото на шкодата, а и гадната миризма на долнопробна пластмаса. Сетих че че с Мурано съм пътувал до морето и наистина ми направи не лошо впечатление, ама на един приятел архитект и кара много спокойно, спомням си че даде вярно много нисък разход и че вътре беше много слънчево с една бежова кожа, което ме подсети за супер тънката кожичка на туарега. Ако някой е фен на Туарег може да го взема за дълга и да му го продам веднага. При каране над 180 Туарега харчи 22/100 та и нагоре. Да не говоря,ч е докато го карах, всеки ме пита "ебем ти и гилемиУ голф си си взуел" Все пак не съм от Пеуник че да съм с гоФълецо

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                        Еми колеги не ми се рови да ви показвам снимки, но лостчета музика седалки са идентични на всички модели на Фолксваген, Въпросния Туарег е купен чисто нов. Скоростите се сменят с забавяне и то много дразнещо, двигателя е много коне но както всичко на фолксваген само на книжка, харчи умопомрачително много, Туарега е на един приятел който има ......, но тая кола е много зле, карах го доста време и е гадна, също искаше да ми даде порше кайен 3,6 бензин същата трагедия, прехвалени свърх скъпи коли. Това си е мое мнение, то има хора и на лада калина се кефят, за мен кола за 160 бона трябва да е перфектна в всяко едно отношение, субарото всеки детаил е изпипан, тука е изпипан точно колкото на шкодата, а и гадната миризма на долнопробна пластмаса..... което ме подсети за супер тънката кожичка на туарега. Ако някой е фен на Туарег може да го взема за дълга и да му го продам веднага. При каране над 180 Туарега харчи 22/100 та и нагоре. Да не говоря,ч е докато го карах, всеки ме пита "ебем ти и гилемиУ голф си си взуел" Все пак не съм от Пеуник че да съм с гоФълецо
                        Аз изрови една снимка на гадния Туарег
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Volkswagen-Touareg.jpg
Прегледи:1
Размер:124.8 КБ
ID:5345242
                        ........ една и на трагедията Cayenne
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Porsche-Cayenne-Turbo-S.jpg
Прегледи:1
Размер:102.0 КБ
ID:5345243

До колкото се сещам Туарега и Каена се предлагат с 3-4 вида кожени салони- напи ,перфорирани напи с климатизация и т.н.фурнии от алуминии,стомана ,дърво... , като най-скъпия вариант, с облечен таван във алкантара и шито табло с кожа излиза + към близо 8-9хил. евро.

Направо ти се чудя каква кола караш?.....
                        Последно редактирано от Stefan Dimov; 05-02-12, 16:55.

Коментар

http://pictures.topspeed.com/IMG/cro...s-4_460x0w.jpg
                          Същите уреди при Туарега, както и при шкодата, седалките на Туарега са същите неудобни както и при шкодата, като се има предвид че шкодата е в топ 3 на най-скапаните коли който съм карал.... Коли имам много и съм карал много колега, Туарега със сигурност не бих го препоръчал на никой, камо ли пък да си го купя за мен. Като цяло продукцията на Фолксваген ми е доста антипатична. Да не споменаваме визията на туарег която е буквално като на голям голф. Просто 160 бона да дам за кола, която е сходна с най-евтиното на пазара няма как да стане. А и защо почват спорове? За мен Туарега е дърво това е мойто мнение, веднага се появява някой и почва да спори че не било така, еми така е дърво е за мен, за някой перничанин с голф 3ка е мечтата на живота и той прав и аз съм прав за мен, то ако всеки си нямаше мнение нямаше да има различни коли. Ако ми харесваше щях да си купя или да взема една от 2те дето ми пробутва и до ден днешен човека, ама аз си купувам каквото ми харесва.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                            Аз изрови една снимка на гадния Туарег
                            [ATTACH=CONFIG]415275[/ATTACH]
                            ........ една и на трагедията Cayenne
                            [ATTACH=CONFIG]415278[/ATTACH]

До колкото се сещам Туарега и Каена се предлагат с 3-4 вида кожени салони- напи ,перфорирани напи с климатизация и т.н.фурнии от алуминии,стомана ,дърво... , като най-скъпия вариант, с облечен таван във алкантара и шито табло с кожа излиза + към близо 8-9хил. евро.

Направо ти се чудя каква кола караш?.....
                            Mного мъка има по тоя свят....
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Много.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X